Dagens tips för att byta däck själv.

Så här såg mitt gamla Pirelli Scorpion MX extra X bakdäck ut efter 3600 km, men om jag hade varit ute på en resa hade det säkert hållit 40 mil till.

Visst skulle jag kunna skaffa en däckmaskin, men om jag måste fixa en punktering i skogen finns det garanterat ingen däckmaskin. Så för att behålla kunskapen att kränga däck för hand gör jag alla däckbyten på garagegolvet eller marken.

Men för att slippa lägga fälgen direkt på golvet har jag skaffat en halvpall, som jag har vänt uppochner och skruvat dit 2 st. 45×45 reglar. Då har jag  ett bra ställe att lägga hjulet när jag ska skifta däck.

Klart – några minuter senare 🙂

Ännu ett nytt Pirelli Scorpion MX extra X.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.