MC-äventyret 2008 – dag 13


Tryck på pilen om du vill till indexsidan för MC-äventyret 2008.


Dag 13, fredag den 4 juli.

Från Malung hade jag gjort en rutt på småvägar förbi Leksand, Sågmyra, Bjursås, Sundborn, Korsån och Storvik till Kungsgården. Men sista dagen blev det hemlängtan så vi körde större vägar hemåt.

Som en parantes kan jag berätta att det faktiskt inte är ovanligt att det blir så med hemlängtan den sista dagen. Dessutom släpper många koncentrationen på körningen och tänker bara på allt som ska göras hemma. Troligen är det därför som den sista dagen brukar vara mest olycksdrabbad. Detta fenomen med hem … hem … hem har diskuterats i forumet Adventure Rider, där jag läste om någon som skrev att han efter en dags körning kom iland med färjan i Puttgarden, fortsatte 180 mil till Rom eftersom han var “nästan” hemma.

Efter en stunds körning stannade i alla fall vi på en rastplats intill Västerdalälven.


Sen fortsatte vi till Falun där det smakade bra med ett Big Meal på Sibylla efter 12 dagar med campingmat.

När vi kom hem såg jag på min GPS att Lena och jag hade kört närmare 298 mil. De andra körde några mil till eftersom de även körde till och från Kungsgården.

Det var i alla fall en mycket trevlig resa som Loyden, Bengt, Jessica, Lena och jag gjorde.


 

Kommentera via Facebook

Comments are closed.