Lundgrensdygnet 2023 – del 4.


Tryck på pilen för att komma till indexsidan för Lundgrensdygnet 2023.


Efter att ha tackat Lundgrens Motor för ett par trevliga dagar började jag köra på grusvägar hemåt.


Vägen som går mellan det här huset och sjön har många skyltar som säger att det är en återvändsväg, förbjuden motortrafik för att slutligen komma till en vändplats. Men jag vet att det är en lögn, för skyltarna är nämligen inköpta av och ditsatta av husägaren själv i syfte att skapa en sjötomt.

Jag såg den här vägen i förbifarten så jag vände och svängde in på den.

Jag fortsatte för att se om den är körbar.

Här slutar vägen på kartan, men den fortsätter till höger.

Det här lilla diket var ingenting mot vad som väntade.

Vägen jag hittade är bara 488 meter, men tack vare den går det att få ihop ytterligare 4 km grusvägskörning.


Vägen som jag hittade går ut över åkern.

Här såg jag en väg till vänster, men jag fortsatte enligt planen som är vägen till höger.


Här visste jag att det brukar vara sand, men nu var det otroligt mycket.

Det hade till och med runnit sand långt ut i skogen.


Jag fortsatte uppför backen för att se hur vägen såg ut.

Den var ganska bortspolad.

Bästa att gå och kolla först tänkte jag.

Det såg bättre ut ovanför backen.

Köra eller vända? Äsch … ingen minns en fegis tänkte jag och hämtade hojen. 🙂

Det var väl skapligt att köra genom detta?

Fortsättningen såg till en början bättre ut, men efter kurvan var det 2 djupa spår med en liten ås i mitten. Det var faktiskt så illa att det inte gick att stanna för att ta kort, utan det var bara att titta långt fram, gasa och balansera på den smala mittremsan. Jag ville verkligen inte få stopp för då hade jag inte haft någon mark att sätta fötterna på, men jag klarade det. 🙂

Efter strapatsen med den bortspolade vägen blev det lite lugnare körning.

Jag närmade mig vindkraftparken Skallberget/Utterberget igen och undrade hur de kan bygga vindkraftverk så nära hus? Oljudet lär ju störa en hel del och dessutom slår vindkraftverkens vingar sönder radiovågor för marksänd TV.

Jag trodde att det skulle vara djupa hjulspår efter rallytävlingen, men vägarna var precis nysladdade, dvs. jämna och fina.


Jag körde en liten genväg från Malmjärn.


Det verkar ta lång tid för allt vatten att rinna undan.

Här har vägen varit översvämmad.

En bild från bron vid Sotaskär får avsluta det här reportaget.

Lundgrensdygnet var ett trevligt arrangemang som jag verkligen kan rekommendera och själv kommer jag säkert att delta fler gånger. Tack till alla deltagare och ett speciellt tack till Lundgrens Motor som arrangerade dessa dagar.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.