Inbjudan till Gestrike gravel weekend 2022.


Ni är välkomna till en långhelg i Gästriklands och Hälsinglands skogar. Evenemanget drar igång torsdag eftermiddag eller tidig kväll den 25 augusti och håller på till söndag den 28 augusti 2022.

Är det kul då? Ja enligt några kommentarer från deltagare 2021:

Tack som attan för en super trevlig helg och hoppas alla är hyfsat hela o fräscha när ni nu kommit hem till den tråkiga vardagen. Och till dom som inte var med idag så kan vi väl vara ärliga och säga den bästa roligaste åkningen var idag. Tack igen Magnus Andreasson för ännu en fullträff. 🙂
//Patrik Wingqvist

Tack från en lokal grusbuse som var med på lördan. Som vanligt var det bra guidning av Magnus.
//Roger Åhs

Kände mig både nöjd och tillfreds i morse efter att ha fått avnjuta dom fina grusvägarna ni har där uppe!
//Mats Ekroth

Kul å se er som va kvar… Kunde inte vara med hela helgen så det blev dagens bonustur istället. Riktigt roligt som vanligt.
//Thomas Elfström

Bästa körningen idag helt klart. Särskilt de sista kilometrarna grov makadam 🙂
//Mats Fröding


Lite bakgrund ….

Jag arrangerade Ockelbo gravel rally 12 gånger, men efter en brandinspektion blev det lite problem med boendet i Ockelbo Vandrarhem, så därför drog jag igång Gestrike gravel weekend till 2019. Det blev riktigt lyckat, så jag arrangerade en liknande träff även 2020 och 2021.

Den sista helgen i augusti 2022 är det dags igen .… och varför inte när jag hittar så bra i Gästrike-skogarna nuförtiden. 🙂  Men tro nu inte att det är samma vägar för det är mestadels nya sträckor varje gång.

Lite om evenemanget ….

 • Du bör ha vana av att köra på grusvägar och att tillbringa hela dagen på hojen.
 • Du bör ha en motorcykel av Adventure-modell som är lämplig för grusvägar – just det vägarna. Det blir bara körning på vägar och kanske några större stigar, för vi kan ju inte släpa ut tunga motorcyklar i bottenlösa surhål.
 • Nabbdäck som Continental TKC80 eller Pirelli MT21 rekommenderas men det är inget krav. Grova däck som Michelin Anakee, Metzeler Tourance, Heidenau K60, Mitas E-07 och liknande fungerar också bra. Men har man inte nabbdäck gäller det att vara extra försiktig när man ska korsa en gräsbevuxen mittsträng etc. men det vet ni säkert redan.
 • Motorcykeln bör vara ganska nyservad med friska bromsar och bra drivpaket. Den bör även ha bränsle för att klara upp till 20 mils körning mellan mackarna.
 • Som turledare strävar jag efter att hålla ner “gummisnoddseffekten” så därför försöker jag att hålla en jämn fart, som är max 70 – 80 km/tim. på grusvägarna.
 • Farten och vägvalet motsvarar ungefär som de guidade Advanced Scenic och Advanced Tempo på Adventure Days.
 • Körningen kommer att ske enligt cornermanprincipen så att alla alltid har en vägvisare. Då blir det inte en snabb och en långsam grupp, utan det blir “variation i ledet”
 • Vi kör aldrig längre körpass än max 1 timma innan vi tar en paus, kortare eller längre beroende på om det är dags för tankning, fika eller lunch.
 • Det går tyvärr inte att helt undvika asfalt, men vi undviker de stora vägarna och det blir absolut ingen vajer- eller Europaväg med stressade bilister.
 • Vi ska bo i Kungsfors Herrgård.

Kostnaden är totalt 4500 kronor (inklusive moms) och för det får du:

 • Övernattning 3 nätter i eget rum i Kungsfors Herrgård. (inklusive sänglinne, handduk och städning)
 • 3 frukostar i Kungsfors Herrgård.
 • 3 middagar i Kungsfors Herrgård.
 • 50-60 mil guidning under 2 kördagar + en bonusrunda till Gysinge på söndagen.

Om ni är ett par som gärna delar rum blir kostnaden 4050 kronor per person. Skriv gärna en notering om det under övrigt i anmälningsformuläret, eller så tar vi det via mail.


