Nu har vi kört Swedish gravel adventure

Det här var ett riktigt häftigt äventyr med körning på grusvägar, mjuka vattensjuka grusvägar, gräsbevuxna vägar, spåriga vägar, vägar med tjockt lager makadam, sandiga stigar, bortglömda igenväxta vägar. Vi körde helt enkelt alla varianter utom vajervägar och motorvägar.

Vi avslutade sista dagen med en tur upp i Rättviks skidbacke.

Ett längre resereportage kommer någon gång i höst när jag har valt ut de bästa av några tusen bilder. Till dess får ni hålla till godo med Pär Thornells korta men trevliga beskrivningar av dagarna.

2022-07-02  Körning till Mora.

2022-07-03 Mora – Hede 240km. Fantastisk körning & väder! Sammanstöt med Rudolf med röda mulen i Svegs fjällskog. Jag klarade mig bra & hann att bromsa men renen kommer nog behöva terapi. Bra gäng!

2022-07-04  Hede – Alsen, 310km varav 200km i regn. Förvånansvärt spännande körning i skogen trots regn & kyla. Fint vid Wångens värdshus i Alsen med god mat, sällskap & sömn.

2022-07-05 Alsen – Gäddede, 285km. Fin dag och rolig körning både i skog och på grusväg. Lite finkultur i form av tågmodellsbana utomhus i Yxskaftskälen och inte minst Hällingsåfallet utanför Gäddede. Mäktigt!

2022-07-06  Gäddede – Saxnäs via Røyrvik, Norge och Vildmarksvägen, 211km. Idag en hel del asfalt, men tyvärr satt några vägbommar stopp för planerad färd på skogsvägar i Norge. Trots det en fantastisk naturupplevelse med fjäll, snö, renar och storslagna vyer! Sagolik lunch på Klimpfjälls hotell och till dessert tog vi en topptur uppför skidbacken!

2022-07-07  Saxnäs – Ramsele, 290km. Mycket spännande körning med långa skogsvägar. Vädret bjöd t.o.m. på värme och sol i slutet av dagen! Ett kylarläckage på en av deltagarnas KTM reparerades innovativt med ingefära!

2022-07-08  Ramsele – Haverö, 260km. Under färden besökte vi Spökprästgården i Borgvattnet och lyxfikade våfflor, körde genom gigantisk vindkraftspark och hade skön körning på flera skogsvägar. Vid färdmål Mon B&B Haverö tog Göran Månsson med fru emot och huserade oss i sitt släktträd. Göran bjöd på polska med flöjtspel.

2022-07-09  Mon B&B Haverö – Mora, 285km. Sista delsträckan mot slutmål Målkullan i Mora. Jämn, stabil och trevlig grupp. Alla tog sig till mål efter över totalt 200 mil! Välarrangerat och många fina reseminnen.

2022-07-10  Hemfärd

 

Kommentera via Facebook

Comments are closed.