83 mil grus – reseinbjudan

Uppdatering 20230503
I samråd med de andra deltagarna hade jag utökat antalet deltagare så vi var 13 personer, men efter ett par avbokningar finns det ett par lediga platser. Det är dock lämpligare att vara 12 personer, men är ni ett par polare som bokar så är det OK. Men är det någon som bokar en plats åt sig själv kommer jag att anse att det är fullbokat igen.


Den 1-4 juni 2023 kör vi ännu en 3-dagars resa på grusvägar.

Om du vill veta mera vad detta innebär så kan du kolla den här sidan. Där hittar du länkar till 15 tidigare 3-dagars resor. Efter så många 3-dagars resor känns det som att jag börjar kunna det här med planeringen. Sen är det många som har deltagit i flera resor och det är bland det bästa betyget man kan få.

Är detta roligt då? Ja, enligt några av kommentarerna om 100 mil grus.

 • Tack så mycket för en trevlig tur!
 • Tack, det var en mycket trevlig resa!
 • Tack! Hade jättekul 🙂
 • Mycket trevligt detta gör vi om, Tack!!
 • Bra upplägg, fina vägar och trevligt gäng.
 • TACK hojresor.se och mina vapendragare för denna fantastiska vecka.

En gång sökte jag referenser till en resa och kommentaren blev:

 • Vi behöver inte referenser … Dina resor är grymma!!!

Bra betyg, eller hur?

Men ingen resa är den andra lik för jag hittar hela tiden nya vägar och eftersom detta blev ännu en ny variant samt att den innehåller en hel del nya sträckor fick den här resan namnet 83 mil grus. (Anmälningsformuläret hittar du längst ner på den här sidan)

Den här planeringen började med att jag tänkte köra 95-mil grus igen, men tyvärr är inte vandrarhemmet Målkullan i Mora ledigt den aktuella natten. Men att övernatta i B&B på Särna Camping var OK, så jag började fundera på var vi skulle kunna övernatta mellan lördagen och söndagen. Nu är det inte “bara” att hitta ett bra boende för det måste även vara intressanta vägar dit och därifrån. Efter en hel del funderande bokade jag in en natt i de fräscha stugorna i Svegs Camping. Men där måste vi hålla med eget sänglinne samt att jag måste handla och fixa frukost. Inget större problem egentligen att fixa frukost, men om det bara är för en enda morgon blir det så gott som omöjligt att räkna ut exakt hur mycket som ska handlas. Det kommer alltså att bli några tubostar och müsli mm. som antagligen kommer att kastas i soporna.

Det blev en hel del mailande mellan mig och Svegs camping tills jag fick förslaget: Om inte detta fungerar, har vi rum lediga på Hotell Mysoxen, om det hade varit intressant?
Med vänlig hälsning/Kind regards
Linnéa Axelsson
Hotell Mysoxen

hmmm …. lite dyrare tänkte jag, men samtidigt samma pris i Hotell Mysoxen som B&B i Särna Camping, så jag ändrade och bokade rum i Hotell Mysoxen istället.


Ruttbeskrivning (inte de närmsta vägarna dock)

Just nu är planen:

 • Torsdag 1 juni, körning till- och samling i Raggsocka Logi, Ockelbo.
 • Fredag 2 juni, Raggsocka Logi i Ockelbo – B&B i Särna camping. 322 km.
 • Lördag 3 juni, Särna camping – Hotell Mysoxen, Sveg. 245 km.
 • Söndag 4 juni, Sveg – Raggsocka Logi i Ockelbo. 266 km.

Summa 833 km vilket avrundat blir 83 mil. Men tro nu inte att det är samma rutter som tidigare för det är många nya sträckor samt minst 17 okända spår som knappt finns på kartor.
(Att vi avslutar där vi startar brukar uppskattas av de som transporterar motorcyklarna till Raggsocka Logi i Ockelbo)


Kostnader.

Lite dyrare har det blivit eftersom priserna har gått upp en del överallt, sen har jag fortsatt att boka boende med max 2 personer i varje rum, vilket också gör att boendet kostar mera. Dessutom ingår det sänglinne och frukostbufféer på alla ställen, så efter en del räknande har jag kommit fram till summan 5000 kronor (inklusive moms)

 • I kostnaden ingår ca. 83 mil guidning under 3 kördagar.
 • Övernattning och frukostbuffé i Raggsocka Logi, Ockelbo.
 • Övernattning och frukostbuffé, Särna camping.
 • Övernattning och frukostbuffé i Hotell Mysoxen, Sveg.

Lite om resan ….

