Inbjudan till OnTop 2018

Inställd pga. bristande intresse!

Nånting är fel med den här resan så jag ställer in den och återbetalar anmälningsavgiften till de som har anmält sig.

Men jag undrar fortfarande vad som är fel, eftersom alla andra resor och evenemang som jag ordnar på grusvägar brukar bli fullbokade på några timmar.

När jag häromdagen nämnde i ett Facebook-inlägg att jag planerar att ställa in den här asfaltresan och köra en köra en till grusresa istället började förhandsanmälningarna ramla in.  Så jag har beslutat att lägga energin där intresset finns, dvs. på gruset.


Välkomna till OnTop, en sällskapsresa på många av Norges finaste vägar den 24 juni till den 1 juli 2018

Några av höjdpunkterna är Aursjøvägen, Trollstigen, Geiranger, Dalsnibba, gamla Strynefjellsvägen, Gaularfjellet, Lærdalsfjellet, Filefjäll och Sognefjell. Vi kommer helt enkelt att köra massor av fina små kurviga vägar.

Resan är på närmare 200 mil fördelat på 6 kördagar. Dagsetapperna varierar lite pga. många faktorer som vägarnas standard, tankställen och framför allt lämpliga ställen att övernatta mm. Den kortaste dagen kör vi bara 25 mil, men det tar sin tid för det finns mycket att se utefter vägarna. Räkna med många stopp för fotografering mm. Dagen med längst körsträcka är den sista dagen då vi ska köra 44 mil, men då är vi åter i Sverige så körtiden blir inte så lång. Apropå körtid så kör vi aldrig mer än max 1 timma i sträck.

Vi kommer att köra på småvägar, vilket innebär att det kommer att förekomma kortare sträckor som inte är asfalterade. Men det är större grusvägar med hårdpackat underlag, så det ska inte vara några svårigheter. Fokus på den här resan är alltså att vi ska köra i fina områden med bra utsikt istället för att fokusera på om det är asfalterat eller inte. Men det är ingen grusbus-resa utan en sällskapsresa anpassad för motorcyklar utrustade med helt vanliga landsvägsdäck.

Men för att få en trevligare och billigare resa tycker jag att vi ska laga den mesta av vår mat själva. På förmiddagen stannar vi vid någon lämplig affär och handlar dagens lunch.

Om man kompletterar den enkla maten med djupfrysta grönsaker så blir det dessutom ganska nyttigt.

Vi kan äta precis var vi vill, vad vi vill, när vi vill. Dessutom oftast med fin utsikt.
Men att vi fixar maten själva förutsätter naturligtvis att det är skapligt väder. Är det regn & rusk så är det enklare och kanske t.o.m. nödvändigt att besöka någon restaurang.

Som sagt, resan startar i Mora och via småvägar tar vi oss in i Norge.

På tisdagen kör vi bl.a. Aursjøvägen, där jag har tänkt att vi ska äta lunch ute i det fria.

– Det är inte alls dyrt att äta ute i Norge, sa Eva när vi satt på fjället och åt lunch 🙂

På onsdagen börjar vi med att köra uppför Trollstigen.

Efter besöket på Trollstigen kör vi över fjället till Geiranger.

Därefter kör vi upp för att kolla utsikten från Dalsnibba. Den vägen är asfalterad numera.

Uppe på 1500 meters höjd är det fin utsikt.

Vi kan även se Geiranger långt där nere vid fjorden.

Efter besöket på Dalsnibba kör vi vidare till gamla Strynefjellsvägen och eftersom det är den 27 juni kan vi nog räkna med att det ligger en hel del snö kvar.

På torsdagen fortsätter vi resan på fina vägar.

På fredagen kör vi på Lærdalsfjället över världens längsta biltunnel, upp över Filefjäll och ner till Øvre Årdal  där vi kan tanka hojarna. Efter det kör vi serpentinvägen upp till Sognefjell.

Bredvid riksväg 55 tränar de längdskidåkning mitt i sommaren.

För att ta oss till Juvasshytta (1841 m.ö.h.) kör vi på den högst belägna vägen i norra Europa.

På lördagen kör vi bl.a. från Ringebu österut, på den här resans sista fjäll. Den vägen går “bara” på 1100 meters höjd, vilket kommer att upplevas som lågt efter körning på alla bergstoppar.

Vi ska även stanna och kolla in den stora älgen. Förhoppningsvis kan vi ta ett gruppfoto med alla hojarna under.
När vi har checkat in i stugorna på Malungs camping och bytt om till vanliga kläder kan vi gå till Sandbäcks Café & Restaurang och äta en avslutningsmiddag. De är kända för sina suveräna plankor 🙂


Resans pris:

 • Förare 7 000 kronor.
 • Passagerare 6000 kronor.
 • Totalt max 12 personer. (Hellre kvalitet än kvantitet).

I priset ingår:

 • Närmare 200 mil guidning.
 • Sju övernattningar i campingstugor eller vandrarhem.
 • Enkelrum finns ej på denna resa.
 • Frukost (som vi guider inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag)
 • Bom- och färjeavgifter.

I priset ingår inte:

 • Bränsle.
 • Försäkringar.
 • Övrig mat och privata utgifter.

