Mat och boende på våra tältresor.

På egna resor föredrar vi helst boende på campingar för då man kan ha hojen parkerad väldigt nära själva sovplatsen. Vi slipper därmed att lasta av och bära in all packning i ett hotell eller vandrarhem. Ibland regnar det dock, men har man bra prylar så är det inget större problem.

Det händer dock ibland att vi övernattar i stugor.

På morgonen river vi tälten, packar hojarna och kör iväg till närmaste affär. Oftast har vi även hunnit tanka hojarna innan affären har öppnat. Vi handlar en stadig frukost bestående av färskt bröd, ägg, yoghurt och juice mm.

Sen kör vi en bit tills vi hittar ett lämpligt ställe att göra frukost.

Vi brukar bli mätta. Våra frukostar motsvarar ju i det närmaste en hotellfrukost.

Framåt eftermiddagen brukar det vara dags för sen lunch / middag och vi har lärt oss under åren att det är väldigt opraktiskt att äta på en restaurang. För då ska man först rensa motorcyklarna på allt stöldbegärligt, låsa dem ordentligt, gå in i restaurangen och ockupera minst ett extra bord där vi lägger hjälmar, kläder, kameror och GPS’er. Efter att ha ätit och betalat (den oftast dyra maten) är det dags att gå ut till motorcyklarna och klä på sig, montera GPS’er, tankväskor och dylikt. Ett restaurangbesök tar minst ett par timmar i anspråk.

Då är det bättre att köra in på matvaruaffärens parkeringsplats, lägga kläder, hjälmar över motorcyklarna, några personer går in och handlar, samtidigt som polarna håller koll på hojar och prylar. Sen åker man vidare några mil tills man hittar en fin rastplats nära vattnet. Ja, det bör helst finnas vatten, eftersom man måste diska och just diskningen är väl den enda nackdelen i så fall.


Det funkar bra med Trangiaköken.

De senaste åren har vi börjat med att köpa frysta eller konserverade grönsaker när vi handlar frukost, för då är de lagom upptinade när vi ska äta på eftermiddagen.

Jag lovar att lite extra grönsaker i en enkel ravioli är ett riktigt lyft.

Det gäller att laga mat nära vatten så att vi kan diska.

Efter en dags körning är det faktisk bekvämt med tält och om alla stugor skulle vara uthyrda så klarar vi oss själva.

Som sagt, frukost kan det bli var som helst. Ibland hittar vi inget ställe med bord ….

… och ibland är det massor av mygg 🙁

När vi är ute och kör vet vi aldrig vad som kan hända.

Därför är det bra att kunna laga mat precis var som helst. Som här mitt på vägen 🙂 Under hela resan ser vi till att ha minst en omgång mat i packningen, för om vi blir strandsatta mitt i skogen eller på ett fjäll, kan vi i alla fall äta. ( … och sova i tälten)

Gourmetmiddag “in the middle of nowhere” Tur att vi hade mat med oss, för när de öppnade vägen så vi kunde fortsätta resan, var allting stängt.

Ännu en camping ….

En stadig frukost i det fria.

Nån gång under dagen handlar vi mat.

Sen kör vi vidare tills vi hittar ett fint ställe.

Som sagt, vi har börjat komplettera den lättlagade maten med frysta grönsaker.

Diska är ett måste.

Vi har trevliga kvällar på campingarna innan det är dags att krypa in i de varma sovsäckarna.

Kommentera via Facebook

2 Comments:

  1. Har ni någon resa inplanerad snart?
    Va kostar det att åka med guide o så?
    Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *