100 mil grus 2022 – reseinbjudan

Den 4-7 augusti kör vi 100 mil grus för sjunde gången 🙂

Är det trevligt då? Ja enligt några kommentarer från deltagare 2021.

Jag har tittat igenom reportaget du gjort. Härliga bilder! 3 dagar och 100 mil på underbart roligt skiftande underlag. Mest minnesvärd och det tror jag de flesta håller med om, måste vara ”banvallen som försvann”. Underbart blött och jobbigt. Sådana inslag på dina resor får du lägga in som standard, en bonus, det stärker en. Nästa resa som jag deltar i hos dig tar jag med mina vadarbrallor!
För att sammanfatta resan … Svinroligt! 🙂
Vi hörs. // Stefan

Vilket bra reportage! Imponerande.
Vi tre värmlänningar tycker att det var en riktigt bra tur.
Kom hem med ett nöjt leende på läpparna.
 🙂
Mvh Fredrik

Värmlands grusvägar – världsklass! Magnus har gjort det igen!
// BertilTack så mycket för en trevlig tur!

Tack, det var en mycket trevlig resa!

Tack! Hade jättekul ?


Mycket trevligt detta gör vi om, Tack!!

Bra upplägg, fina vägar och trevligt gäng.

En gång sökte jag referenser till en resa och kommentaren blev:
Vi behöver inte referenser … Dina resor är grymma !!!
Många bra betyg, eller hur?

Men trots att det blir sjunde gången vi kör 100 mil grus är det inte exakt samma vägar för jag hittar ofta något nytt. Vissa saker väljer jag bort som t.ex. den blöta banvallen mellan mellan Neva och Tyfors, den blir det inte!

Däremot har jag några intressanta vägar och ställen på gång som du får se om du hänger med.

Om ni vill läsa mera om de tidigare 3-dagars resorna så hittar ni länkar via indexsidan xxx-mil grus.


Kostnader …. 

Nu blev det lite dyrare, dels för att samtliga ställen har höjt priserna samt att vi får egna rum i Raggsocka Logi. Dessutom har jag bokat lite glesare boende, vilket också gör att boendet kostar mera. Så efter en del räknande har jag kommit fram till summan 5000 kronor (inklusive moms)

 • I kostnaden ingår ca. 100 mil guidning under 3 kördagar.
 • Välkomstmiddag i restaurang Atalanta i Ockelbo.
 • Övernattning i B&B rum med frukostbuffé i Raggsocka Logi, Ockelbo.
 • Övernattning och frukostbuffé i Hags rumsuthyrning, Malung.
 • Övernattning och frukostbuffé i Värnäs Camping.
 • All övrig mat som lunch och middag betalar var och en själva.

Ruttbeskrivning (inte de närmsta vägarna dock)

 • Fredag den 5 augusti. Ockelbo – Falun – Malung. 316 km.
 • Lördag den 6 augusti. Malung – Höjes – (3 besök i Norge?) – Värnäs Camping. 348 km
 • Söndag 7 augusti. Värnäs Camping – Lindesnäs – Ockelbo. 343 km.

Lite om resan ….

 • Max antal deltagare på denna resa är 12 personer inklusive turledaren och en sweeper.
 • Du bör ha vana av att köra på grusvägar och att tillbringa hela dagen på hojen.
 • Du bör ha en motorcykel av Adventure-modell som är lämplig för grusvägar – just det vägarna. Det blir bara körning på vägar och kanske några större stigar, för vi kan ju inte släpa ut tunga fullastade motorcyklar i bottenlösa surhål.
 • Nabbdäck som Continental TKC80 eller Pirelli MT21 rekommenderas men det är inget krav. Grova däck som Michelin Anakee, Metzeler Tourance, Heidenau K60, Mitas E-07 och liknande fungerar också bra. Men har man inte nabbdäck gäller det att vara extra försiktig när man ska korsa en gräsbevuxen mittsträng etc. men det vet ni säkert redan.
 • Motorcykeln bör vara ganska nyservad med friska bromsar och bra drivpaket. Den bör även ha bränsle för att klara upp till 20 mils körning mellan mackarna.
 • Som turledare strävar jag efter att hålla ner “gummisnoddseffekten” så därför försöker jag att hålla en jämn fart, som är max 70 – 80 km/tim. på grusvägarna.
 • Farten och vägvalet motsvarar ungefär som de guidade Advanced Scenic och Advanced Tempo på Adventure Days.
 • Körningen kommer att ske enligt cornermanprincipen så att alla alltid har en vägvisare. Då blir det inte en snabb och en långsam grupp, utan det blir “variation i ledet”
 • Vi kör aldrig längre körpass än max 1 timma innan vi tar en paus, kortare eller längre beroende på om det är dags för tankning, fika eller lunch.
 • Det går tyvärr inte att helt undvika asfalt, men vi undviker de stora vägarna och det blir absolut ingen vajer- eller Europaväg med stressade bilister.
 • Vi ska övernatta i Raggsocka Logi, Hags rumsuthyrning och Värnäs camping.

