Gestrike gravel weekend 2021


Gestrike gravel weekend 2021 – intro och indexsida.
Länkar till 4 sidor med bilder finns längst ner på den här sidan …


Lite bakgrund.

Sista helgen i augusti 2018 körde vi Ockelbo gravel rally för 12:e gången, men vid en brandinspektion senare på hösten tyckte Räddningstjänsten att det saknades bra utrymningsvägar i Ockelbo vandrarhem. Dessutom är fastigheten K-märkt så ägaren fick inte montera utvändiga trappor och därmed blev det lite problem med boende i Ockelbo.

Jag började då fundera och planera något nytt till sommaren 2019. Dessutom passade jag på att utöka det hela med ytterligare en kördag och varför inte när jag hittar så bra i Gästrike-skogarna nuförtiden. 2019 körde vi premiären av Gestrike gravel weekend, vilket blev så lyckat att vi körde 2020 också. Om det blev lyckat 2 år i rad är det lika bra att fortsätta tänkte jag och bjöd in till en likadan helg i år igen. Ni ska dock veta att det aldrig är samma vägar år efter år utan jag hittar alltid på nya rutter och spår 🙂

Ni ska även veta att det inte är “bara” att arrangera ett sånt här evenemang, utan det krävs ganska mycket förarbete. Förutom att planera rutterna i datorn med hjälp av mina tidigare loggar och waypoints använder jag Garmins program Mapsource och Basecamp. Sen använder jag Google earth för att se lite bilder från diverse ställen, men det räcker inte ändå, så jag har även gjort en hel del rekognosering.

Jag började faktiskt rekognosera redan den 7 september 2020 då jag tog hojen för att kolla några ställen.

Den 21 april hade jag ett antennjobb norrut så då tog jag firmabilen och gjorde lite rekognosering omkring Ljusne.

Tveksamt om någon vill äta lunch i Ljusne Wärdshus 🙂

Den 4 juni tog jag hojen och körde en runda. Jag hittade bl.a. en spännande bro, men den blev inte med i årets evenemang.
Den 20 augusti tog jag hojen och drog iväg för att kolla in några vägar i Åmot-Lingbo vindpark.

Det blev även ett riktigt kraftigt regnväder i Gästrikland, så den 21 augusti körde Stefan och jag en rekognoseringsrunda för att kolla om det var många vattenskadade vägar.

Efter att jag hade redigerat och ändrat hit & dit kunde jag äntligen ladda in version 12 av Gestrike gravel weekend 2021 i GPS’en.

Några dagar innan, på tisdagen den 24 augusti, såg väderprognosen inte alltför bra ut till helgen. Men det blir i alla fall dammfritt och det kan ju vara en fördel 🙂


Torsdag den 26 augusti när jag körde till Kungsfors Herrgård regnade det ganska mycket så det blev inga bilder tagna.

Men det klarnade upp och slutade regna när jag träffade de andra grusbusarna.

Vid 19-tiden serverades middagen.

Skål och välkomna allihopa.

Efter middagen var det bara att sova en stund för orka med morgondagens 25-mila runda.


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om Gestrike gravel weekend 2021.


Tryck på pilen för att se några utvalda bilder, eller “the best of Gestrike gravel weekend 2021”


Tryck på pilen för att komma till dag 1.


Tryck på pilen för att komma till dag 2.


Tryck på pilen för att komma till dag 3.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.