MC-äventyr 2015 – dag 8


Tryck på pilen om du vill till indexsidan för MC-äventyret 2015.


Måndagen den 29 juni vaknade vi tidigt i stugan med det “gräsliga” taket i  Gloppens camping. Som vanligt käkade vi en stabil frukost bestående av yoghurt, mackor med ägg och kaffe.

Dagen började utan regn, men blöta låga moln är inte bra när vi ska korsa bergen.

Det kanske hade varit bättre att åka till Gräsö istället? 🙂Som sagt, uppe på högre höjd hamnade vi i de blöta molnen.

Jippie …. vi är under molnen igen, så nu droppar det inte.


Vid Rysjedalsvika skulle vi ta färjan den korta biten där väg 57 korsar Sognefjorden.


Vi såg Rutledal på andra sidan fjorden.

Men det skulle visa sig att färjan gjorde en otrolig omväg i Sognefjorden, så överfarten tog en och en halv timma!


Väntande bilar i Krakhella där vi inte skulle iland, men matrosen på båten tyckte att öarna är värda att utforska. En annan gång kanske?

Vi åkte vidare …

Tillslut kom vi i land, körde en bit till vi kom till skylten som sa att Undalstunnelen och väg 57 är stängd! Vad är nu detta?

Efter några hundra meter fanns det en stor busshållplats där jag försökte kolla var Undalstunnelen är. Jag sökte i GPS’en, på internet, på Google-earth men det gick inte att hitta någon information om tunnelns exakta placering, så därför kunde vi inte veta om den fanns längs vår planerade rutt. Att åka färjan tillbaka, eller att göra en omväg på 15 mil ansåg vi vara uteslutet, så vi tog beslutet att fortsätta längs väg 57 för att kolla läget. Men först skulle vi äta och det passade bra att använda busskuren som skydd för regnet.

Sen körde vi iväg och det visade sig att vi kom till den helt nyrenoverade tunneln efter bara några kilometer. Det fanns även varningsskyltar att belysning saknades, men det var spritt nya lampor i två rader monterade. Alltihopa tipptopp, förutom att de hade glömt att ta bort varningsskyltarna. Det är inte första gången skyltarna har fel, så nu undrar jag om väg 78 tidigare på resan verkligen var avstängd.

Tillslut kom vi i alla fall till en affär där vi kunde proviantera lite.

Vi hade kommit i otakt med ruttplaneringen så det blev inte att campa vid de planerade campingarna, men vi hittade i alla fall ett ställe norr om Bergen.

Taisto på väg ur stugan som vi hyrde på Bergen camping park. De hade även bra tvättmaskiner och torktumlare som ingick i priset, så vi passade på att tvätta lite kläder.

Detta är loggen från dagens körning.


Klicka på pilen för att gå vidare till dag 9.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.