Tisdagsrundan den 9 augusti.

På väg till samlingsplatsen för kvällens tisdagsrunda såg jag en tjej som var ute och gick med en häst, så jag stängde av motorn och rullade ikapp. Tjejen tackade och hästen gillade att det blev tyst.

Sen fortsatte jag och passerade under E16.


Jag körde en genväg över dammen i Mackmyra.

Snart framme ….

Vid Circle K i Hagaström dök det upp 17 man som ville hänga med på tisdagsrundan, så med mig inräknat blev vi 18 personer. Jag tyckte att det var lämpligt att köra efter cornermanprincipen och Kurre ställde upp som sweeper.

Vi drog norrut på en av Gästriklands häftigaste grusvägar som är smal, kurvig och kuperad.

När vi hade kört 17,5 km ringde Kurre och berättade att en hoj hade lagt av och att det var omöjligt att få igång motorn, så han skulle vänta tillsammans med hojägaren tills bärgaren kom. Kurre sa åt de andra att de kunde fortsätta framåt vilket de gjorde. Problemet var bara att nu stod det flera cornermans i skogen och väntade på sweepern, men Palle och en till körde tillbaka för att hämta dem.

Vi fortsatte genom Oslättfors.

Vi passerade en bom.

Men vid den här bommen var det tvärstopp. Det gick inte att ta sig förbi så vi vände.

Eftersom ingen kan ta sig förbi bommen växer vägarna snart igen.

Vi gasade vidare ….

Ännu en bom och jag upplever att det är fler bommar närmare Gävle. Men det har väl sin förklaring i att det slängs mer skräp närmare en större stad. Men det var i alla fall lätt att ta sig förbi.


Något slags väghinder under E4:an.

Den här bommen var det ganska lätt att ta sig förbi, men det var en skapligt hög kant, men med lite hjälp kändes det säkrare.Vid “Storsten” stannade vi för att dricka kaffe.

Sen fortsatte vi på fina vägar och stabila broar.

Som jag nämnde tidigare stannade Kurre och en till för att vänta på bärgaren, några vek av tidigare så inte förrän 20:45 kom vi 11 som körde hela rundan åter till Circle K i Hagaström.

Jag hörde från några som hade kört längre bak i ledet att det ibland gick så sakta att det växte spindelväv på en av hojarna.

Tack till alla deltagare som gjorde detta till en trevlig kväll.


På hemvägen var jag tvungen att kolla om det gick att köra en liten stig som jag hade sett tidigare på dagen.Det gick att ta sig vidare på stigen så nu har jag ytterligare en vägsnutt att lägga in i nån grusvägsrunda.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.