95 mil grus 2021


95 mil grus 2021 – intro och indexsida.


Lite bakgrund.

Sommaren 2016 arrangerade jag den första 3-dagarsresan på grusvägar som blev så populär att jag ordnade flera och vid det här laget har det blivit många kortare resor, så 95 mil grus blev den elfte i ordningen.

Men eftersom jag inte vill köra samma vägar hela tiden krävs det en hel del arbete med ruttplaneringen. Den här resan började jag faktiskt planera som en ny variant av 100 mil grus, men tillslut hade det blivit så många ändringar att den även fick ett nytt namn – 95 mil grus.

Visst kan man planera mycket med kartorna i Mapsource, Basecamp och Google Earth, men det är säkrast att kolla in hur det ser ut i verkligheten också, så tisdagen den 8 juni drog jag iväg på lite rekognosering. Efter rekognoseringen gjorde jag om rutterna lite ännu en gång och tillslut kunde jag ladda in version 12 av 95 mil grus 2021 i GPS’en.

95 mil grus blev en härlig runda på alla möjliga sorters vägar. Vi har kört på grovt makadam, finmalet stenkross, dammiga vägar, blöta vägar, gräsbevuxna vägar, spåriga vägar, leriga vägar, vägar med stora stenar och några grymma backar. Vi har helt enkelt kört på alla varianter utom vajervägar.

Några kommentarer från Facebook.

 • Tack till alla för en fantastisk fin upplevelse och kamratskap och extra tack till Magnus för ett som vanligt genomtänkt och fantastiskt arrangemang  ‼️
  //Pelle Thom
 • Tack för en fantastiskt rolig resa.
  På återseende. 😊 👍
  //Benny Ståhl
 • Tack för en mycket trevlig och bra resa med väldigt varierande underlag och Tack alla som va med 👍 😁
  //Lars Karlsson
 • Tack alla för en trevlig 95 mila helg. Grymma vägar.
  //Peter Engström
 • Rolig körning på varierande underlag. Grymt planerat som vanligt av Magnus, Hojresor.
  //Pär Thornell
 • Tack Magnus för ett grymt bra arrangemang! King of Gravel!
  //Mats Fröding
 • Vill tacka alla deltagare i 95 mil grus för en underbar helg med varierande underlag. Tack Magnus på Hojresor.se för ett gott utfört uppdrag dvs se till att vi alla hade riktigt kul.
  //Lasse Petersson
 • Sista dagen gjord på 95 mila resan från Mora till Kungsfors. Oj vilken kanonupplevelse det har varit! Så många mil så mycket omväxling och roligt citerar Magnus turledare – “vi har kört på makadam, finmalet stenkross, dammiga vägar, blöta vägar, gräsbevuxna vägar, spåriga vägar, leriga vägar, vägar med stora stenar och några grymma backar. Vi har helt enkelt kört på alla varianter utom vajervägar.” 😎Galet kul. Sista jäkelbackarna tagna, idag superroliga endurospår det är nog det jag gillar mest samt skogsstigar och skogsvägar. Sista timmarna idag bjöd på sjukt roliga spår. Leran ska jobbas mer på den ska övervinnas med 😎 Utvecklats haft kul men framförallt bara kört och gett mig på grejer det har gett självförtroende och körningen blir ännu roligare. Win win! Tack Magnus för en kanonhelg med så mycket omväxlande roliga mil! Tack alla som var med! Kommer definitivt på fler Hojresor! 🤗 🏍
  //Marina Björk

Onsdagen den 16 juni, dvs. dagen innan vi träffades visade STV’s väderprognos att vi skulle få omväxlande väder.


På torsdag eftermiddag den 17 juni var det äntligen dags att köra till Kungsfors Herrgård.

Jag körde lite grusvägar dit för att testa mitt nya bakdäck.

Till den här resan monterade jag ett Pirelli Scorpion MX extra X.


Vid 19-tiden började vi bli klara för middagen.


Uffe som äger Kungsfors Herrgård hade lyckats – igen 🙂

Det var en varm kväll så vi kunde sitta ute.


Mätta och belåtna gick vi tillbaka mot annexet Västerbo där vi skulle tillbringa natten.

Lena kom ock hälsade på, men tyvärr kunde hon inte vara med på resan.

Jag har tagit många bilder, sen fick jag några bilder av Andreas, Marina, Peter och Pär så totalt hade jag närmare 900 bilder att börja med. Efter urval och redigering återstår 230 bilder som jag har lagt in på 5 sidor – den här indexsidan, en sida med de bästa och 3 sidor med bilder från körningen.


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om 95 mil grus:


Tryck på pilen för att se några utvalda bilder, eller “the best of 95 mil grus 2021”


Tryck på pilen för att komma till dag 1.
Kungsfors Herrgård – Särna camping.


Tryck på pilen för att komma till dag 2.
Särna camping – Målkullan vandrarhem, Mora.


Tryck på pilen för att komma till dag 3.
Målkullan vandrarhem – Kungsfors Herrgård.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.