Tisdagsrundan den 18 augusti 2020

Jag hade monterat ett nytt framdäck så jag drog ut på på några grusvägar innan kvällens tisdagsrunda. Inte för att däcket måste köras in utan snarare för att jag måste köra in mig på däcket. Så att jag skulle få in känslan så att säga 🙂

Här är det en privat väg som jag har fått tillstånd att köra på 🙂


Jag trodde att jag hade fler Pirelli-däck i garaget men de var slut, så jag monterade ett Razorback Feral istället. Det däcket är lite för mjukt för min körstil och jag tyckte att det kändes mycket obehagligt i början.

Jag hade gott om tid så jag kunde passa på att kolla upp några vägar.

Här gick det bra att köra mellan stenarna.


Det dök upp 9 man och en tjej vid Circle K på Gävlevägen i Sandviken, så vi blev totalt 11 personer.
Vi beslutade oss för att köra enligt cornermanprincipen och Kurt ställde upp som sweeper.

Strax efter klockan 18:00 drog vi iväg enligt cornerman-principen som innebär att:

  • Turledaren kör alltid först.
  • Nummer 2 stannar och visar vägen för alla som kommer efter.
  • Sen kör han iväg som näst sista före sweepern som alltid kör sist.

Men det blir alltid lite problem när bilister ska tränga sig in i kön.

I Norge såg jag en annan variant när typ Hells Angels körde ut från en bensinstation. Den första drog iväg, tvåan ställde sig mitt i vägen och när hela gänget hade kört fortsatte han som siste man. Detta upprepades i nästa korsning osv. Mycket effektivt, för det var inte en enda bilist som vågade tränga sig förbi 🙂

Nåväl, efter en liten stund var vi ute på gruset igen 🙂


Vi körde under E16.Vi stannade en stund för att vänta in hela gänget.

Sen fortsatte vi på de fina vägarna.


En svårpasserad bom som det har blivit en stig runt.


Den här vägen har de nog glömt bort.

Vi körde en del på gamla banvallar. Bitvis med tjock lös sand 🙂

Under E16 igen 🙂

Det blev några korta pauser.

Ännu ett hinder, men det gick att ta sig förbi inne i skogen.

Dags att stanna för en kaffepaus.

Några bilder blev tagna.

Sen skiljdes våra vägar. Några skulle köra via Bovik, några via Årsunda. Jag och 2 till körde mot Kungsgården.

När vi kom ut på vägen över Storsjön var det en fin solnedgång.

Klockan 20:19 var solen redan på väg ner, så nu blir det inte så många fler tisdagsrundor den här säsongen.

Tack till alla deltagare som gjorde detta till ännu en härlig tisdagskväll 🙂

Kommentera via Facebook

Comments are closed.