SMC’s hemliga grustur 2024.

Enligt dagens väderprognos ska det bli skapligt väder i morgon torsdag den 6 juni då vi ska köra SMC Gävleborgs hemliga nationaldagstur på grusvägar. Att det blir lite svalare än vad det har varit den senaste veckan är bara bra och nån regnskur skadar inte heller, för då blir det mindre damm.Observera att grusturen startar klockan 09:00 från Raggsocka Logi i Ockelbo!
Men det kanske är många fordon på Raggsocka Logis område, så jag har bestämt att vi samlas på den lilla grusplanen strax utanför.

Det kan vara lite svårt att hitta exakt var man ska köra för Google och de flesta GPS’er har inte uppdaterat att Kvarnvägen är avstängd. Men lättast är att köra Vigatan, svänga in på Herrgårdsvägen och efter 55 meter svänger man in höger. Följer man sen den blå linjen som jag har ritat så kommer man till parkeringen utanför Raggsocka Logis område.

Koordinaterna till samlingsplatsen är N60.88459 E16.70734 eller så kan du klicka här för att se kartan i Google Maps.

Montera gärna en flagga på motorcykeln eftersom det är nationaldagen. 🙂

Efter att vi har haft kort förarmöte bör vi vara klara att starta från Raggsocka Logi vid 09-tiden.

Vi kommer att köra enligt Rotationssystemet eller Cornerman-principen där en av fördelarna är att det aldrig blir en snabb och en långsam grupp samt att vi inte brukar tappa bort varandra. Sen har vi ju alltid en sweeper som kör sist. 🙂

Jag har gjort en rutt som innehåller minst 18 sträckor som inte finns på vanliga kartor. Men du bör ha grova däck på din hoj eftersom vi kommer att köra på grusvägar, några sträckor med tjock makadam, vägar där gräs förekommer i mitten, några sträckor med sand samt några kortare stigar med stenar och rötter.

Även några sämre skogsvägar förekommer.Ta gärna med kaffe så att du har något till fikapausen i skogen.

Vid det hemliga målet kommer vi säkert att träffa några hundra andra motorcyklister.


För dig som inte vill köra på grusvägar kommer det att starta turer på asfalterade vägar också.
Se SMC’s hemsida för mer information.

 Ort Startplats Starttider
Bollnäs Sibylla Häggesta 11:00
Gävle Teknikparken 09:30
Hudiksvall Möljen 10:00
Ljusdal OKQ8 10:00
Sandviken Göransson Arena 09:45
Söderhamn Resecentrum 10:30

Det är alltså starter från olika platser i länet och färdledare finns från samtliga starter. Men du får inte veta var det hemliga målet är utan det får bli en överraskning. Det är ju liksom det som är grejen. 🙂

Någon föranmälan behövs inte, så det är bara att dyka upp. Det är bara till evenemang som kostar pengar som jag brukar ha en deltagarlista.

Välkomna! 🙂 

Kommentera via Facebook

Comments are closed.