Utrustning som du måste ha med:

 • Sänglinne som lakan, påslakan och örngott till natten i Värnäs Camping. Alternativt en tunnare sovsäck, men då måste du även ha ett underlakan för att skydda madrassen.
 • Någon frukt, smörgås eller liknande, så att du kan äta när du blir hungrig.

Jag har planerat att vi ska stanna vid ett ställe där vi kan äta lunch någon gång mitt på dagen, men om vi får förhinder så kan det hända att vi blir hungriga när vi är långt ute i skogen. Så därför är det bra om alla har tillgång till något ätbart.
Ett bra tips är en Lingongrova och tubost i valfri smak.


Bra att ha:

 • Kamera och GPS samt laddare.
 • Schampo, tvål, tandborste och tandkräm.
 • Handdukar och rena underkläder.
 • Ett ombyte till vanliga kläder och enklare skor.
 • Ett tunt rep eller något så att du kan hänga upp de eventuellt blöta MC-kläderna på tork.
 • Camelbak.
 • Vatten, minst 2 liter per person.
 • Termos som du kan fylla med kaffe eller hett vatten på morgonen, så att du snabbt kan fixa te, choklad eller nescafé vid en kort fikapaus.

Lite mer detaljer om själva resan:

torsdag eftermiddag eller tidig kväll den 5 augusti när ni är på väg till Raggsocka Logi i Ockelbo, där vi ska tillbringa första natten, är det viktigt att ni tankar upp hojarna, så att de är fulltankade på fredag morgon när själva resan startar.

Med de fulltankade hojarna gasar ni sen vidare till Raggsocka Logi som du hittar till med koordinaterna N60.88496 E16.70855 eller med hjälp av kartan som finns i länken till Google maps.

Det kan vara lite svårt att hitta exakt var man ska köra för Google och de flesta GPS’er har inte uppdaterat att Kvarnvägen är avstängd. Men lättast är att köra Vigatan, svänga in på Herrgårdsvägen och efter 55 meter svänger man in höger. Följer man sen den blå linjen som jag har ritat så kommer man till parkeringen framför receptionen.
När vi har fått av oss MC-kläderna, duschat av oss vägdammet och gjort oss hemmastadda i rummen så kan vi slappa en stund. Men vid 18:45 går vi till Atalanta Pızzerıa & Restaurang och äter något gott. Ni kan beställa vad ni vill samt alkoholfri dryck för det ingår i resans pris, men vill ni beställa öl eller vin till maten så går det också bra, men då måste ni skaka fram lite mer pengar.
Efter middagen går vi tillbaka till våra rum i Raggsocka Logi, kryper till kojs och drömmer om rivspåren som vi ska göra i gruset 🙂

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Fredag 5 augusti. Efter skönhetssömnen går vi en trappa upp för att äta frukost eller så serveras frukosten i Wij Trädgårdskök. (Jag får besked om detta senare)

Efter att vi har gått igenom cornermanprincipen mm. gasar vi iväg västerut på de fina vägarna.

På kvällen anländer vi till Hag rumsuthyrning i Malung, där våra sängar är bäddade.

Efter att vi har duschat och fått av oss MC-kläderna kan vi gå till Sandbäcks och äta nåt gott ….


… sen är det nog bara att sova … zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Lördag den 6 augusti.
Väckning och frukostbuffé i Hag rumsuthyrning.
Efter frukosten packar vi ner våra prylar, byter om och ger oss iväg på de fina vägarna.

Nån gång mitt på dan har jag planerat att vi ska käka lunch i Höjes Camping. Om jag ringer och bokar före så fixar säkert Saga nån bra mat.

På lördag eftermiddag kör vi nära den norska gränsen och om det inte är några nya restriktioner angående Covid-19 viruset, kan vi köra in i Norge 3 gånger. Men om det fortfarande är restriktioner, eller krångel med Covidbevis så håller vi oss på den svenska sidan av gränsen.

Framåt kvällen anländer vi till Värnäs Camping där jag har bokat de 4 största stugorna. Om det känns trångt kan jag även komplettera med småstugor.
Var vi äter på kvällen vet jag inte än. Kanske vi kan göra i ordning vår egen mat och fixa ett långbord utanför stugorna?


Söndag den 7 augusti.

Vi börjar med frukostbuffé på Värnäs camping.

När vi har packat våra saker och städat stugorna är det bara att korsa asfaltvägen så är vi ute på gruset igen 🙂

Sen gasar vi vidare ….

Vi kommer nog att köra en runda inne i berget också.


