Adventure extra Days 2017 – dag 2

Tryck på pilen för att komma till indexsidan.


Tisdag, den första extra dagen.

Som planerat samlades vi 12 personer till förarmötet strax före klockan nio utanför stuga nr. 485 i nedre Dalen, där jag upplyste om cornermanprincipen och att hålla ett säkert avstånd till framförvarande etc.

Marcus hade batteritorsk, men som tur var fanns det kablar till hands.


Alla hojarna igång och dags för avfärd. Jag hade gjort en egen rutt för tisdagen, men jag passade på att köra en rekningsrunda av heldagsturen som jag skulle köra på fredagen. Ingen fick dock veta att det var en av Adventure Days rutter.

Eftersom batteristrulet drog ut lite på tiden började vi med några kilometer asfaltväg. Det kändes onödigt att åka upp till skidbacken och börja där.

Men väldigt snart var vi ute på grusvägarna.


Vi tog en liten paus vid Yxsjöberg.


Vi gasade snart vidare på några sandiga vägar 🙂

Vi tog en snabb kaffepaus vid Stora Havsjön.

Vidare på gruset ….

Fina vyer.Ibland kom det en och annan regnskur, så det blev en dammfri körning.

En snabb fotopaus på dammen vid sjön Flaxen.

Sjön Flaxen.

Det var tänkt att alla på heldagsturen skulle äta lunch på Lesjöfors pizzeria, men att det ska fungera tidsmässigt är tveksamt då det först blev kö till beställningen och kassan. Detta följdes av en halvtimmas väntan på en simpel hamburgertallrik då alla beställde olika mat. Men droppen blev nog ändå när polaren inte tyckte att kebaben var fräsch och trots att han sa till fick han ingen ny. Detta kan kosta Lesjöfors pizzeria 60 luncher tänkte jag och började planera ett annat lunchställe.

Om det tog ungefär 1,5 timma för 12 personer att äta lunch i Lesjöfors pizzeria, hur lång tid tar det då inte för 30+ personer?

Efter lunchen delade vi upp oss i 2 grupper, en snabbare och en lite långsammare, vilket passade mig bra då jag ville köra i hastigheten som arrangörerna av Adventure Days rekommenderar. Detta för att få lite hum om hur lång tid det tog att köra 25-mila rundan.Det förekom även lite fina asfaltsträckor på heldagsturen.
En gammal bro vid Sågen.

Vi som körde lite långsammare kunde även kosta på oss att kolla in detta fina ställe.


Vi gasade vidare på det härliga rullgruset 🙂

Eter en skarp kurva kom den här snorhala träbron, så jag tyckte att det var bäst att stanna.

Lite spår blev det i gruset av min kraftiga inbromsning.

Gruppen samlad, sen körde vi rakt över den snorhala bron utan nerlägg.


Härligt makadam 🙂

Här var det nästan som asfalt.Snart åter i Fredriksberg där vi tankade hojarna och handlade kvällsmat i Coop-butiken. Sen körde vi till stugorna, käkade kvällsmat, drack nån öl och varsin whisky.


Tryck på pilen för att gå vidare till dag 3.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.