Tisdagsrundan den 16 augusti

Den här kvällen var det premiär för att dela upp gängen i 2 grupper. En lite snabbare grupp med en rutt som innehöll några tekniska partier som t.ex. halvt bortspolade backar samt spåriga och snorhala stigar. Den lugnare gruppen fick köra lite enklare vägar och den rutten var dessutom 5 km. kortare.

12 man dök upp vid Preem i Järbo och i den snabbare gruppen där jag var turledare blev vi 9 personer samt att Jonte tog på sig uppdraget som sweeper.

I den lite lugnare gruppen var de 3 personer med Kurre som turledare. Eftersom de bara var 3 behövde de inte köra enligt cornermanpricipen.

För att vi inte skulle blanda ihop grupperna längs färdvägen drog vi i den snabbare gruppen iväg 3 minter före de andra.Den här lilla omvägen körde inte den lugnare gruppen.

Bitvis var det tjock makadam som inte alla gillade, men hemligheten är att gasa mera. 🙂


Härliga vägar …..

… och stabila broar. 🙂

Hela gänget samlades för att fika vid Ivantjärns JVO. Här hade jag tänkt att det skulle vara möjligt att byta grupp om någon ville köra saktare eller snabbare, men ingen bytte grupp.

Efter fikat var det dags att dra vidare.

Vi körde genom Jädraås vindkraftpark.

Härliga vägar.


Alla 9 tog sig förbi Sörjasbäcken och den gräsligt hala vägen.

Det här spåriga avsnittet slapp den lugnare gruppen.

En bom som är skapligt lätt att passera.

Det gäller att köra sakta förbi hus så att man inte retar upp någon.

En koll att alla klarade sig helskinnade på den snorhala vägen.

Vi fortsatte ….

När vi kom tillbaka till Preem i Järbo var de som hade kört i den lugna gruppen redan där.

Det här med 2 grupper funkade så bra att det antagligen blir fler gånger. Problemet är bara att jag måste hitta någon som vill vara turledare i en lugnare grupp och sen måste ytterligare 2 personer ställa upp som sweepers.

Ytterligare ett litet problem är att det inte är helt enkelt att planera 2 olika rutter med gemensam start, gemensam fikapaus och gemensamt avslut. Att göra den planeringen tog mig minst 2-3 timmar med Mapsource och Basecamp i datorn.

Men tack allihopa för att ni gjorde detta till en trevlig kväll. Ett speciellt tack till Kurre som ställde upp som turledare i den lugnare gruppen och till Jonte som tuggade damm som sweeper i den snabbare gruppen.

PS. Med snabb grupp menar jag den farten vi normalt håller på tisdagsturer och resor, dvs. max 70-80 km/tim. på grusvägar.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.