Swedish gravel adventure 2021, reseinbjudan

Uppdatering 20201231 13:40:

Fullbokat, men just nu finns det en tom reservlista.

Totalt 11 personer varav 3 tjejer har anmĂ€lt sig till resan 🙂


Den 3-11 juli 2021 kör vi en, nÀrmare 200 mil lÄng, Àventyrsresa pÄ sÄ mycket grusvÀgar som det bara gÄr.

Eftersom Corona-viruset inte ger sig blir det troligtvis inte möjligt att köra i Norge nĂ€sta sommar heller, sĂ„ dĂ€rför har jag planerat en ny variant av Swedish gravel adventure. Allt kan förbĂ€ttras, sĂ„ den nya varianten innehĂ„ller fler grusvĂ€gar och bĂ€ttre boende. PĂ„ 5 stĂ€llen fixar de dessutom middag, sĂ„ det har jag bakat in i priset. I SaxnĂ€s Ă€r dock middagen nĂ„n hundring dyrare Ă€n pĂ„ de andra stĂ€llena, men boendet har ett hyfsat pris, sĂ„ jag har bakat in middagen Ă€ven dĂ€r. Just i SaxnĂ€s kan det dessutom behövas, för i somras blev vi utan middag dĂ€r. Nu hade vi egen mat sĂ„ ingen behövde svĂ€lta, men Ă€ndĂ„ 🙂


AngÄende Corona-viruset.

Jag har bokat glesare boenden i och med att Corona-viruset inte verkar ge sig, dÀrför Àr det max 2 personer per rum eller campingstuga. Helst dÄ att samma personer fortsÀtter att dela rum under hela resan, sÄ om nÄgon bÀr pÄ Corona-virus fÄr den fortsÀtta att smitta samma person hela veckan. Detta med glesare boende Àr för övrigt en anledning till att resan har blivit lite dyrare Àn sommaren 2020.

För att vara lite smart har jag tÀnkt att vi ska bo första och sista natten i Kungsfors HerrgÄrd. Detta för att det ska bli enklare att köra till starten pÄ en lördag och hem igen en vecka senare pÄ en söndag. Det kanske Àven Àr nÄgra som transporterar motorcyklarna med bil till Kungsfors och dÄ Àr det bra om resan bÄde startar avslutas pÄ samma stÀlle. AngÄende bil & slÀp eller annat transportfordon sÄ gÄr det bra att lÄta de stÄ kvar vid Kungsfors HerrgÄrd under veckan. En annan fördel med att bo första och sista natten i Kungsfors HerrgÄrd Àr att om rummen inte blir uthyrda medan vi Àr borta sÄ kan vi anvÀnda samma rum vid sista natten. DÄ behöver vi inte bÀdda ur och i sÀngarna. Huruvida det blir med det fÄr vi veta innan avresan.

Om nÄgon vill ha enkelrum och betala extra för det, sÄ vet jag att det gÄr att ordna i Kungsfors HerrgÄrd samt ett begrÀnsat antal pÄ de övriga stÀllena.


Lite om resan ….

Redan sommaren 2011 körde vi en del av vÀgarna och hösten 2015 skrev jag en inbjudan till en liknande resa, men det blev ingenting av sÄ vi körde den aldrig. Den kanske inte blev av p.g.a. att mina resor inte var sÄ kÀnda dÄ, men nu Àr det ett annat lÀge dÄ vissa resor har blivit fullbokade pÄ mindre Àn en halvtimma. Swedish gravel adventure 2020, blev ganska snabbt fullbokad + 5 personer i reservlistan, men sen kom Corona-viruset vilket gjorde att nÄgra hoppade av. De blev inte sjuka, men nÀr samhÀllet gick ner i varv sÄ blev det sÀmre ekonomi för mÄnga.

Lite om resan 2020 …. 

Det var ett riktigt hÀftigt Àventyr med körning pÄ dammiga grusvÀgar, mjuka vattensjuka grusvÀgar, bortglömda igenvÀxta vÀgar, grÀsbevuxna vÀgar, spÄriga vÀgar, vÀgar med tjockt lager makadam, sandiga stigar och snorhala blöta trÀbroar. Helt enkelt alla varianter utom vajervÀgar och motorvÀgar.

