SMC’s hemliga tur 2017

Tisdagen den 6 juni är det dags att köra SMC‘s hemliga nationaldagstur igen och för 6:e gången planerar och guidar jag rutten som vi kör på grusvägar.

I år träffas strax före klockan 9 vid Qstar i Järbo, sen drar  vi iväg därifrån klockan 09:00 med fulltankade hojar.


Montera gärna en flagga på era hojar eftersom det är nationaldagen 🙂

Trots att det är hemligt så kan jag avslöja att vi kommer att köra på fina vägar.

Du bör även ha nabbdäck på din hoj eftersom vi kommer att köra på riktiga grusvägar och även vägar där gräs förekommer i mitten, sk. gräsliga vägar 🙂

Vi kommer att köra enligt Rotationssystemet eller Cornerman-principen och fördelen med det är att det aldrig blir en snabb och en långsam grupp samt att vi inte brukar tappa bort varandra. Sen har vi ju alltid en kökarl (sweeper) som åker sist 🙂

Vi träffas strax före klockan 9 vid Qstar i Järbo. Sen har vi ca. 13 mils körning till första tankstället, så utifrån det kan ni själva avgöra om ni måste tanka innan avfärd. Vi stannar ungefär halvvägs och dricker lite medhavt kaffe eller nåt. Så glöm inte att ta med er något till fikapausen.

OBS: Klockan 09:00 måste vi dra iväg.

Välkomna!



För dig som inte vill köra på grusvägar ordnar SMC körningar från många olika startplatser i länet och alla ansluter vid ungefär samma tidpunkt till det gemensamma hemliga målet. Var de hemliga turerna på asfalt startar skriver SMC på sin webbsida.

Du kan även läsa om evenemanget på SMC Gävleborgs Facebooksida.


Bilder & text från tidigare år hittar du här.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.