KTM 990 Adventure R

Hösten 2012 hörde jag att KTM skulle sluta tillverka den perfekta 990 modellen, som ska ersättas med en stor och klumpig KTM 1190 som jag inte vill ha. Egentligen hade jag inte tänkt att köpa en ny hoj, men eftersom tillverkningen hade upphört och Bike i Trollhättan hade 3 st. i lager var det bara att köra dit och göra affär.

Jag köpte ett av de sista exemplaren.

Strax hemma, men en liten paus i Avesta är inte fel.

Bara nollor på kilometerräknaren 🙂

Glänsande ny.


Batteriet på laddning och snart är det premiär. Den var aldrig startad tidigare 🙂

Jag körde bara till macken fram och tillbaka sen meckade jag av fälgen. Det var lika bra att göra det INNAN den blir knölig. Tur att Superendurons fälgbana passar rakt av med original ekrar och nipplar. Bak kör jag med en komplett Superendurofälg med måtten 2,5″ x 18″.

Säsongspremiär med Lena.

Pimpad med dekaler.

30 mil = 1/3 av den tråkiga inkörningen.

Pimpad med hög framskärm.

Efter 100-milaservicen kunde jag äntligen montera andra ljuddämpare som jag återanvände från min gamla 990 Adventure S.

Fullastad ute på första MC-äventyret.

Så här såg den ut när jag var på väg till Ockelbo för att köra 100-mil grus 2016.


Teknisk data.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.