SĂ„ frĂ„gan Ă€r om detta Ă€r trevligt? Ja, enligt nĂ„gra av kommentarerna 🙂

 •  Som vanligt pĂ„ dina turer alltsĂ„, mycket bra rutter med mycket omvĂ€xlande miljöer och vĂ€gar.
  /Jan-Åke
 • Tack för trevlig tur och sĂ€llskap!
  // Ken

En gÄng sökte jag referenser till en resa och kommentaren blev:

 • Vi behöver inte referenser … Dina resor Ă€r grymma !!!

 • Max antal deltagare pĂ„ denna resa Ă€r 12 personer inklusive turledaren och en sweeper.
 • Du bör ha vana av att köra pĂ„ grusvĂ€gar och att tillbringa hela dagen pĂ„ hojen.
 • Vi kommer att köra pĂ„ massor av fina grus- och smĂ„vĂ€gar.
 • Som turledare strĂ€var jag efter att hĂ„lla ner “gummisnoddseffekten” sĂ„ dĂ€rför försöker jag att hĂ„lla en jĂ€mn fart, som Ă€r max 70 – 80 km/tim. pĂ„ grusvĂ€garna.
 • Farten och vĂ€gvalet motsvarar ungefĂ€r som de guidade röda turerna pĂ„ Adventure Days.
 • Körningen kommer att ske enligt cornermanprincipen sĂ„ att alla alltid har en vĂ€gvisare. DĂ„ blir det inte en snabb och en lĂ„ngsam grupp, utan det blir “variation i ledet”
 • Vi kör aldrig lĂ€ngre körpass Ă€n max 1 timma innan vi tar en paus, kortare eller lĂ€ngre beroende pĂ„ om det Ă€r dags för tankning, fika eller lunch.
 • Det gĂ„r tyvĂ€rr inte att helt undvika asfalt, men vi undviker de stora vĂ€garna och det blir absolut ingen vajer- eller EuropavĂ€g med stressade bilister.
 • Motorcykeln bör vara ganska nyservad med friska bromsar, bra drivpaket, bra dĂ€ck och helst dĂ„ nabbdĂ€ck. Den bör Ă€ven ha brĂ€nsle för att klara upp till 20 mils körning mellan mackarna.
 • Vi ska övernatta i vĂ€rdshus, vandrarhem och campingstugor.

Ruttbeskrivning:

Dagsetapperna blir som ni ser lite olika och berÀknad total körstrÀcka Àr cirka 195 mil. Jag hoppas att de 12 asfalterade milen pÄ VildmarksvÀgen inte avskrÀcker alla grusfantaster. Men jag Àr övertygad om att de fina vyerna uppvÀger nackdelen med asfalt, som sist vi körde VildmarksvÀgen. DÄ var det ingen som upplevde den som en enformig och monoton asfaltstrÀcka.


Kostnaden Àr totalt 9750 kronor (inklusive moms)

 • I kostnaden ingĂ„r nĂ€rmare 200 mil guidning under 7 kördagar.
 • 8 övernattningar i vĂ€rdshus, vandrarhem och campingstugor.
  Corona-anpassat med max 2 personer per rum eller stuga.
 • 7 x serverade frukostbuffĂ©er.
 • 1 x frukost i GĂ€ddede som vi tillreder gemensamt bestĂ„ende av Ă€gg, kaviar, yoghurt, mĂŒsli, juice, bröd med tubost i diverse olika smaker samt kaffe.
 • 5 middagar.

I kostnaden ingÄr INTE 3 middagar, lunch, eller brÀnsle till den egna motorcykeln.


