En höstrunda med MC Event.

Henrik och jag bokade in oss på en höstrunda som Henke arrangerade genom sitt företag MC Event.

För övrigt så arrangerar Henke en hel del som har med motorcykelkörning att göra, som t.ex. guidade grusturer. Den guidade 20-milaturen som Henrik och jag bokade in oss på kostade 500 kronor per person inklusive lunch, men det finns även andra varianter som t.ex. Grusbus med kaffe som är en runda på cirka 8-10 mil för 295 kronor. Sen finns det Grusbus Deluxe som är en runda på cirka 15-20 mil, men då ingår även fika, mellanmål samt lunch med utsikt för 795 kronor per person.

Att företaget MC Event tar betalt för guidning på grusvägar tycker jag är helt OK, för jag vet att det är många timmars arbete att planera en runda. Dessutom krävs det en hel del rekognosering för att se om det överhuvudtaget går att köra rundan som planerat. Men detta med betalning leder in tankarna på arbetet som jag gör via mitt företag Hojresor. Några har faktiskt redan skickat bidrag för tisdagsrundor via Swish och många andra har tyckt att jag borde ta betalt för mitt arbete som typ en eller två hundralappar per person för en tisdagsrunda. Nu har jag inte tagit något beslut om betalning än, men när bränsle, försäkringar, däck, service och allt annat blir dyrare kanske även jag måste börja ta en mindre summa för guidade turer på grusvägar?

I alla fall så tidigt på morgonen rullade jag ut min KTM 790 ur garaget, men jag ville hellre köra med min 690 så jag körde till Åshammar och bytte hoj.

20 minuter senare hade jag min KTM 690 hemma.

Jag körde på några fina vägar till Järbo.

Jag passade på att ta en bild på broarna över Jädraån.

Henke hade tänt grillplatsen samt fixat vatten, smörgåsar och kaffe till alla.


Strax efter 10-tiden drog vi iväg.

Vi körde till Preem först eftersom Henke var tvungen att tanka sin hoj.

Vi andra hade redan tankat.

Sen gasade vi ut på de fina vägarna.

Vi körde inte enligt cornermanprincipen utan det gällde att hålla koll på att den bakom såg vart man körde.

Vi tog en liten paus intill E4:an.


Vi körde vidare via en liten passage under E4:an.

Vi passerade en bom som de har satt dit bara för att hålla de som slänger sopor borta.

Vi körde runt lite i sanden mellan Björke och Trödje.

Henrik trivdes.


Dags att lämna sanden och köra ut mot kusten.

Fin utsikt över Bottenhavet.

Dags att köra vidare.Efter att vi hade ätit lunch i Rasta Hagsta kom vi till en inofficiell crossbana i närheten.

Jag körde nästan ett varv men det var jobbigt för det var grymt spårigt.Dags att köra vidare.


Henke trodde att jag hade kört överallt, men här svängde vi faktiskt in på en väg som jag aldrig hade kört förut.


Vi körde för att ta en paus vid vattnet som rinner från Hedsjön.Efter pause fortsatte vi på några mindre stigar.Sen körde vi på några sladdvänliga grusvägar.

Vidare över den stabila bron.


Vi körde över Vettåsen.Hålldammen var spegelblank.

Efter att vi hade kört 20 mil kom vi åter hem till Henke, där 4 deltagare lastade hojarna på släpvagnar eftersom de hade långt hem. En skulle till Vallentuna, en till Åkers styckebruk och en ända till Värmdö. Henrik och jag  hade inte så långt hem, så vi behövde ingen transport av motorcyklarna.

Detta var en mycket trevlig söndag och det blir säkert fler tillfällen. 🙂

Kommentera via Facebook

Comments are closed.