Kostnaden för “lokala grusbusar” är 300 kronor per dag alternativt 500 kronor för 2 dagar.

 • Med “lokal grusbuse” menar jag de som brukar vara med på tisdagskörningar etc.
 • Att det blir en avgift även för “lokala grusbusar” beror på att planering och rekognosering inte är helt gratis.
 • Det bör även vara lite rättvist mot de som är med i hela arrangemanget och betalar för guidningen.
 • Dessutom blir det en hel del administrativt arbete.
 • Lokala grusbusar behöver inte betala någon anmälningsavgift utan det blir “allt på en gång”

Evenemangsbeskrivning:

 • Torsdag den 25 augusti. Samling och middag i Kungsfors Herrgård.
 • Fredag den 26 augusti. Frukost, ca. 25 mil på småvägar och grusvägar, middag i Kungsfors Herrgård.
 • Lördag den 27 augusti. Frukost, ca. 28 mil på småvägar och grusvägar, middag i Kungsfors Herrgård.
 • Söndag den 28 augusti. Frukost samt eventuell bonuskörning, ca. 10 mil på småvägar och grusvägar söderut till Gysinge.

Det som inte ingår är följande

 • Eventuell öl eller vin till middagarna samt något att äta till lunch betalar var och en själva.

Bra att ha:

 • Kamera och GPS samt laddare.
 • Schampo, tvål, tandborste och tandkräm.
 • Ett ombyte till vanliga kläder och enklare skor.
 • Camelbak.
 • En termos som du kan fylla med kokhett vatten på morgonen. Bra att ha till pulverkaffe eller dylikt.

Lite mer detaljer om själva evenemanget:

På torsdag eftermiddag eller tidig kväll när ni är på väg till Kungsfors herrgård kommer ni att passera Järbo och då är det viktigt att ni tankar upp hojarna på Preem-macken, så att de är fulltankade på morgonen när själva körningen startar. Om ni vill handla godis eller något annat ätbart så finns det på ICA i Järbo.

När ni har tankat är det bara att fortsätta ytterligare i 6,3 km så kommer ni till Kungsfors Herrgård som du hittar till med koordinaterna N60.75888 E16.53280 eller med hjälp av kartan som finns i länken till Google maps.


Fortsätt en liten bit, sväng in och parkera bakom den röda byggnaden Västerbo, där vi ska bo i egna rum.
Koordinater till parkeringen är N60.758668 E16.531834

När vi har fått av oss MC-kläderna, duschat av oss vägdammet och gjort oss hemmastadda i rummen så kan vi slappa en stund. Men vid 19-tiden är middagen klar, så då går vi till matsalen i Herrgården och äter något gott som vi sköljer ner med öl, läsk eller vatten.

Middagen och bordsvatten ingår i evenemangets pris, men vill du heller dricka öl eller vin till maten så går det bra att köpa till. Kungsfors Herrgård har fullständiga rättigheter.

Efter middagen går vi tillbaka till våra rum, kryper till kojs och drömmer om rivspåren som vi ska göra i gruset 🙂

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Fredag 26 augusti. Vakna när ni vill men klockan 07:00 serveras frukosten i Herrgården.

Klockan 09:00 ska alla vara klara för avfärd med de nästan fulltankade hojarna, men strax innan avfärd tar vi ett snabbt förarmöte och en genomgång av cornermanprincipen.

Vi drar ut på fina vägar och stabila broar.

Vi fortsätter på både nya och gamla grusvägar.

Framåt kvällen är vi i alla fall tillbaka i Herrgården och klockan 19:00 är middagen klar igen.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Lördag den 27 augusti. Vi vaknar efter en lugn natt och sen går vi över till Herrgården där det serveras frukost från klockan 07:00.
Klockan 09:00 drar vi iväg på ytterligare en 25 mila runda i Gästriklands skogar.

Undrar om jag ska dra rutten över den här stabila bron igen? Men i så fall får jag köra en rekognoseringsrunda och kolla om den håller 🙂

Jag har planerat att vi ska äta lunch vid Sallys grill, som har de bästa hamburgarna inom många mils radie. 🙂Efter lunchen drar vi vidare på de fina vägarna.

