HOORC’s årsmöte i Hjo 2015.


Fredagen den 18 september – en lång dagstur.

En regnig morgon träffade jag Bengt vid Gulfmacken i Årsunda för att köra 38 mil små- och grusvägar till HOORC’s årmöte i Hjo.

Vi hann bara köra ett par mil sen fick jag punktering vilket p.g.a. en del strul fördröjde resan med strax över en timma.

Tillslut körde vi vidare till ett nytt delmål, Lundgrens motor i Avesta, för att köpa en ny innerslang.


Asfalt gick inte att undvika helt och hållet, men huvudsaken är att man slipper de tråkiga vajervägarna.

När vi hade kört långt på en grusväg kom vi fram till den här skylten, men varför inte informera om detta några mil tidigare? Jag kollade GPS’en och såg att det fanns en annan väg i närheten, så vi körde mot den vägen istället.

Men tammefan om det inte satt en skylt där också ….. grrrrrr …. men de kanske bara har köpt skylten själva tänkte vi och körde fram till huset för att fråga.

Men herrn i huset menade att även om han öppnade bommen för att låta oss köra vidare så fanns det flera bommar längre fram, så det var bara för oss att bita i det sura och köra hela 5 mil innan vi kom på den planerade rutten igen.

Dessa bommade vägar har jag nu rödmarkerat i min GPS vilket betyder att jag i framtiden kommer att planera körningen på en annan väg. Men om nu markägarna har pengar till att köpa förbudsskyltar och sätta upp bommar varför inte spendera ytterligare 283 kronor till en skylt som flera mil tidigare upplyser om att man kör in på en återvändsväg?
Jäkla regnande, men “man får vara blöt men inte sur” tyckte Bengt.

Inte nog med punktering, här fick jag byta bromsbelägg bak också. Jag såg innan avresan att bromsbeläggen bak var nästan slut trots att de bara hade gått 150 mil. Antingen var det materialfel eller så hade jag fått belägg avsedda för banracing.

Nåväl, efter att jag satt i ett par bättre begagnade bromsbelägg körde vi vidare.
När vi stannade och käkade lunch hos Lazz pizzeria i Lindesberg passade jag på att googla för att se om det möjligen fanns någon i närheten som hade bromsbelägg bak till en KTM 990 Adventure R. Perfect performance hade bromsbelägg på lagret, så efter maten drog vi direkt dit.


Vi drog vidare på de fina vägarna ….


Vi körde över E18.

Efter att vi hade passerat den olåsta bommen gasade vi vidare ….Men tillslut insåg vi att det skulle bli sent, eftersom det tog extra tid med punktering, köpa slang, köpa bromsbelägg samt all körning på bommade återvändsvägar, så vi beslutade att köra de sista 10 milen till vandrarhemmet Villa Eira i Hjo på större vägar. Vi kom fram ganska sent så efter kvällsmackan, kaffe, nån öl och whisky var det bara att bädda ner sig och sova några timmar ….

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Lördag – HOORC’s traditionella grustur och årsmöte.

Efter frukosten var det bara att göra sig i ordning för den traditionella årsmötesturen.

Vi körde genom Hjo ….

… som ligger fint vid Vätterns västra strand.

Vi behövde inte köra särskilt långt innan vägarna hade favoritunderlaget.

Turledarna Walle och Bosse hade fixat en fin årsmöteskörning på det otroliga grusvägsnätet på Hökensås. Ett helt sanslöst skogsområde med småvägar kors och tvärs precis överallt. Inte konstigt att det blev några “felkörningar”.


Fin utsikt. Här ser man Visingsö och borta i horisonten syns Vätterns östra sida.

Vi gasade vidare ….

Klubbens kassör Anders fastnade på bild.


Efter körningen var det dags för årsmöte. Den största händelsen var att Bosse avgick och Karin valdes som ny ordförande.

Sen drog vi iväg till Känsla för att äta middag och jag beställde deras speciella hamburgermonster.

Efter det blev det natta zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Söndag – hemfärd.

Restaurang Känsla bjöd på frukost eftersom de strulade till det lite med bordsreserveringen på lördagskvällen. Mätta och belåtna startade Bengt och jag resan norrut.

Snabbt ut på gruset 🙂


Asfalt mitt ute i skogen! Det måste vara den gamla riksvägen?

Fina vägar genom Tiveden.

Det gäller att kolla GPS’en.

Detta har jag aldrig sett i Sverige förut. En turistväg?? Otroligt, oftast är allt förbjudet.


Fina vyer ….

…. och fina vägar 🙂

Så långt från vajervägarna som man kan komma.

Dagens kultur: Vi stannade vid Kils hembygdsförening. Vi kollade in kolmilan och de bjöd på kaffe. 🙂


Sen gasade vi vidare.

Fina vyer från den här vägen.

En härligt nysladdad väg med mjukt stenkross 🙂


In på en ny väg.

Men vaffan är detta?

Hur svårt kan det vara att flera kilometer tidigare, upplysa om att det är en återvändsväg? grrrrrrr 🙁

Strax före klockan 18:00 stannade vi norr om Fors och eftersom det snart skulle bli mörkt så bestämde vi att vi skulle köra de sista 5,5 milen på lite snabbare vägar hem. Men trots detta blev det inte bara asfalt, för vi tog vägen via Torsåker, Sotaskär och Gästrike Hammarby.

Det blev en trevlig helg och nu får vi hoppas att Hondas nya Africa Twin blir en succé så att det blir riktig fart i HOORC-klubben igen.

Tack till alla som gjorde helgen 🙂

Kommentera via Facebook

Comments are closed.