Inbjudan till Ockelbo gravel rally 2016

28 personer hade bokat in sig på evenemanget, men så här “i sista minuten” har det blivit några ändringar, så just nu finns det några lediga platser. Är du intresserad av att vara med så hittar du ett “anmälningsformulär” längst ner på denna sida.Jag har bokat alla 24 sängplatserna i Ockelbo vandrarhem för 10-års jubileet av Ockelbo gravel rallyt till helgen den 26 – 28 augusti 2016. Här kan ni kolla foton från tidigare år så ser ni vilka fina vägar som väntar, men det vet ni säkert redan för annars skulle den här träffen inte ha överlevt så länge 🙂

2015 körde vi enligt Cornerman-principen och det funkade bra så det ska vi fortsätta med. Det går till på följande sätt: Turledaren kör alltid först och han utser en ”sweeper” som alltid kör sist. Vid tveksam korsning/vägval ställer turledaren ut den som för tillfället kör bakom honom som vägvisare. Denne blir då ”cornerman” och visar vägen för alla i gruppen och ansluter sedan framför ”sweepern”. Fördelen med detta system är att alla kan köra i sitt eget tempo och hela gruppen behöver inte vänta i varje korsning, det finns ju alltid någon som visar vägen.

Men cornerman-principen blir lite modifierad (förbättrad) till 10-års jubileet vilket innebär att om något händer får “sweepern” utse en “budbärare” som kör ända fram till turledaren och berättar vad som har hänt.

Hur hinner “budbäraren” ikapp då, undrar ni säkert? Jo när det börjar ta slut på cornermens kommer turledaren att stanna och undra vad som har hänt och eftersom “budbäraren” redan är på väg bör det inte ta många minuter innan turledaren vet vad som är på gång. Detta kommer säkert att bespara oss en massa oro och dessutom spara tid.


Troligen skippar vi matlådan med omskakade mackor eftersom de tidigare vandrarhemsägarna André och Lucia har uttryckt önskemål om att fixa lunchen hemma hos dem. Det blir väl nåt partytält i trädgården kan jag tänka mig. 🙂

Som sagt, den sista helgen i augusti är hela Ockelbo vandrarhem reserverat för deltagare i det tionde Ockelbo gravel rallyt. Men det finns bara 24 platser, så först till kvarn …

Det är ingen idé att ändra på ett vinnande koncept, så vi kör samma plan som föregående år.

 • Fredag 26/8 (från 16.00) incheckning.
 • På kvällen går vi till Atalanta pizzeria, äter och dricker nån öl. (ingår inte i träffavgiften)

ZZZZZZZZZZZZZZZ

 • Lördag 27/8 frukost från 07:30, då ni även kan göra i ordning nåt lättare fika samt fylla en termos med kaffe och glöm inte att ta med vatten!
 • Här kommer det förhoppningsvis något nytt. Jag pratade med en skribent på Kuxabladet och hon är intresserad att göra ett reportage om träffen. Det skulle passa bra om hon kommer till förarmötet så kan det bli en fin gruppbild i tidningen.
 • Förarmöte 09:00, därefter uppsittning, på de fulltankade och (helst) nabbdäckförsedda hojarna, för avfärd på en 20 – 25 mils runda. Observera också att denna aktivitet är avsedd för äventyrshojar och liknande, så träsk och bottenlösa lerhål undviker vi. Ett tankstopp är dock inplanerat.
 • Lunch hos de tidigare vandrarhemsägarna André och Lucy.

Medan vi är ute och sladdar i gruset kommer vandrarhemsägarna Jessica och Tommy att fixa rejäla grillspett och annat gott till grillbuffén.

…. sen grillar vi det som vi själva vill ha.

Efter middan blir det efterrätt och kaffe.

ZZZZZZZZZZZZZZZ

 • Söndag 28/8 frukost ca 8:00. Därefter hemfärd. För de som vill guidar jag grusvägar söderut till Cafe udden i Gysinge.

Pris: 1 000 kr per person. Jag återkommer senare om hur, när och var detta ska betalas.
OBS: Lakan, örngott och handdukar ingår inte, så ta med egna sovpryttlar och hygienartiklar. För den late eller glömske finns det dock lakan & handdukspaket att hyra för 50:- 
Anmälan gör du enklast genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan. Frågor kan ställas till Magnus Andreasson på 070-6308000, eller via mail till muddder@gmail.com Frågor kan även ställas i gruppen Hojresor på Facebook


Jag har redan fått in 24 anmälningar, varav en redan har betalat (dubbelt förra året), så deltagarlistan fylls på snabbt. Men jag vet att några brukar få förhinder så därför har jag även en reservlista.

Ditt deltagande anmäler du enkelt nedan. OBS: Endast de som ska övernatta på Ockelbo vandrarhem behöver skriva upp sig. Andra lokala grusbusar som är med som “funktionärer” behöver INTE skicka in någon anmälan. Information om vilka lokala grusbusar som kommer får jag säkert vid något annat tillfälle.

När din anmälan har kommit in lägger jag upp den på deltagarlistan. Men eftersom jag inte vill skylta offentligt med era namn så kommer man inte att kunna se listan utan att ange ett lösenord. Ett lösenord som jag kommer att skicka via mail, när er anmälan har kommit in.

Jag återkommer senare om hur, när och var detta ska betalas.

Välkomna 🙂


  Jag vill delta i årets Ockelbo gravel rally.

  Ditt namn (obligatorisk)

  Ditt telefonnummer (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Är du med i någon klubb?

  Vilken sorts motorcykel kör du? (obligatorisk)

  Har du nabbdäck?

  Frågor och önskemål?

  Kommentera via Facebook

  Comments are closed.