Utrustning som du mÄste ha med:

 • SĂ€nglinne som lakan, pĂ„slakan och örngott alternativt en tunnare sovsĂ€ck behövs till 3 – 4 övernattningar.
 • Ett campingkit med matdosa, mugg och bestick. (till kaffepauser, frukost och mat som vi tillagar sjĂ€lva)
 • TillgĂ„ng till Trangiakök eller liknande. Du behöver inte ha ett eget campingkök, men du mĂ„ste se till att du har tillgĂ„ng till plats i ett. Att dela med polaren gĂ„r bra, men se till att detta Ă€r klart innan avresan.
 • NĂ„gra konserver eller liknande, sĂ„ att du kan Ă€ta nĂ€r du blir hungrig.Bra att ha:

 • Kamera, GPS samt laddare.
 • Grenkontakt eller extra eluttag.
 • Schampo, tvĂ„l, tandborste och tandkrĂ€m.
 • Handdukar och rena underklĂ€der.
 • Ett ombyte till vanliga klĂ€der och enklare skor.
 • Ett tunt rep eller nĂ„got sĂ„ att du kan hĂ€nga upp de eventuellt blöta MC-klĂ€derna pĂ„ tork.
 • Camelbak.
 • Vatten, minst 2 liter per person.

Erfarenheter och lÀrdomar frÄn tidigare resor:

 • Jag brukar fundera pĂ„ vad som ska hĂ€nda om det blir punkteringar, motorcykelhaverier eller olyckor, men jag har aldrig tĂ€nkt pĂ„ vad som ska hĂ€nda om jag blir sjuk sjĂ€lv, som jag blev i resan OnTop-2019. I och för sig bara magsjuk, men dĂ„ upptĂ€ckte jag att det Ă€r viktigt att ha en backup pĂ„ resor, alltsĂ„ att en person till förutom sweepern har rutten i sin GPS.
 • Ett Trangiakök eller liknande Ă€r ett mĂ„ste, för det gĂ„r inte alltid att hitta matstĂ€llen.

Lite mer detaljer om sjÀlva resan:

PÄ lördag eftermiddag eller tidig kvÀll den 3 juli nÀr ni Àr pÄ vÀg till Kungsfors herrgÄrd dÀr vi ska tillbringa första natten kommer ni att passera JÀrbo och dÄ Àr det viktigt att ni tankar upp hojarna pÄ Preem-macken, sÄ att de Àr fulltankade pÄ söndag morgon nÀr sjÀlva resan startar.


Om ni vill handla godis eller annat Àtbart sÄ kan ni besöka ICA i JÀrbo. PÄ webben stÄr det att det alltid Àr öppet 08:00-21:00, men kolla i lÀnken för sÀkerhets skull, sÄ att du inte bankar pÄ en lÄst dörr pÄ lördagen.

Med de fulltankade hojarna gasar ni sen vidare de 6,3 kilometerna till Kungsfors herrgÄrd som du hittar till med koordinaterna N60.758885 E16.532801 eller med hjÀlp av kartan som finns i lÀnken till Google maps.

Parkera gÀrna bakom huset strax intill HerrgÄrden, dvs. byggnaden VÀsterbo dÀr vi ska tillbringa första (och sista) natten.
Koordinater till parkeringen Àr N60.75876 E16.53176

NÀr vi har fÄtt av oss MC-klÀderna, duschat av oss vÀgdammet och gjort oss hemmastadda i rummen sÄ kan vi slappa en stund. Men vid 19-tiden Àr Ulf klar med middagen, sÄ dÄ gÄr vi till matsalen i HerrgÄrden och Àter nÄgot gott som vi sköljer ner med öl, lÀsk eller vatten. Middag med alkoholfri dryck ingÄr i resans pris. Vi ni bestÀlla en öl till maten sÄ gÄr det ocksÄ bra, men dÄ mÄste ni skaka fram lite mer pengar.

Efter middagen gĂ„r vi tillbaka till vĂ„ra rum, kryper till kojs och drömmer om rivspĂ„ren som vi ska göra i gruset 🙂

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

VÀckning nÀr ni vill, men klockan 07:00 gÄr vi över till HerrgÄrden och hugger in av frukostbuffén.
Sen byter vi om och packar vÄra hojar mm. Klockan 09:00 ska alla vara klara för avfÀrd med de fulltankade hojarna, men strax innan avfÀrd tar vi ett snabbt förarmöte dÀr ni har chansen att stÀlla den dÀr sista frÄgan om cornermanprincipen som ni har grubblat pÄ hela natten.
Efter att vi har haft förarmötet gasar vi ivÀg norrut pÄ stabila broar och fina vÀgar.

