Gestrike gravel weekend 2023.


Gestrike gravel weekend 2023 – intro och indexsida.
Länkar till 4 sidor med 218 bilder finns längst ner på den här sidan.


Lite bakgrund.

Den sista helgen i augusti 2019 körde vi premiären av Gestrike gravel weekend, vilket blev så lyckat att vi körde 2020, 2021 och 2022. Om det blev lyckat 4 år i rad är det lika bra att fortsätta tänkte jag och bjöd in till en likadan helg 2023. Men ni ska dock veta att det aldrig är samma vägar år efter år utan jag hittar alltid på nya rutter och spår. 🙂

Ni ska även veta att det inte är “bara” att arrangera ett sånt här evenemang, utan det krävs ganska mycket förarbete. Förutom att planera rutterna i datorn med hjälp av mina tidigare loggar och waypoints använder jag Garmins program Mapsource och Basecamp. Sen använder jag Google Earth för att se lite bilder från diverse ställen, men det räcker inte ändå, så jag har även gjort en hel del rekognosering.
Men ett tag var det faktiskt osäkert om det skulle bli något Gestrike gravel weekend i år och den 25 juli skrev jag i gruppen Hojresor på Facebook:

Det här evenemanget ligger faktiskt lite dåligt till just nu eftersom ytterligare en person hoppade av idag, så nu är det bara 7 personer anmälda till övernattningarna. Uffe som driver Kungsfors Herrgård, har som krav att vi är minst 10 personer för att det ska gå jämt upp ekonomiskt, så om vi inte blir fler är det risk att Gestrike gravel weekend blir inställt.

Så den 28 juli tänkte jag faktiskt ställa in och boka av alltihopa, men då ville Uffe ha betalt ändå eftersom det var mindre än 30 dagar kvar. Då tänkte jag att det är bättre att få in pengar från 7 personer och betala för 10, än att få in noll kronor och betala för 10. Men sen kom det in 4 nya anmälningar och då blev det helt plötsligt fullbokat. 🙂

Vi som var med i evenemanget har haft en mycket trevlig helg med massor av MC-körning samt 3 nätter, frukostbufféer och goda middagar i Kungsfors Herrgård.

Väderprognoserna inför helgen var inget vidare, då i stort sett samtliga prognoser hotade med massivt regn och visst har det regnat – på nätterna! Men vi har klarat oss, utom en dag då fick vi några stänk på visiren, men inte ens handskarna blev blöta.


Torsdagen den 24 augusti.

Eftersom Benny, Pär och Örjan hade cirka 30 mil till Kungsfors startade de resan norrut redan på förmiddagen.

Men jag hade inte ens 2 mil till Kungsfors, så jag behövde inte starta förrän på sena eftermiddagen.

Vid 18:30-tiden hade de flesta kommit.


Vid 19-tiden serverades middagen i Kungsfors Herrgård.


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om Gestrike gravel weekend 2023.


Några utvalda bilder, eller “the best of Gestrike gravel weekend 2023”


Dag 1.


Dag 2.


Dag 3.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.