 • Max antal deltagare på denna resa är 12 personer inklusive turledaren och en sweeper.
 • Du bör ha vana av att köra på grusvägar och att tillbringa hela dagen på hojen.
 • Vi kommer att köra på massor av fina grus- och småvägar.
 • Som turledare strävar jag efter att hålla ner “gummisnoddseffekten” så därför försöker jag att hålla en jämn fart.
 • Farten och vägvalet motsvarar ungefär som Advanced Scenic och Advanced Tempo på Adventure Days.
 • Körningen kommer att ske enligt cornermanprincipen så att alla alltid har en vägvisare. Då blir det inte en snabb och en långsam grupp, utan det blir “variation i ledet”
 • Vi kör aldrig längre körpass än max 1 timma innan vi tar en paus, kortare eller längre beroende på om det är dags för tankning, fika eller lunch.
 • Det går tyvärr inte att helt undvika asfalt, men vi undviker de stora vägarna och det blir absolut ingen vajer- eller Europaväg med stressade bilister.
 • Motorcykeln bör ha friska bromsar, bra drivpaket, bra däck och helst då nabbdäck. Den bör även ha bränsle för att klara upp till 20 mils körning mellan mackarna.

Utrustning som du måste ha med:

Eftersom vi kommer att göra tankstopp någon gång mitt på dagen kan vi även passa på att äta lunch då. Alltså är det onödigt att släpa med Trangia-kök eller liknande. Men det kan faktiskt hända att någon får punktering eller annat strul så att vi blir försenade till lunchen. Därför bör du ha med dig någonting att äta. Ett tips är en Lingongrova och tubost i valfri smak.

Bra att ha:

 • Kamera, GPS, USB-kablar samt laddare.
 • Schampo, tvål, tandborste och tandkräm.
 • Handdukar och rena underkläder.
 • Ett ombyte till vanliga kläder och enklare skor.
 • Ett tunt rep eller något så att du kan hänga upp de eventuellt blöta MC-kläderna på tork.
 • Camelbak.
 • Vatten, minst 2 liter per person.
 • Termos som du kan fylla med kaffe eller hett vatten på morgonen, så att du snabbt kan fixa te, choklad eller nescafé vid en kort fikapaus.

Lite mer detaljer om själva resan:

På torsdag eftermiddag eller tidig kväll den 1 juni när ni är på väg till Raggsocka Logi i Ockelbo, där vi ska tillbringa första natten, är det viktigt att ni tankar upp hojarna, så att de är fulltankade på fredag morgon när själva resan startar.

Med de fulltankade hojarna gasar ni sen vidare till Raggsocka Logi som du hittar till med koordinaterna N60.88496 E16.70855 eller med hjälp av kartan som finns i länken till Google maps.

Det kan vara lite svårt att hitta exakt var man ska köra för Google och de flesta GPS’er har inte uppdaterat att Kvarnvägen är avstängd. Men lättast är att köra Vigatan, svänga in på Herrgårdsvägen och efter 55 meter svänger man in höger. Följer man sen den blå linjen som jag har ritat så kommer man till parkeringen framför receptionen.

Så här ser du Raggsocka logi om du har kört enligt mina instruktioner.

När vi har fått av oss MC-kläderna, duschat av oss vägdammet och gjort oss hemmastadda i rummen så kan vi slappa en stund. Men vid 18:45 går vi till Atalanta Pızzerıa & Restaurang och äter något gott.Efter middagen går vi tillbaka till våra rum i Raggsocka Logi, kryper till kojs och drömmer om rivspåren som vi ska göra i gruset 🙂

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Efter skönhetssömnen går vi en trappa upp eller så serveras frukosten i Wij Trädgårdskök. (Jag får besked om detta senare).

Efter frukosten byter vi om och packar våra hojar mm. Klockan 09:00 ska alla vara klara för avfärd med de fulltankade hojarna, men strax innan avfärd tar vi ett snabbt förarmöte där ni har chansen att ställa den där sista frågan om cornermanprincipen som ni har grubblat på hela natten. Efter förarmötet gasar vi iväg i riktning nordväst på fina vägar.

Naturligtvis hinner vi med en och annan kaffepaus också. Därför är det bra alla tar med sig en termos för att fylla med kaffe på morgonen, alternativt varmvatten till te eller pulverkaffe.

Framåt kvällen kommer vi till Särna där vi checkar in i rummen på Särna camping.

Vid 19-tiden går vi ner till restaurangen för att äta middag.

Efter middagen är det bara att sova en stund zzzzzz …


lördagen den 3 juni börjar vi med att äta av frukostbuffén i Särna camping, sen fortsätter vi på de fina vägarna.

Vi kommer bl.a. att köra genom vindpark Åndberg på vägar som inte finns på några kartor ännu.


Framåt kvällen kommer vi till Hotell Mysoxen i Sveg.

Efter att vi har duschat av oss vägdammet kan vi äta middag och dricka nån öl. Om restaurangen i hotellet är öppen kan vi äta middag där, men är den stängd finns det säkert många alternativ i Sveg.


Söndag den 4 juni.

Efter frukost i Hotell Mysoxen kan vi lämna Sveg för den här gången.

Jag har planerat att vi ska köra genom Skaftåsens vindkraftpark på några vägar som inte finns på några kartor ännu. Men eftersom vägarna syns lite svagt på Goggle earth satellitbild har jag ritat dem som spår, sparat i filformatet kmz och sedan infogat några sträckor i den tänkta rutten. Att göra rutter på det viset är verkligen inte “bara” utan det är ett oerhört tidsödande arbete. Det skulle nog vara betydligt snabbare att köra vägarna själv och spara spåren, men nu är det svårt eftersom det är vinter.