Naturligtvis hinner vi med en och annan kaffepaus.

Efter kaffet kör vi vidare ….

Jag hoppas att det inte bara blir karlar pÄ den hÀr resan för tjejer kan gÀrna hÀnga med, vilket Lena har visat genom att köra stora delar av den planerade rutten.

Efter all rekognosering vet jag att det blir massor av fina vÀgar med fina vyer.

PÄ mÄndagen ska vi Äka en liten handdragen fÀrja för att sen fika i byn Selet.

Vi kör en svÀng till Borgvattnets prÀstgÄrd som jag hoppas Àr öppet sÄ att vi kan kolla inomhus.

Jag mÄste kolla upp varför jag inte syns i spegeln pÄ kortet jag tog nÀr jag var dÀr sist.

NÀr vi har kollat runt lite kan vi Àta nÄgra goda vÄfflor.

Den 7 juli ska vi köra VildmarksvÀgen. Kanske lite synd att vi inte kör i början pÄ juni nÀr de öppnar.

Men det hade nog blivit sÀmre vyer dÄ.
Efter GÀddede blir det mÄnga mil pÄ grusvÀgar ner till Alsen dÀr vi ska bo pÄ WÄngens WÀrdshus.


NÀra WÄngens WÀrdshus i Alsen finns firman Event-MC och nÀr vi ÀndÄ Àr sÄ nÀra mÄste vi göra ett besök för att kolla vad Micke har pÄ gÄng. Kanske nÄn vill passa pÄ att köpa Motoz-dÀck?

… och sen …. nej nu kan jag inte berĂ€tta mera. Det Ă€r bĂ€ttre att du fyller i dina uppgifter i formulĂ€ret och hĂ€nger med pĂ„ Ă€ventyret 🙂


AnmÀlan / betalning:

 • Fyll i dina uppgifter i formulĂ€ret nedan och glöm inte att kryssa i godkĂ€nnanden.
 • NĂ€r din anmĂ€lan har kommit in fĂ„r du e-post med uppgifter om hur/var anmĂ€lningsavgiften pĂ„ 750 kronor ska betalas.
 • NĂ€r anmĂ€lningsavgiften har kommit in fĂ„r du en bekrĂ€ftelse via e-post, dĂ€r du Ă€ven fĂ„r lösenordet till den lösenordsskyddade deltagarlistan.
 • Om resan blir fullbokad kan du Ă€ndĂ„ anmĂ€la dig till resan och blir dĂ„ placerad i en reservlista. Vid en eventuell avbokning, kontaktar vi den som stĂ„r först pĂ„ reservlistan. Tackar du ja till en ordinarie plats fĂ„r du information om var/hur/nĂ€r du ska betala anmĂ€lnings- eller deltagaravgiften.
 • Slutbetalning, dvs. resterande belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresedatum.

Avbokningsregler:

 • Avbokning innan slutbetalning  av resan kan ske mot en administrationsavgift pĂ„ 750 kronor, dvs. anmĂ€lningsavgiften.
 • Om avbestĂ€llning sker inom 10 dagar före avresa ska resenĂ€ren betala hela resans pris.
 • Om du fĂ„r förhinder under de sista 10 dagarna nĂ€r du redan har betalt resan har du alltid rĂ€tt att överlĂ„ta (sĂ€lja vidare) till nĂ„gon kompis eller till nĂ„gon pĂ„ reservlistan. Detta enligt punkt 5.1 i Konsumentverkets allmĂ€nna villkor.
 • Vid fĂ€rre antal deltagare Ă€n 10 personer förbehĂ„ller vi oss rĂ€tten att stĂ€lla in resan. Om en resa stĂ€lls in pĂ„ grund av för fĂ„ deltagare, Ă„terbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmĂ€lningsavgift och erlagt belopp).
 • Om en resa stĂ€lls in pĂ„ grund av att arrangören inte kan genomföra evenemanget pga. sjukdom eller andra hinder, Ă„terbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmĂ€lningsavgift och erlagt belopp).