Framåt kvällen är vi tillbaka i Herrgården och klockan 19:00 är middagen klar.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Söndag den 28 augusti.

Efter frukosten packar vi ner våra saker och gasar vidare på gruset.  För de som vill guidar jag en rutt söderut till Gysinge.


Anmälan / betalning:

 • Fyll i dina uppgifter nedan men glöm inte att kryssa i godkännanden.
 • När din anmälan har kommit in får du e-post med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 750 kronor ska betalas.
 • När anmälningsavgiften har kommit in får du en bekräftelse via e-post, där du även får lösenordet till den lösenordsskyddade deltagarlistan.
 • Om evenemanget blir fullbokat kan du ändå anmäla dig men blir då placerad i en reservlista. Vid en eventuell avbokning, kontaktar vi den som står först på reservlistan. Tackar du ja till en ordinarie plats får du information om var/hur/när du ska betala anmälnings- eller deltagaravgiften.
 • Slutbetalning, dvs. resterande belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan evenemangets datum.

Avbokningsregler:

 • Avbokning innan slutbetalning  av resan kan ske mot en administrationsavgift på 750 kronor, dvs. anmälningsavgiften.
 • Om avbeställning sker inom 10 dagar före avresa ska resenären betala hela resans pris.
 • Om du får förhinder under de sista 10 dagarna när du redan har betalt resan har du alltid rätt att överlåta (sälja vidare) till någon kompis eller till någon på reservlistan. Detta enligt punkt 5.1 i Konsumentverkets allmänna villkor.
 • Vid färre antal deltagare än 12 personer förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Om en resa ställs in på grund av för få deltagare, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).
 • Om en resa ställs in på grund av att arrangören inte kan genomföra evenemanget pga. sjukdom eller andra hinder, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).

Avbeställning- och reseförsäkring:

 • Du måste ha en egen avbeställning- och reseförsäkring för denna resa. “I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar och den räcker oftast om du ska på en vanlig semesterresa. Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste skadehändelserna som kan inträffa på en resa, till exempel för sjukvårdskostnader om du blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Dessutom för sjuktransport hem om det blir nödvändigt. Akut tandvård kan också ersättas upp till ett visst belopp. I grundskyddet ingår också alltid ett egendomsskydd som ger ersättning för stölder upp till ett visst maxbelopp. Har du ingen hemförsäkring, kan du köpa en separat försäkring som innehåller motsvarande skydd.”
  Läs mer på www.konsumenterna.se eller kolla med ditt försäkringsbolag.

Oförutsedda händelser:

 • Vi betalar inte kostnader som orsakas av deltagares bristande kondition eller andra personliga omständigheter. Om deltagare avbryter en resa lämnas inte avdrag på deltagaravgiften. Våra guider har rätt att ändra färdväg, övernattningsställen, transporter och tidtabeller på grund av händelser som ligger utanför vår kontroll.

Resevillkor och resegaranti:

hojresor.se använder De allmänna resevillkoren som är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

 

Arrangör:
hojresor.se
Magnus Andreasson
Norrbergsvägen 5
812 40 Kungsgården

Tel: +46706308000


Välkomna 🙂


  Jag vill delta i Gestrike gravel weekend.

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Gatuadress (obligatoriskt)

  Postnummer(obligatoriskt)

  Ort(obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Vilken sorts motorcykel kör du? (obligatoriskt)

  Har du nabbdäck?

  Anhörigs namn (ICE)

  ICE, telefonnummer till anhörig.

  Frågor och önskemål som t.ex. eventuella allergier eller önskan om specialkost.

  Jag godkänner de Allmänna villkoren för paketresor

  Jag godkänner att mina uppgifter lagras enligt GDPR – Dataskyddsförordningen

  Jag godkänner att foton kan publiceras på webbsidan och sociala medier.

  Jag godkänner att foton kan användas i marknadsföringssyfte.

  Skicka gärna ett mail om det strular med formuläret så att du ser den här skylten.

  Det är nämligen en hårfin gräns mellan spam och seriösa meddelanden. Om jag sänker gränsen på spamfiltret ett enda steg blir det hundratals spammeddelanden i veckan.

  Välkomna 🙂 


  Kommentera via Facebook

  Comments are closed.