Adventure Days 2016 – dag 4


Tryck här om du vill till indexsidan Adventure Days 2016.


Torsdagen den 15 september, var det ingenting bokat, så då passade det bra att jag rekade heldagsturen som jag skulle guida på fredag och lördag.

När man rekar så kan man passa på att kolla in några fina rastplatser. Här var det fint, men tyvärr fanns det ingen plats att ställa många motorcyklar.


Vi gasade vidare ….

Härligt stenkross 🙂

Passera en stängd bom ska vi dock inte göra på turerna, så jag ringde Pärra som hade gjort rutten och informerade om läget. Jag hade även ett förslag om en annan väg som han tyckte var OK, så det blev en liten ändring.

– Det är bara att vända och köra tillbaka några kilometer, sa jag.

Den “nya vägen” som jag hittade var också fin.Tillslut kom vi in på den tänkta rutten igen.


Fint ….


Men lunchstället, Anna Karolinas kök, var stängt 🙁

Så vi fick köra tillbaka på 14 kilometer ASFALT till Lesjöfors och käka på en pizzeria.

Efter det blev det ingen mer rekning av turen, så jag letade småvägar tillbaka till Säfsen istället.

Nu var skyltarna uppe ….

…. och turbokningarna hade öppnat. Så nu var Adventure Days 2016 officiellt igång. 🙂

Touratech hade satt upp mig som guide på heldagsturer. Antagligen för att de vet att jag är van vid att guida motorcyklister på längre turer. 🙂

Heldagsturen var 27 mil lång och det fanns diverse svårigheter så jag bedömde den inte som blå/röd utan snarare röd/svart. Ska man dessutom hinna 27 mil på grusvägar en dag så måste man gasa lite, typ 70-80 km/tim är lagom. Därför bedömde jag att farten måste vara röd/svart för att hinna.

Senare på kvällen ringde jag till ägaren av lunchstället Anna Karolinas kök, som berättade att det egentligen var stängt för säsongen. Men efter lite diskussioner fick jag löfte om att en de skulle öppna restaurangen bara för oss. 🙂


Tryck på pilen för att komma till dag 5.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.