Produktåterkallelse …..

Jag fick ett brev från KTM.

Produktåterkallelse för utbyte av returfjäder i huvudbromscylindern fram.

Tyvärr har vi upptäckt att ditt fordon kan ha levererats med ett allvarligt kvalitetsfel. Returfjäderns förspänning kan i enskilda fall ligga utanför den angivna toleransen. Detta kan leda till att bromskolven inte återgår till sitt ursprungliga läge, vilket i sällsynta fall kan försämra frambromsens funktion. Av den anledning måste returfjädern bytas ut för att vi ska kunna garantera såväl din personliga säkerhet samt att fordonet är i trafiksäkert skick.

Därför ber vi dig nu att omgående ta kontakt med din auktoriserade KTM-återförsäljare för att motorcykeln ska kunna kontrolleras och om nödvändigt repareras. Kontrollen och ev. reparation kostar dig ingenting.

Så jag bokade tid hos Lingvalls Motor AB i Gävle.

Tyvärr ösregnade det och blåste kraftigt idag, men är det bokat så är det bokat, så det var bara att ge sig iväg.

Jag var på plats 10 minuter före överenskommen tid.

Medan de fixade hojen gick jag till grannen Helenas och åt lunch.

Efter lunchen gick jag tillbaka för att kolla läget.

Som ni ser var min returfjäder betydligt kortare än vad den ska vara, men nu är det fixat 🙂

När jag körde hem så tyckte jag att det var aningens tyngre att trycka in bromsgreppet, men så blir det säkert med en starkare fjäder.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.