Jag har planerat att vi ska äta lunch i Lindesnäs Herrgård och äta en god efterrätt eftersom de har Västerdalarnas största glassbar.

Efter lunchen kanske några droppar av och kör hemåt men vi som håller ut till slutet kan räkna med fina vägar hela dagen.


Anmälan / betalning:

 • Fyll i dina uppgifter i anmälningsformuläret nedan men glöm inte att kryssa i godkännanden.
 • När er anmälan har kommit in får ni e-post med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 750:- ska betalas.
 • När anmälningsavgiften om 750 kronor har kommit in får du en bekräftelse via e-post, där du även får lösenordet till den lösenordsskyddade deltagarlistan.
 • Om resan blir fullbokad kan du ändå anmäla dig till resan och blir då placerad i en reservlista. Vid en eventuell avbokning, kontaktar vi den som står först på reservlistan. Tackar du ja till en ordinarie plats får du information om var/hur/när du ska betala anmälnings- eller deltagaravgiften.
 • Slutbetalning, dvs. resterande belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresedatum.

Avbokningsregler:

 • Avbokning innan slutbetalning  av resan kan ske mot en administrationsavgift på 750 kr, dvs. anmälningsavgiften.
 • Om avbeställning sker inom 10 dagar före avresa ska resenären betala hela resans pris.
 • Om du får förhinder under de sista 10 dagarna när du redan har betalt resan har du alltid rätt att överlåta (sälja vidare) till någon kompis eller till någon på reservlistan. Detta enligt punkt 5.1 i Konsumentverkets allmänna villkor.
 • Vid färre antal deltagare än 10 personer förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Om en resa ställs in på grund av för få deltagare, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).
 • Om en resa ställs in på grund av att arrangören inte kan genomföra evenemanget pga. sjukdom eller andra hinder, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).

Avbeställning- och reseförsäkring:

 • Du måste ha en egen avbeställning- och reseförsäkring för denna resa. “I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar och den räcker oftast om du ska på en vanlig semesterresa. Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste skadehändelserna som kan inträffa på en resa, till exempel för sjukvårdskostnader om du blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Dessutom för sjuktransport hem om det blir nödvändigt. Akut tandvård kan också ersättas upp till ett visst belopp. I grundskyddet ingår också alltid ett egendomsskydd som ger ersättning för stölder upp till ett visst maxbelopp. Har du ingen hemförsäkring, kan du köpa en separat försäkring som innehåller motsvarande skydd.”
  Läs mer på www.konsumenternas.se eller kolla med ditt försäkringsbolag.

Oförutsedda händelser:

 • Vi betalar inte kostnader som orsakas av deltagares bristande kondition eller andra personliga omständigheter. Om deltagare avbryter en resa lämnas inte avdrag på deltagaravgiften. Våra guider har rätt att ändra färdväg, övernattningsställen, transporter och tidtabeller på grund av händelser som ligger utanför vår kontroll.

Resevillkor och resegaranti:

hojresor.se använder De allmänna resevillkoren som är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

 

Arrangör:
hojresor.se
Magnus Andreasson
Norrbergsvägen 5
812 40 Kungsgården

Tel: +46706308000


Fyll i dina uppgifter nedan eller kontakta mig snarast om inte anmälningsformuläret fungerar. Observera även att det är bra att ange telefonnummer till någon anhörig, ett så kallat ICE-nummer. Se bara till att informationen hamnar i rätt rutor. Det kan nämligen bli fel om datorn använder “autofyll

 • När din anmälan har kommit in får du svar via e-post med uppgifter om var eller hur du ska betala 750 kronor i anmälningsavgift.
 • När jag ser att pengarna har kommit in får du ytterligare e-post med lösenord till deltagarlistan.

  Jag vill delta i 100 mil grus den 4-7 augusti 2022 till en kostnad av 5000 kronor.

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Gatuadress (obligatoriskt)

  Postnummer(obligatoriskt)

  Ort(obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Vilken sorts motorcykel kör du? (obligatoriskt)

  Anhörigs namn (ICE)

  ICE, telefonnummer till anhörig.

  Frågor och önskemål som t.ex. eventuella allergier eller önskan om specialkost.

  Jag godkänner de Allmänna villkoren för paketresor

  Jag godkänner att mina uppgifter lagras enligt GDPR – Dataskyddsförordningen

  Jag godkänner att foton kan publiceras på webbsidan och sociala medier.

  Jag godkänner att foton kan användas i marknadsföringssyfte.

  Skicka gärna ett mail om det strular med formuläret så att du ser den här skylten.

  Det är nämligen en hårfin gräns mellan spam och seriösa meddelanden. Om jag sänker gränsen på spamfiltret ett enda steg blir det hundratals spammeddelanden i veckan.

  Välkomna 🙂 


  Kommentera via Facebook

  Comments are closed.