80 mil grus 2021

80 mil grus 2021 – intro och indexsida.

Detta blev ytterligare ett härligt 3-dagars äventyr på grusvägar, banvallar, större stigar och stabila broar. 🙂


Lite bakgrund.

Våren 2020 körde vi resan 69 mil grus som blev så lyckad och populär att jag planerade en liknande resa till våren 2021. Det var dock inte en repris utan det blev en hel del ändringar, så mycket ändringar att den fick namnet 70 mil grus. Dessutom körde vi åt andra hållet, så om det nu skulle bli nån kortare sträcka som var lika som våren 2020 skulle vi inte att känna igen oss ändå. Sen var resan en vecka tidigare så därför var sträckningen inte lika långt norrut.

Men när jag satt vid datorn och planerade resor hittade jag så många intressanta vägar på kartorna att det resulterade i ännu en resa som jag döpte till 80 mil grus. Den 24 maj körde jag för att rekognosera på några ställen och det var verkligen tur för annars hade det tagit stopp vid Svegs kraftverk eftersom det numera är förbjudet passera dammen. Efter rekognoseringen gjorde jag om rutterna lite ännu en gång och tillslut kunde jag ladda in version 11 av 80 mil grus 2021 i GPS’en.

Efter att vi hade kört resan hade jag 953 bilder sen fick jag 29 bilder av Henrik, så totalt hade jag 982 bilder att börja med. Efter urval och redigering återstår 215 bilder som jag har lagt in på 5 sidor – den här indexsidan, en sida med de bästa och 3 sidor med bilder från körningen. Länkar till respektive sida hittar du längst ner på den här indexsidan.


Dagarna innan resan var det dåligt väder men på tisdagen visade prognosen att det skulle bli bra väder till helgen.

På torsdag den 27 maj packade jag ner prylarna och ställde klockan i kameran exakt på sekunden. Att kameran är exakt på sekunden är noga för om jag tar ett kort på något i förbifarten så kan jag få exakt position med hjälp av GPS-loggen. Men om kameran är bara 5 sekunder fel blir det 95 meter fel om jag kör i 70 km/tim.

På väg till Kungsfors stannade jag för att tanka vid Preem-macken i Järbo.

Deltagarna började anlända till Kungsfors Herrgård.

Vid 19-tiden serverade Uffe ännu en god middag.

Efter kaffet, när vi lämnade matsalen såg jag att det satt några kepsar i hallen, bl.a. en keps från HOORC, dvs. Honda On Off Road Club. Tyvärr är den klubben nedlagd sedan några år.

Deltagarna hade olika modeller av hojar och Per körde med en Husqvarna TE630.

Efter middag och lite snack kröp vi till kojs för att drömma om rivspåren vi skulle göra i gruset ….


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om 80 mil grus:


Tryck på pilen för att se några utvalda bilder, eller “the best of 80 mil grus 2021”


Tryck på pilen för att komma till dag 1.
Kungsfors Herrgård – Svegs camping.


Tryck på pilen för att komma till dag 2.
Svegs camping – Målkullan vandrarhem, Mora.


Tryck på pilen för att komma till dag 3.
Målkullan vandrarhem – Kungsfors Herrgård.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.