Mat och boende på våra tältresor.

På våra egna resor föredrar vi helst boende på campingar för då kan vi ha hojarna parkerade väldigt nära själva sovplatsen. Vi slipper därmed att lasta av och bära in all packning i ett hotell eller vandrarhem. Efter en dags körning är det faktisk bekvämt med tält och om alla stugor skulle vara uthyrda så klarar vi oss själva.

Ibland regnar det dock, men har man bra prylar så är det inget större problem.

På morgonen river vi tälten, packar hojarna och kör iväg till närmaste affär. Oftast har vi även hunnit tanka hojarna innan affären har öppnat. Vi handlar en stadig frukost bestående av färskt bröd, ägg, yoghurt och juice mm.

Sen kör vi en bit tills vi hittar ett lämpligt ställe att göra frukost.

Det kan bli frukost lite var som helst och ibland hittar vi inget ställe med bord.


Ibland är det massor av mygg och knott.

Vi brukar bli mätta för våra frukostar motsvarar ju i det närmaste en hotellfrukost.

Framåt eftermiddagen brukar det vara dags för sen lunch / middag och vi har lärt oss under åren att det är väldigt opraktiskt att äta på en restaurang. För då ska man först låsa motorcyklarna ordentligt, sen ska de rensas på allt stöldbegärligt. I restaurangen måste vi ockupera minst ett extra bord där vi lägger hjälmar, MC-kläder, kameror och GPS’er. Efter att ha ätit och betalat (den oftast dyra maten) är det dags att klä på sig MC-kläderna, gå ut till motorcyklarna, montera GPS’er, tankväskor och dylikt. Ett restaurangbesök tar oftast ett par timmar i anspråk.

Då är det bättre att köra in på matvaruaffärens parkeringsplats, lägga kläder, hjälmar över motorcyklarna, några personer går in och handlar, samtidigt som polarna håller koll på hojar och prylar.

Sen kör vi vidare tills vi hittar en fin rastplats nära vattnet. Ja, det bör helst finnas vatten, eftersom man måste diska och just diskningen är väl den enda nackdelen i så fall.


Det funkar bra med Trangiaköken.

De senaste åren har vi börjat med att köpa konserverade eller frysta grönsaker när vi handlar frukost, för då är de lagom upptinade när vi ska äta på eftermiddagen.

Jag lovar att lite grönsaker i en enkel ravioli är ett riktigt lyft.Det gäller som sagt att laga mat nära vatten så att vi kan diska efteråt.

När vi är ute och kör vet vi aldrig vad som kan hända.

Därför är det bra att kunna laga mat precis var som helst. Som här mitt på vägen snackar vi roadfood på riktigt. 🙂
Under hela resan ser vi till att ha minst en omgång mat i packningen, för om vi blir strandsatta mitt i skogen eller på ett fjäll, kan vi i alla fall äta. ( … och sova i tälten)

Gourmetmiddag “in the middle of nowhere” Tur att vi hade mat med oss, för när de öppnade vägen så vi kunde fortsätta resan, var allting stängt.

Ännu en camping ….

Vi har trevliga kvällar på campingarna innan det är dags att krypa in i de varma sovsäckarna.

Men det händer dock att vi övernattar i stugor.

Kommentera via Facebook

2 Comments:

  1. Har ni någon resa inplanerad snart?
    Va kostar det att åka med guide o så?
    Mvh

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.