69 mil grus 2020 – index och introduktionssida

Jag hittade på en ny variant av xxx-mil grus så jag bjöd in till ett litet 3-dagars äventyr på grusvägar till den 14 – 17 maj 2020.

Men det var lite väl kyligt hela helgen så ett bättre namn skulle faktiskt vara 6-9 grader grus.

En bra grej är att öppna Tidpunkt.nu på datorn och ta ett kort på sidan innan man drar iväg, för då är det lättare att korrigera tiden med programmet Exif Date Changer efteråt. Apropå det så har jag fått in bilder från 6 deltagare som jag har döpt om till datum-tid och fotografens namn. Då förstår ni kanske varför jag är så petig med tiden …..

Sen verkar det inte spela nån roll hur noga man är när man ställer klockan i kameran för det blir alltid lite fel. Jag lyckades i alla fall pricka in tiden ganska bra för enligt min kamera tog jag kortet nedan klockan 11:42:03 så alltså missade jag bara med 8 sekunder. Men om man tar en bild på en fikaplats när man kör förbi i 70 km/tim så förstår ni kanske vilken betydelse sekunderna har. Det blir alltså lättare att efteråt markera t.ex. en waypoint exakt efter GPS loggen.
Men nog om detta, nu är det resereportaget som gäller ….

På väg till Kungsfors Herrgård var jag bara tvungen att kolla några ställen. Alltid redo säger Scouterna, men för mig är det nog alltid rekning som gäller 🙂Som ni ser lyckades jag hitta en del fina vägar till Kungsfors Herrgård.

Några hade redan kommit när jag dök upp.

Några transporterade hojarna dit, så därför uppskattas det när resan börjar och slutar på samma ställe.

Fler och fler dök upp ….


Vid sjutiden var det dags att gå över till herrgården där Uffe hade fixat en bra middag.

Eftersom Corona-viruset härjade fick vi bara sitta på varannan plats och vi fick inte trängas vid kassan.


Uffe hade lyckats – igen 🙂

Alla var mycket nöjda med maten.

Några kom lite sent så de sprang direkt in till middagen.


Efter middagen var det bara att sova en stund och drömma om rivspåren vi skulle göra … zzzzzzzzzzzzz


Tryck på pilen för att komma sidan, “the best of” 69 mil grus 2020
Resan i korthet med 18 utvalda bilder.


Tryck på pilen för att komma till dag 1.
Kungsfors – Mora


Tryck på pilen för att komma till dag 2.
Mora – Leksand


Tryck på pilen för att komma till dag 3.

Leksand – Kungsfors


Kommentera via Facebook

Comments are closed.