grEIGHT – 2018


Om grusresorna till Norge ….

Jag och Bengt-Åke körde en rekognoseringsresa 2015, sen drog jag igång Norwegian gravel adventure på allvar till sommaren 2016 och ännu en resa sommaren 2017. Men till sommaren 2018 gjorde jag en hel del ändringar eftersom det måste stämma med vandrarhem och campingar. Det resulterade i att rutten blev som en 8 (åtta) En åtta på grus blir grus åtta eller på engelska gravel eight, eller lite förkortat great som bl.a. betyder utmärkt. Så efter att jag hade kommit på namnet till resan – grEIGHTen utmärkt grusåtta, kunde jag publicera en inbjudan till resan.

Den här resan var bitvis ganska tuff, så det krävde att deltagarna var vana att hantera hojarna på grusvägar som ibland var gräsligt hala, nysladdade med tjockt löst makadam, eller vattensjuka pga. regn, för att inte tala om alla spåriga vägar.  Men det mesta av sträckan var naturligtvis finare grus- eller andra småvägar, där vi hade en chans att vila upp oss. Ja men varför gör vi detta? Jo för att belöningen är att vi får se massor av fina ställen, som de som bara kör på asfalten aldrig får se. Ni kan även räkna med att det blir en resa sommaren 2019.

Jag tog i alla fall strax över 1800 bilder med min vattentäta Olympus TG-4 kamera, men efter att jag tog bort de suddiga, eller riktigt dåliga bilderna återstod  ca. 1500 bilder.  Sen var det “bara” att välja de bästa och efter det återstod ca. 400 bilder. Några till rök i redigeringen så tillslut återstår 328 bilder som jag har lagt upp på 6 sidor + en sida med de bästa bilderna, eftersom många kanske nöjer sig med en snabbtitt. Länkar till de olika sidorna hittar ni längre ner på den här sidan.

Anette Åhman har skrivit korta reseskildringar varje dag och dessa kan ni läsa längst ner på varje sida under rubriken Anettes kåserier.
Lördagen den 7 juli tog jag min BMW för att köra upp till Ockelbo där deltagarna till grEIGHT började anlända till Ockelbo vandrarhem.

Deltagarna anlände en efter en …

När alla hade kommit drog vi till Atalanta pizzeria för att käka och dricka några öl.

Det var ganska varmt så vi kunde sitta på uteserveringen.

Jag beställde dock kyckling istället för pizza. Men att hälla upp en Karhu-öl i ett Falcon-glas är väl att häda på riktig? ?

Anette Åhmans kåserier:
Sammanstrålade med Stefan i Uppsala mitt på dagen för att samlas med övriga gänget i prinslandet Ockelbo …. Ikväll blir det pizza på lokala pizzerian sedan bär det av i morgonbitti.

Läs hela inlägget på Facebook.
Ett tips är att du trycker på F11 på datorn, så visas bilderna på en helsida. När du är klar trycker du på F11 igen för att avsluta.


Tryck på pilen för att ta en snabbtitt på 17 bilder från äventyret.Tryck på pilen för att komma till till dag 1.
Ockelbo – Särna.


Tryck på pilen för att komma till till dag 2.
Särna -Tretten.


Tryck på pilen för att komma till till dag 3.
Tretten – Dovre.


Tryck på pilen för att komma till till dag 4.
Dovre – Koppang.


Tryck på pilen för att komma till till dag 5.
Koppang – Malung.


Tryck på pilen för att komma till till dag 6.
Malung – ?


Kommentera via Facebook

Comments are closed.