Gestrike gravel weekend 2022


Gestrike gravel weekend 2022 – intro och indexsida.
Länkar till 4 sidor med 224 bilder finns längst ner på den här sidan.


Lite bakgrund.

Sista helgen i augusti 2018 körde vi Ockelbo gravel rally för 12:e gången, men vid en brandinspektion senare på hösten tyckte Räddningstjänsten att det saknades bra utrymningsvägar i Ockelbo vandrarhem. Dessutom är fastigheten K-märkt så ägaren fick inte montera utvändiga trappor och därmed blev det lite problem med boende i Ockelbo.

Jag började då fundera och planera något nytt till sommaren 2019. Dessutom passade jag på att utöka det hela med ytterligare en kördag och varför inte när jag hittar så bra i Gästrike-skogarna nuförtiden. 2019 körde vi premiären av Gestrike gravel weekend, vilket blev så lyckat att vi körde 2020 och 2021. Om det blev lyckat 3 år i rad är det lika bra att fortsätta tänkte jag och bjöd in till en likadan helg till 2022. Ni ska dock veta att det aldrig är samma vägar år efter år utan jag hittar alltid på nya rutter och spår. 🙂

Ni ska även veta att det inte är “bara” att arrangera ett sånt här evenemang, utan det krävs ganska mycket förarbete. Förutom att planera rutterna i datorn med hjälp av mina tidigare loggar och waypoints använder jag Garmins program Mapsource och Basecamp. Sen använder jag Google earth för att se lite bilder från diverse ställen, men det räcker inte ändå, så jag har även gjort en hel del rekognosering.


Innan helgen monterade jag nya Maxxis Maxxcross Desert IT för att få bra fäste.


Framåt eftermiddagen på torsdagen den 25 augusti var det dags att köra till Kungsfors Herrgård.

En koll på väderprognosen som lovade fint väder till kvällen.

Jag körde fina vägar till Kungsfors.


Här har ni svaret på varför det heter Kungsfors.

Framåt 19-tiden hade alla kommit.


Det var bra väder så vi kunde sitta ute och äta den goda middagen som Uffe hade fixat.


Efter middagen delade jag ut buffar till deltagarna samt informerade lite om morgondagen och eftersom alla ville vara i form till fredagens körning blev det tidig kväller.


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om Gestrike gravel weekend 2022.


Några utvalda bilder, eller “the best of Gestrike gravel weekend 2022”


Dag 1.


Dag 2.


Dag 3.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.