AvbestÀllning- och reseförsÀkring:

 • Du mĂ„ste ha en egen avbestĂ€llning- och reseförsĂ€kring för denna resa. “I alla hemförsĂ€kringar ingĂ„r en reseförsĂ€kring som gĂ€ller i 45 dagar och den rĂ€cker oftast om du ska pĂ„ en vanlig semesterresa. HemförsĂ€kringarnas reseskydd ger ersĂ€ttning för de viktigaste skadehĂ€ndelserna som kan intrĂ€ffa pĂ„ en resa, till exempel för sjukvĂ„rdskostnader om du blir akut sjuk eller rĂ„kar ut för ett olycksfall. Dessutom för sjuktransport hem om det blir nödvĂ€ndigt. Akut tandvĂ„rd kan ocksĂ„ ersĂ€ttas upp till ett visst belopp. I grundskyddet ingĂ„r ocksĂ„ alltid ett egendomsskydd som ger ersĂ€ttning för stölder upp till ett visst maxbelopp. Har du ingen hemförsĂ€kring, kan du köpa en separat försĂ€kring som innehĂ„ller motsvarande skydd.”
  LÀs mer pÄ www.konsumenterna.se eller kolla med ditt försÀkringsbolag.

Oförutsedda hÀndelser:

 • Vi betalar inte kostnader som orsakas av deltagares bristande kondition eller andra personliga omstĂ€ndigheter. Om deltagare avbryter en resa lĂ€mnas inte avdrag pĂ„ deltagaravgiften. VĂ„ra guider har rĂ€tt att Ă€ndra fĂ€rdvĂ€g, övernattningsstĂ€llen, transporter och tidtabeller pĂ„ grund av hĂ€ndelser som ligger utanför vĂ„r kontroll.

Resevillkor och resegaranti:

hojresor.se anvÀnder De allmÀnna resevillkoren som Àr överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket och har stÀllt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Arrangör:
hojresor.se
Magnus Andreassson
NorrbergsvÀgen 5
812 40 KungsgÄrden
Tel: +46706308000

 

HĂ€r kan du göra din anmĂ€lan till Swedish gravel adventure den 3–11 juli 2021.

Fyll i dina uppgifter nedan eller kontakta mig snarast om inte anmĂ€lningsformulĂ€ret fungerar. Observera Ă€ven att det Ă€r bra att ange telefonnummer till nĂ„gon anhörig, ett sĂ„ kallat ICE-nummer. Se bara till att informationen hamnar i rĂ€tt rutor. Det kan nĂ€mligen bli fel om datorn anvĂ€nder “autofyll

 • NĂ€r din anmĂ€lan har kommit in fĂ„r du svar via e-post med uppgifter om var eller hur du ska betala 750 kronor i anmĂ€lningsavgift.
 • NĂ€r jag ser att pengarna har kommit in fĂ„r du ytterligare e-post med lösenord till deltagarlistan.

  Jag vill vara med i Swedish gravel adventure 3–11 juli 2021 till en kostnad av 9750 kronor.

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Gatuadress (obligatoriskt)

  Postnummer(obligatoriskt)

  Ort(obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Viken sorts motorcykel kör du? (obligatoriskt)

  Har du nabbdÀck?

  Anhörigs namn (ICE)

  ICE, telefonnummer till anhörig.

  FrÄgor och önskemÄl som t.ex. eventuella allergier eller önskan om specialkost.

  Jag godkÀnner de AllmÀnna villkoren för paketresor

  Jag godkĂ€nner att mina uppgifter lagras enligt GDPR – Dataskyddsförordningen

  Jag godkÀnner att foton kan publiceras pÄ webbsidan och sociala medier.

  Jag godkÀnner att foton kan anvÀndas i marknadsföringssyfte.


  VĂ€lkomna 🙂


  Comments are closed.