Rekognosering inför 69 mil grus.

I dag jobbade jag i närheten så jag tog chansen att kolla in en gammal banvall som vi ska köra på 69 mil grus och som tur är har jag en fyrhjulsdriven bil så jag våga ge mig ut på ganska dåliga vägar.

En liten bro vid Nybruket.
2,5 km från Svartnäs bruk uppförde man på 1760-talet ett manufakturverk kallat Nybruket. Det bestod av ett knipp-, spik- och svanshammare. Produkterna som tillverkades var spadar, liar och spik – massor av spik! Omkring en miljon spik om året när det gick som bäst. Allt behövdes för verksamheterna i Falu Gruva och Avesta Kopparverk.

Fin utsikt.

Här har jag tänkt att vi ska köra snart.

Men med bilen var det lite trångt mellan buskarna.


Jag har även märkt upp alla broar med waypoints.

Underlaget är ganska sandigt.


Ibland förekommer det lite spår.


Ännu ett par broar.Det finns några fina ställen.Jag hittade en stålbro.

Den är stabil men kan vara hal.

Uppmärkt i GPS’en.

Jag hittade en annan trevlig genväg.Här var det en ganska kraftig backe, men det syns naturligtvis inte på bilden.


Hedmans väg heter vägen.

Så nu vet jag att den gamla banvallen är körbar.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.