Utrustning som du måste ha med:

 • Lite norska kronor i små valörer. Ibland är det bra att ha kontanter och att duscha på campingar brukar kosta 10 NOK för 3 – 5 minuter.
 • Ett campingkit med matdosa, mugg och bestick.
 • Trangiakök eller att du bokar plats i polarens Trangia- eller campingkök.
 • Nödproviant. Alltså en omgång mat som du lätt kan ordna med campingköket. Jag kommer t.ex. att ha en burk Chili con carne längst ner i väskan, som är bra att ha om någon etapp över fjället drar ut på tiden. Några punkteringar är allt som behövs för att missa lunchen, men om det inte behövs blir nödprovianten en perfekt lunch den sista resdagen 🙂

 • Vatten! Varje person bör se till att ha tillgång till minst ca. 2 liter friskt vatten varje dag. Behövs till kaffe och matlagning.
 • Sänglinne som lakan, påslakan och örngott alternativt en tunnare sovsäck.
 • Underkläder för en vecka.
 • Shampoo, tandkräm, tandborste och eventuella mediciner.
 • Ombyte typ jeans, tröja och vanliga skor att ha på kvällen.

Bra att ha:

 • Ett tunt rep eller något så att du kan hänga upp de eventuellt blöta MC-kläderna på tork. Av erfarenhet vet jag att det ALLTID är ont om galgar och upphängningskrokar i campingstugor.
 • Camelbak.

Anmälan / betalning:

 • Max antal deltagare på denna resa är 12 personer inklusive turledaren och en sweeper.
 • När vi får in anmälningar lägger vi till deltagare i en deltagarlista i den ordningen som anmälningarna kommer in.
 • Du får ett svar via e-post hur du ska betala anmälningsavgiften om 500 kronor. Swish eller banköverföring.
 • Därefter har du en vecka på dig att betala, eller höra av dig för att få längre tid på dig att betala anmälningsavgiften.
 • Om ingen betalning eller meddelande har kommit inom 7 dagar innebär detta att du stryks ur deltagarlistan.
 • När anmälningsavgiften finns på kontot får du en länk och lösenord till deltagarlistan.
 • Om resan blir fullbokad kan du ändå anmäla dig och blir då placerad i en reservlista. Vid en eventuell avbokning från den ordinarie deltagarlistan kontaktar vi den som står först i reservlistan.
 • Slutbetalning, dvs. resterande belopp ska vara oss tillhanda senast den sista maj.

Avbokningsregler:

 • Avbokning innan slutbetalning  av resan kan ske mot en administrationsavgift på 500 kr, dvs. anmälningsavgiften.
 • Om avbeställning sker efter att full betalning är erlagd ska resenären betala hela resans pris.
 • Om du får förhinder när du redan har betalt resan har du alltid rätt att överlåta (sälja vidare) till någon kompis eller till någon på reservlistan. Detta enligt punkt 5.1 i Konsumentverkets allmänna villkor.
 • Vid färre antal deltagare än 6 personer förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Om en resa ställs in på grund av för få deltagare, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och resterande belopp).

Avbeställning- och reseförsäkring:

 • Du måste ha en egen avbeställning- och reseförsäkring för denna resa. “I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar och den räcker oftast om du ska på en vanlig semesterresa. Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste skadehändelserna som kan inträffa på en resa, till exempel för sjukvårdskostnader om du blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Dessutom för sjuktransport hem om det blir nödvändigt. Akut tandvård kan också ersättas upp till ett visst belopp. I grundskyddet ingår också alltid ett egendomsskydd som ger ersättning för stölder upp till ett visst maxbelopp. Har du ingen hemförsäkring, kan du köpa en separat försäkring som innehåller motsvarande skydd.”
  Läs mer på www.konsumenterna.se eller kolla med ditt försäkringsbolag.

Oförutsedda händelser:

 • Vi betalar inte kostnader som orsakas av deltagares bristande kondition eller andra personliga omständigheter. Om deltagare avbryter en resa lämnas inte avdrag på deltagaravgiften.
 • Våra guider har rätt att ändra färdväg, övernattningsställen, transporter och tidtabeller på grund av händelser som ligger utanför vår kontroll.
 • Om vi t.ex. hindras av vägras eller annat kan det hända att vi måste köra en omväg, åka en extra färja, eller i värsta fall övernatta på ett annat ställe. Denna kostnad räknas då som Force majeure och ingår inte i resans pris. Jag berättar dock om vad den extra kostnaden kan bli innan den drabbar er. Vi löser helt enkelt ett sådant problem i samförstånd.

Resevillkor och resegaranti:

hojresor.se använder De allmänna resevillkoren som är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

 

Arrangör:
hojresor.se
Magnus Andreasson
Norrbergsvägen 5
812 40 Kungsgården


Fyll i dina uppgifter nedan eller kontakta mig snarast om inte anmälningsformuläret fungerar. Observera även att det är bra att ange telefonnummer till någon anhörig, ett så kallat ICE-nummer. Se bara till att informationen hamnar i rätt rutor. Det kan nämligen bli fel om datorn använder “autofyll

När er anmälan har kommit in lägger jag till er på den lösenordsskyddade deltagarlistan, sen får ni ett SMS, eller e-mail med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 500:- ska betalas. När jag ser att pengarna har kommit in får ni ytterligare ett e-mail med lösenord till deltagarlistan.

Välkomna 🙂


Anmälningsformulär borttaget pga. inställd resa!


Kommentera via Facebook

Comments are closed.