Jag har även tänk att vi ska ta en fikapaus på andra sidan en gammal bro som var halvrutten redan när jag körde över den 11 september 2010.

Runt omkring Voxnan kommer vi att köra på några härligt sandiga vägar.

Efter cirka 14 mils körning kommer vi till Voxna livs där vi kan äta en enklare lunch samt tanka hojarna.


Mätta och belåtna fortsätter vi söderut.

Jag har gjort en trevlig rutt söderut tillbaka till Raggsocka i Ockelbo

… och sen …. nej nu ska jag inte berätta mera. Det är bättre att du fyller i dina uppgifter i formuläret och hänger med på äventyret. 🙂


Anmälan / betalning:

 • Fyll i dina uppgifter längst ner på sidan och glöm inte att kryssa i godkännanden.
 • När din anmälan har kommit in får du e-post med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 750 kronor ska betalas.
 • När anmälningsavgiften om 750 kronor har kommit in får du en bekräftelse via e-post, där du även får lösenordet till den lösenordsskyddade deltagarlistan.
 • Om resan blir fullbokad kan du ändå anmäla dig till resan och blir då placerad i en reservlista. Vid en eventuell avbokning, kontaktar vi den som står först på reservlistan. Tackar du ja till en ordinarie plats får du information om var/hur/när du ska betala anmälnings- eller deltagaravgiften.
 • Slutbetalning, dvs. resterande belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresedatum.

Avbokningsregler:

 • Avbokning innan slutbetalning  av resan kan ske mot en administrationsavgift på 750 kr, dvs. anmälningsavgiften.
 • Om avbeställning sker inom 10 dagar före avresa ska resenären betala hela resans pris.
 • Om du får förhinder under de sista 10 dagarna när du redan har betalt resan har du alltid rätt att överlåta (sälja vidare) till någon kompis eller till någon på reservlistan. Detta enligt punkt 5.1 i Konsumentverkets allmänna villkor.
 • Vid färre antal deltagare än 10 personer förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Om en resa ställs in på grund av för få deltagare, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).
 • Om en resa ställs in på grund av att arrangören inte kan genomföra evenemanget pga. sjukdom eller andra hinder, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).

Avbeställning- och reseförsäkring:

 • Du måste ha en egen avbeställning- och reseförsäkring för denna resa. “I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar och den räcker oftast om du ska på en vanlig semesterresa. Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste skadehändelserna som kan inträffa på en resa, till exempel för sjukvårdskostnader om du blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Dessutom för sjuktransport hem om det blir nödvändigt. Akut tandvård kan också ersättas upp till ett visst belopp. I grundskyddet ingår också alltid ett egendomsskydd som ger ersättning för stölder upp till ett visst maxbelopp. Har du ingen hemförsäkring, kan du köpa en separat försäkring som innehåller motsvarande skydd.”
  Läs mer på www.konsumenterna.se eller kolla med ditt försäkringsbolag.

Oförutsedda händelser:

 • Vi betalar inte kostnader som orsakas av deltagares bristande kondition eller andra personliga omständigheter. Om deltagare avbryter en resa lämnas inte avdrag på deltagaravgiften. Våra guider har rätt att ändra färdväg, övernattningsställen, transporter och tidtabeller på grund av händelser som ligger utanför vår kontroll.

Resevillkor och resegaranti:

hojresor.se använder De allmänna resevillkoren som är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

 

Arrangör:
hojresor.se
Magnus Andreasson
Norrbergsvägen 5
812 40 Kungsgården

Tel: +46706308000

När din anmälan har kommit in lägger jag till dig på den lösenordsskyddade deltagarlistan, sen får du ett e-mail med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 750:- ska betalas. När jag ser att pengarna har kommit in får du ytterligare ett e-mail med lösenordet till deltagarlistan.

Observera även att det är bra att ange telefonnummer till någon anhörig, ett så kallat ICE-nummer. Se bara till att informationen hamnar i rätt rutor. Det kan nämligen bli fel om datorn använder “autofyll

Välkomna 🙂

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Gatuadress (obligatoriskt)

  Postnummer(obligatoriskt)

  Ort(obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Vilken sorts motorcykel kör du? (obligatoriskt)

  Har du nabbdäck?

  Anhörigs namn (ICE)

  ICE, telefonnummer till anhörig.

  Frågor och önskemål som t.ex. eventuella allergier eller önskan om specialkost.

  Jag godkänner de Allmänna villkoren för paketresor

  Jag godkänner att mina uppgifter lagras enligt GDPR – Dataskyddsförordningen

  Jag godkänner att foton kan publiceras på webbsidan och sociala medier.

  Jag godkänner att foton kan användas i marknadsföringssyfte.

  Kommentera via Facebook

  Comments are closed.