Nordkap 2023 – reseinbjudan.

Efter många veckor eller snarare månaders planering har jag gjort rutter samt bokat in 15 övernattningar i värdshus, annex, vandrarhem och campingstugor med max 2 personer per rum.

Det har varit en extra tidsödande planering, för det är ju inte “bara” att hitta ställen att övernatta, det ska ju även vara bra vägar dit och därifrån. Dessutom ska de passa in så att inte dagsetapperna blir för långa eller korta. Sen måste jag även hitta tankställen inom 20 mil osv. Ett otroligt arbete, så ett tag tänkte jag faktiskt lägga ner hela projektet, men jag fortsatte och nu kan jag äntligen presentera en komplett plan.

Planen är alltså att vi ska köra en cirka 400 mil lång äventyrsresa till midnattssolen och Nordkap på så mycket grusvägar som det bara går.

Klicka på bilden nedan för att läsa mera. Anmälningsformulär hittar du längst ner på den sidan.

Under tiden jag planerade resan hade jag lite diskussioner med eventuella resedeltagare och då var det några som kunde tänka sig att ta med egen campingutrustning och fricampa. Nu kan man ju campa på olika sätt – dels kan man campa fritt var som helst, men man kan även tälta på campingar för att få tillgång till duschar mm. Dessutom kanske de som tar med tält vill hyra en stuga om det har regnat en hel dag så att allt är dyngsurt.

Men angående kostnaden så kan jag inte räkna in campingplatser för tält eftersom det oftast inte går att boka campingplatser. Sen ingår det frukostbuffé på 6 ställen, men till 9 frukostar kommer jag att handla ägg, kaviar, yoghurt, müsli, juice, bröd, tubost i diverse olika smaker samt kaffe.

Om nu “camparna” övernattar bredvid stugorna på campingplatserna kan vi äta gemensam frukost, men om de fricampar nån annanstans blir det ingen gemensam frukost. Jag fick alltså problem att räkna ut det hela och fick då rådet att ta bort alternativet med boende i egna tält.

Men om önskemålet fortfarande finns kan jag fortsätta att räkna på det och lägga till alternativet med boende i egna tält.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.