Adventure extra Days 2021 – dag 6


Tryck på pilen för att gå tillbaka till indexsidan.


Lördag, 25 september. Turledare på en Advanced Scenic och en Advanced Scenic som blev Advanced Tempo.

Jag hade 2 turer på agendan. Först en Advanced Tempo och sedan en Advanced Scenic, men det skulle visa sig att det blev tvärt om.

Men först frukost.
Det hade som sagt blivit ändrade planer så jag mötte upp och hade ett förarmöte med deltagarna som skulle köra Advanced Scenic.

Vi körde ut på de fina vägarna.

En liten paus för att samla ihop gänget vid sjön Gällingen.Vi fortsatte ….Tyvärr blev det något strul med en cornerman så halva gänget körde fel. Men det var någon som fick telefonkontakt och gav instruktioner var vi stod, sen var det bara att vänta …. och vänta …. och vänta ….

Egentligen är det bara dumt att chansa hur rutten går, för det är bara att stanna. Tillslut kommer ju sweepern som har spåret i GPS’en.

Efter 45 minuter kom i alla fall det andra gänget så vi kunde fortsätta.

Härliga vägar.

En bild över axeln igen 🙂


Vi körde genom vattenpassagen igen och det är betydligt lättare åt det här hållet.
När sweepern kom kunde vi fortsätta.

Efter vattenpassagen är det en mjuk sandig väg.

En till liten paus där även sweepern fastnade på bild.

Många gjorde tummen upp. 🙂

Vi fortsatte.

Här blev det faktiskt lite dammigt.

Men man ska inte klaga på dammet för det blev snart blött – ordentligt blött.Här är det speciellt fint att köra på den gamla banvallen.

Det blev lite stressigt att äta lunch för jag hade en Advanced Scenic inbokad till klockan 13:00.


Men jag hade kunnat äta i lugn och ro för vi blev försenade.

David berättade att det hade skett en MC-olycka söder om Säfsen så vi fick inte starta. Det var dock ingen deltagare som hade råkat ut för olyckan, men vi fick inte starta eftersom räddningstjänst och ambulanspersonal var upptagna. Trots att Ride Nordic hade en egen läkare som var med hela helgen ville de ha backup ifall det händer deltagarna något.

Vi väntade och väntade …..

Det körde ihop sig ordentligt eftersom deltagare till 6 st. Advanced Scenic grupper stod på samma ställe och väntade på att få köra iväg.

Tillslut sa David att vi fick starta men att vi skulle dela upp oss i nya Advanced Scenic grupper – en snabb, en mellan och en lite långsammare.
– Jag är gärna turledare på den snabba sa jag, sen drog vi iväg …..Vi kom till den bortspolade vägen som jag hade kört vid måndagens rekningsrunda.

Vi var ju tvungna att hålla undan eftersom vi var det snabba gänget, men några korta pauser hann vi med.När rutten var slut nedanför skidbacken sa jag till dem att de var helgens bästa grupp, så jag tog med deltagarna på en bonusrunda upp till Solbergets topp.

Detta gillade deltagarna för det är en grym utsikt från Solberget.


Problemet är bara att när man ska därifrån så är det en väldigt brant backe med ett tjockt lager makadam. Men alla tog sig upp utan problem.


Jag körde ner till stugan, duschade och bytte om. När jag sen gick upp för att äta middag såg jag en BMW som inte passade in bland grushojarna.

Det var en god middag som jag avslutar med en bild på Säfsen by night. 🙂


Tryck på pilen för att gå vidare till dag 7.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.