Norwegian gravel adventure 2016 – dag 2


Klicka på pilen för att komma till indexsidan över Norwegian gravel adventure 2016.


Söndag den 10 juli var det inte många kilometers körning innan vi kom ut på de fina vägarna.Dags att köra in i Norge.

Om man kör in den här vägen i Norge så måste man tyvärr stå ut med 76 kilometer tråkig asfaltkörning. Men det finns inga alternativ och ibland måste man acceptera “transportsträckor” för att komma till de fina grusvägarna.


Dags för första bensträckaren i Norge.


Vi passade på att koka vatten till kaffet.


Efter ytterligare några mils körning hade jag planerat att vi skulle käka lunch i Øiseth Kafeteria i Åkrestrømmen, men de höll på att renovera restaurangen så alternativet de föreslog var en korv med bröd för 49 NOK på macken, men det gillade inte vi så nödprovianten åkte fram.


Janne och jag delade på en burk Chili con carne.

Bättre än fönsterbord på motorvägens servering 🙂


Efter diskningen körde vi vidare över bron ….


Fin utsikt ovanför Rendalen.Bomvägar där man måste betala en slant till ägaren av vägen finns det gott om i Norge. Här krävs det att man har kontanter i små valörer med sig.

För enkelhetens skull skrev jag “5 x MC” på kuvertet och la i en norsk hundralapp.

Små broar gillar jag.

Att köra upp på Trontoppen har blivit ganska dyrt. Lokalbefolkningen i Alvdal tycker att 100 NOK per fordon skrämmer bort turisterna, men det kostar väl skjortan att fixa en körbar väg varje år.

Äntligen uppe på 1666 meters höjd. Vägen upp till Trontoppen ska enligt uppgift vara en av Norges svåraste vägar att köra på, men det märkte inte vi för vi är vana med strapatser 🙂

Utsikten är det inget fel på.


Dags att köra ner igen.När vi kom ner från berget åkte vi först till macken och där såg Leif att nån sten hade slagit hål i hans motor så att oljan rann ut. Snacka om otur – men som tur var fanns det kemisk metall på macken samt att det inte hade blivit några motorskador. Efter en stund kunde vi i alla fall checka in i de två 4-bädds stugorna som jag hade bokat vid Gjelten Bru Camping.


Klicka på pilen för att gå vidare till dag 3.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.