Det finns lediga platser i Gestrike gravel weekend.

Torsdag eftermiddag/kväll den 27 till söndag den 30 augusti 2020 är ni välkomna på Gestrike gravel weekend.

Lite bakgrund ….
12 gånger har jag arrangerat Ockelbo gravel rally under den sista helgen i augusti, men efter en brandinspektion blev det lite problem med boendet i Ockelbo Vandrarhem, så därför drog jag igång Gestrike gravel weekend till 2019. Det blev en lyckad träff som du kan läsa mer om >här<

Lite tråkigt är att det ena evenemanget efter det andra blir inställt i dessa Corona-tider, men i stället för att ställa in har jag försökt att anpassa mina resor och arrangemang efter myndigheternas rekommendationer.

Speciellt bra är boendet i Kungsfors Herrgård där vi kan få tillgång till 20 dubbelrum. Egentligen hade vi kunnat vara ända upp till 40 personer, men p.g.a. Corona-viruset är det bäst att vi inte tränger ihop oss i onödan. Så därför kan det vara max 20 personer där alla får egna rum.

Idag den 29 juli ser det ut så här på deltagarlistan:

  • 12 personer inklusive turledare och en sweeper har bokat fullt deltagande med boende och middagar.
  • 2 lokala grusbusar på fredag.
  • 2 lokala grusbusar på lördag.

Detta innebär att det fortfarande finns plats för 8 personer.

Jag har även gjort ett grundligt arbete för att få ihop ett par intressanta rundor och det är faktiskt inte många kilometer som är lika som förra året.

På fredagen är planen att vi kör mestadels norr om Kungsfors och till det började jag med att göra 25 korta rutter som jag sedan gjorde om till 25 spår. Dessa har sedan sammanfogat med ungefär lika många korta spår för att få ett långt sammanhängande långt spår på 25 mil. Jag har även tänkt på att det ska tankas och ätas lunch, så förmiddagens sträcka är 11 mil till tankställe och lunch. På eftermiddagen kör vi totalt 14 mil. Men ett par mil innan vi är tillbaka i Kungsfors Herrgård stannar vi vid en mack så att vi kan tanka upp hojarna till lördagens runda.

Till lördagen har jag gjort 18 små rutter som jag har sammanfogat med ungefär lika många spår. För närvarande är planen en runda på 22 mil, men det kan ändas om jag hittar på något bättre. På förmiddagen är det ca. 11 mils körning till lunch och tankställe. Efter lunchen kör vi ytterligare 11 mil.

Om du tycker att detta låter intressant kan du klicka på bilden nedan för att komma till sidan där du kan läsa mer om evenemanget. Längst ner på den sidan hittar du även ett anmälningsformulär.

Välkomna 🙂

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.