75 mil grus 2019 – dag 3


Tryck här för att komma till indexsidan över 75 mil grus 2019.


Söndag.

Tyvärr var väderprognosen rätt, för det regnade kraftigt på söndagen. Ytterligare en nackdel med regn är att det inte blir så många bilder tagna.

Att försöka packa väskorna utan att det regnar in i dem är svårt.

Vi började dagen med att tanka hojarna.

Sen körde vi rutten som jag hade planerat, men det skulle visa sig att vägarna var riktigt vattensjuka och att hjulen sjönk i det sliriga underlaget. Efter nån timma stannade jag och tyckte att vi skulle avbryta körningen eftersom vägarna var för lösa.
Var ska vi köra då, undrade någon.
På den asfalterade vägen, svarade jag.
Jag vill fan inte köra på nån asfalt, tyckte någon.
OK vi fortsätter väl en stund till då, svarade jag.

Ungefär en kvart senare fick jag ett riktigt framhjulssläpp i det smetiga underlaget så jag körde omkull. Jag böjde faktiskt styret med magen så jag tappade luften en stund.

Hojen blev lite skadad, men den var i alla fall körbar.


Vad har jag lärt mig av detta då?
Jo att eftersom turledaren alltid är den som upptäcker diverse faror och väglag före de andra i gruppen, så måste turledaren ha rätt att ändra vägval utan diskussioner. Så nästa gång jag säger att vi ska avbryta eller välja en annan väg så är det så! Typ slutdiskuterat!

Men summa summarum så var detta en mycket trevlig resa som jag gärna gör om. Räkna med att det blir nån liknande sommaren 2020 också. Jag tänkte faktiskt att jag kan vända på rutten, starta i Mora, köra till Lillhärdal och avsluta i Kungsfors Herrgård. Det blir en sträcka på 57 mil, alltså precis 75 baklänges 🙂

Kommentera via Facebook

Comments are closed.