Gestrike gravel weekend 2019 – indexsida


Gestrike gravel weekend 2019 – intro och indexsida.
Länkar till 4 sidor med bilder finns längst ner på den här sidan …


Inför sommaren 2007 slog Bosse och Jim ihop sina kloka huvuden, som mynnade ut i idén om att köra motorcykel en heldag i skogarna runt Ockelbo. De behövde dock anlita en lokal guide som hittade alla småvägar, så jag fick frågan och tackade ja. Så därmed var arrangemanget Ockelbo gravel rally skapat.

Bosse och Jim höll i deltagarlistor mm. under de första 6 åren, samtidigt som jag gjorde olika rutter och guidade deltagarna på småvägar runt Ockelbo. Men inför sommaren 2013 kände Bosse att han inte hade tiden att driva det vidare så jag fick frågan om jag ville ta över hela arrangemanget. Jag minns att jag till en början var orolig att jag skulle gå iland med det hela, för det är ju inte lite som ska planeras. Men jag hade Bosse som mentor till det sjunde Ockelbo gravel rallyt år 2013 och det funkade bra.

Så detta fortlöpte under 12 år, men vid en brandinspektion tyckte Räddningstjänsten att det saknades bra utrymningsvägar i Ockelbo vandrarhem. Dessutom är fastigheten K-märkt så ägaren fick inte montera utvändiga trappor och därmed blev det lite problem med boende i Ockelbo.

Jag började då fundera och planera något nytt till sommaren 2019, dessutom passade jag på att utöka det hela med ytterligare en kördag … och varför inte när jag hittar så bra i Gästrike-skogarna nuförtiden. 🙂 Men även om jag hittar bra går det alltid att förbättra, så den 17 augusti körde vi en rekognoseringsrunda.

Så torsdag eftermiddag den 22 augusti tog jag min KTM 790 och körde norrut till Kungsfors Herrgård för att möta de som skulle delta i Gestrike gravel weekend 2019.

Men naturligtvis måste jag kolla in några småvägar och ställen på vägen till Kungsfors.

Om ni undrar varför det heter Kungsfors så är detta svaret. För länge sedan var det säkert en fors här.

Lite rester av forsen syns under bron.

Jag ställde hojen intill kraftverksdammen.


Fina vyer.

Nog med rekognosering …. jag startade hojen och körde till Kungsfors Herrgård som har sovrum i två byggnader. Det finns totalt 44 bäddar i tvåbäddsrum och familjerum i vandrarhemsstil.

Eftersom vi inte var så många den här gången fick alla ett varsitt rum.

Strax före klockan sju när alla kommit, gick vi till Herrgården där Uffe hade gjort i ordning en god middag.

Till middagen smakade det bra med öl.

En god sallad är inte heller fel.

Till middag serverades det schnitzel med stekt potatis.

Några transporterade sina motorcyklar till Kungsfors.
Mätta och belåtna kröp vi till kojs och drömde om rivspåren vi skulle göra i gruset ….


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om Gestrike gravel weekend 2019:


Tryck på pilen för att se några utvalda bilder, eller “the best of Gestrike gravel weekend 2019”


Tryck på pilen för att komma till dag 1.


Tryck på pilen för att komma till dag 2.


Tryck på pilen för att komma till dag 3.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.