KTM 790 Adventure R

Jag har varit sugen på en KTM 790 Adventure ända sen ryktena började gå om att de skulle tillverka en såna. Så i november beställde jag en från Lingvalls Motor och Swishade in handpenningen. Lite vågat kanske, för jag hade inte ens sett en sån hoj i verkligheten … men vaffan … man lever bara en gång 😉

Så i början av april när jag var jag inne i Gävle, passade jag på att äta lunch i Restaurang Kryddan. I restaurangen träffade jag Mathias Skog från Lingvalls Motor. Han berättade att min hoj hade kommit, så jag kunde komma förbi och kolla efter lunch.

Sagt och gjort …. jag käkade upp maten och drog iväg till Lingvalls.

– Nu gäller det bara att hitta din motorcykel, sa Mathias.

Tillslut hittade han den inne i monteringshallen.

Nytt och fräscht 🙂

Sen gick vi in till Mathias kontor och skrev lite papper.

Jag fick med mig instruktionsboken hem och uppdrag att fixa försäkring till torsdagen då jag planerade att hämta hojen.


På torsdag eftermiddag fick jag skjuts av Lena in till Lingvalls Motor i Gävle där Mathias rullade ut hojen.

Såld till …

… en lycklig köpare 🙂

Några bilder på spritt nya detaljer. Så här fräsch blir den aldrig igen.

Men jag undrar varför det fattas en plåt här?


En 4,5″ bred bakfälg! Varför? Den måste jag byta till en smalare så jag får dit vettiga däck.

Hoppas att det är bra lyse på hojen.

Jag klädde på mig MC-kläderna och gjorde mig redo att dra iväg.

Det är aldrig mycket bränsle i nya fordon så det var bara att stanna vid första bästa mack.

Efter bara 17 km var jag tvungen att testa hojen på gruset.


Jag körde bara mindre vägar hem.


Jag stannade till i Forsbacka för en liten paus.


Sen körde jag ut på Laduholmen för att ta en till bild.

Efter bara 57 km så kan jag konstatera att hojen är perfekt utväxlad. 4000 RPM på 6:an = 100 km/tim. Så nu återstår det “bara” att modifiera lite, som att skruva dit GPS’en och fixa några väskor så att jag kan använda hojen på mina resor.

Klicka på pilen om du vill läsa lite om modifieringen.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.