Om Hojresor …

141297177685645400_resized-1015674Jag har sedan 2005 planerat och arrangerat resor, på framförallt mindre vägar och grusvägar långt ifrån stressade bilister. Maten fixar vi gemensamt i medhavda Trangiakök och boendet blir oftast i tält eller campingstugor. Läs mer om det här.

Vi har lärt oss under åren att det är väldigt opraktiskt att äta på en restaurang, för då ska man först rensa motorcyklarna på allt stöldbegärligt, låsa dem ordentligt, gå in i restaurangen och ockupera minst ett extra bord där vi lägger hjälmar, kläder, kameror och GPS’er. Efter att ha ätit och betalat (den oftast dyra maten) är det dags att gå ut till motorcyklarna och klä på sig, montera GPS’er, tankväskor och dylikt. Ett restaurangbesök brukar totalt ta cirka 2 timmar i anspråk.

Då är det bättre att köra in på matvaruaffärens parkeringsplats, lägga kläder, hjälmar över motorcyklarna, några personer går in och handlar, samtidigt som polarna håller koll på hojar och prylar. Sen åker man vidare några mil tills man hittar en fin rastplats nära vattnet. Ja, det bör helst finnas vatten, eftersom man måste diska och just diskningen är väl den enda nackdelen i så fall.

Boendet på campingar är också att föredra, då man kan ha hojen stående väldigt nära själva sovplatsen. Då slipper man lasta av och bära in alla packväskor och dylikt.
138199345504442000_resized-7381148

År 2016 kördes Ockelbo gravel rally för tionde året i följd. De första 6 åren arrangerades själva boendet av Bosse “AT-gubben” och jag planerade rutterna samt var turledare till hela gänget, men till den sjunde träffen år 2013 fick jag äran att ta över hela arrangemanget. Lite mer jobb med bokningar osv. men det fungerade bra, så räkna med att vi fortsätter 🙂
138220563339596100_resized-4404340

Den första maj 2007 startade den första tisdagsrundan på grus. Tanken med det hela är att vi ska köra en kvällstur på grusvägar, alltså inte i diken eller kraftledningsgator. Ibland kan det dock vara svårt att hålla sig till originalidén eftersom vi som har kört länge blir allt säkrare och då är det naturligt att vi vill köra dels fortare, men även på allt mindre vägar som ger mera utmaning. Men det är i alla fall en otroligt bra körträning och vid kaffepausen brukar vi ofta diskutera vilken kör- och bromsteknik som är den bästa.

Jag hittade ett par foton från premiärturen den 1 maj 2007.

Det var inte så mycket orange på den tiden.

En bild från tisdagsrundan den 4 oktober 2011.

Kommentera via Facebook

3 Comments:

  1. Ser bra ut! Ser fram emot nya hojturer/resor:-)

  2. Tack för det Bosse 😉

  3. Bosse AT-gubben

    Snyggt jobbat, blir glad när jag ser historien. Lycka till i fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *