68 mil grus 2022


68 mil grus 2022 – intro och indexsida.

Våren 2020 körde vi resan 69 mil grus som blev så lyckad och populär att jag planerade en liknande resa till våren 2021. Det var dock inte en repris utan det blev en hel del ändringar, så mycket ändringar att den fick namnet 70 mil grus. Jag fortsatte att planera och efter en hel del jobb kunde jag bjuda in till resan 68 mil grus.

Så detta blev ytterligare ett härligt 3-dagars äventyr på alla varianter av vägar, förutom motor- och vajervägar.

Vi körde mest på vanliga grusvägar, men det förekom även spåriga vägar, gräsbevuxna vägar, isiga vägar, steniga backar, vägar med tjock lös sand samt hala och blöta stigar. Sen har vi kört på riktigt vattensjuka grusvägar där hjulen sjönk, men där blev dit inga foton tagna för jag var tvungen att gasa mera för att inte dyka över styret.

Men det var inte bara jobbigt för vi har sett fina vyer också.Sen har vi ätit goda middagar.

Efter att jag har laddat in alla bilder från kameran och mobilen i datorn hade jag 1060 bilder. Sen har jag valt ut de bästa bilderna, vid redigeringen tog jag bort några till och tillslut kunde jag ladda upp 266 bilder på en dag per sida vilket blev 3 sidor. Sen har jag skapat en sida med några utvalda bilder eller “the best of” för den som inte orkar se allt. För att sedan kunna navigera runt bland de olika sidorna har jag skapat den här indexsidan.


Några kommentarer från deltagare.

Det var en härlig resa med ett gött gäng och med många variationer på grusvägar 😉
// Stefan Häggström

Grym resa med ett grymt gäng😃
Magnus, du hade med många spännande och utmanande sträckor denna gång.
Vi är helnöjda🤩🤩🤩
// Rickard Dyrvold

Den 20 april när jag rekognoserade hittade jag en hel del nya vägar nära Leksand. Jag hälsade även på Teo som dagen till ära fyllde 3 år.

Efter rekognoseringen gjorde jag om rutterna lite ännu en gång och tillslut kunde jag ladda in version 12 av 68 mil grus 2022 i GPS’en.
Jag monterade nya Pirelli Scorpion MX Extra X.

Enligt väderprognosen skulle det bli bra väder hela helgen.

På väg till Ockelbo körde jag om Mats och Stefan som hade hojarna på en släpvagn.

Ja stannade vid OKQ8 i Ockelbo och fyllde upp tanken.

I Ockelbo checkade vi in i Raggsocka Logi och fick fräscha rum.

Efter en stund kom Rickard och Susanne Dyrvold som transporterade sina hojar över 50 mil på släpvagn till Ockelbo.

Dyrvold hade en annan variant av kylarskydd.

6 hojar på plats. Håkan hade meddelat att han kommer senare och Stefan skulle dyka upp på fredag morgon.

Vi gick till Atalanta Pızzerıa & Restaurang för att äta något och dricka öl.

Sen gick vi tillbaka till Raggsocka Logi där vi bäddade ner oss och drömde om rivspåren vi skulle göra i gruset.


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om 68 mil grus:


Tryck på pilen för att se några utvalda bilder, eller “the best of 68 mil grus 2022”


Tryck på pilen för att komma till dag 1.
Raggsocka Logi i Ockelbo – Målkullan vandrarhem i Mora.


Tryck på pilen för att komma till dag 2.
Målkullan vandrarhem i Mora – B&B Parkgården i Leksand.


Tryck på pilen för att komma till dag 3.
B&B Parkgården i Leksand – Raggsocka Logi i Ockelbo


Kommentera via Facebook

Comments are closed.