Grusvägskörning till Gökottan i Lingbo.

På onsdag är ni välkomna på grusvägskörning till Gökottan i Lingbo.


Uppdatering 2023-05-17

Det har slutat att regna i Kungsgården, så dagens väderprognos från SVT stämmer bra.

Det kommer att klarna upp allt mer under dagen. Lite kyligt kan det bli, men det finns ju bra MC-kläder så vi behöver inte frysa.


Uppdatering 2023-05-16

Det är faktiskt lite tur att vi inte ska köra någon tisdagsrunda i kväll, för om prognosen stämmer kommer det att bli blött.

Men på onsdag ska det klarna upp, så vi kan räkna med en dammfri körning på fuktiga vägar. Helt perfekt med andra ord. 🙂


Klicka på SMC’s logga för att få mer information om träffen.

Gökottan – En tradition som inte går av för hackor.

Det är över 30 år sedan några Gävleborgare kom på att man kunde samlas på något ställe i länet och helt enkelt umgås och ha trevligt. Det började i Tönnebro, men när E4 byggdes om så blev det inte trafiksäkert att så många motorcyklister skulle svänga in där. Så då flyttades det hela till Lingbo.

Vi träffas vid klockan 18.00 på Näsudden i Lingbo (OBS! Ny tid) och det brukar erbjudas nåt att stoppa i magen samt trevlig samvaro. Någon timme senare åker vi hemåt igen.
(Den kursiva texten ovan är från SMC’s hemsida)


Flera hundra motorcyklister brukar träffas på Näsudden i Lingbo kvällen före Kristi Himmelsfärdsdag och eftersom Kristi Himmelsfärdsdag alltid är en torsdag är Gökottan alltid på en onsdagskväll. Men eftersom den här träffen främst lockar de som kör på asfalterade vägar fick jag till våren 2009 den ljusa idén att arrangera grusvägskörning dit och tillbaka, sen har det bara rullat på. 🙂 Bilder från tidigare år kan du se här.

För att få ihop trevlig körning till i år också började jag med att göra 18 rutter som jag gjorde om till spår för att sedan sammanfoga med 19 sparade spår som inte finns på kartan. Så efter en hel del arbete är planen följande:

  • Circle K, Hagaström – Näsudden, Lingbo = 70 km.
  • Näsudden, Lingbo – Preem i Järbo = 72 km.

Som ni ser är det en bit att köra, därför måste vi som kör grusvägar till Lingbo starta redan klockan 16:00 från Circle K, Hagaström.

Glöm inte att ta med kaffe eller annat som du vill ha till fikat på vägen till Näsudden.
Om någon måste tanka kan vi stanna vid dinX i Lingbo.


För oss som inte får nog utan vill köra ännu mera grus har jag gjort en bonusrutt från Kungsgården till Hagaström. Men eftersom vi har ungefär 6 mils körning till Circle K i Hagaström måste vi starta redan klockan 14:00 från Kungsgårdens camping.

Någon föranmälan behövs inte, så det är bara att dyka upp.

Välkomna 🙂

 

Kommentera via Facebook

Comments are closed.