Swedish gravel adventure 2020 – indexsida


Swedish gravel adventure 2020 – intro och indexsida.
Länkar till 9 sidor med bilder finns längst ner på den här sidan …


Det här var ett riktigt häftigt äventyr med körning på dammiga grusvägar, mjuka vattensjuka grusvägar, bortglömda igenväxta vägar, gräsbevuxna vägar, spåriga vägar, vägar med tjockt lager makadam, sandiga stigar och snorhala blöta träbroar. Helt enkelt alla varianter utom vajervägar och motorvägar.

Lite bakgrund om resan ….

Redan sommaren 2011 körde vi en del av vägarna och hösten 2015 skrev jag en inbjudan till den här resan, men det blev ingenting av så vi körde den aldrig. Den kanske inte blev av p.g.a. att jag inte var så känd då, men de senaste åren har vissa resor blivit fullbokade på mindre än en halvtimma.

Men jag hade aldrig släppt tanken på den här resan och planerna fanns kvar, så hösten 2019 jobbade jag vidare och hittade många fler småvägar. Så efter mycket mejlande, ringande och ruttplanerande hade jag äntligen klart med 7 olika ställen för övernattning samt fina vägar däremellan. För att vara lite extra smart planerade jag boende första och sista natten i Kungsfors Herrgård. Detta för att det skulle bli enklare att köra till starten på en lördag och hem igen en vecka senare på en söndag. Det blir även enklare för de som transporterar motorcyklarna med bil till Kungsfors om resan både startar och slutar på samma ställe.

När min planering av resan var klar kunde jag skapa en informationssida med ett anmälningsformulär. Men när resan var nästan fullbokad drabbades världen av Corona-viruset vilket ställde till en hel del krångel. Jag var bl.a. tvungen att ändra övernattningarna så att vi inte skulle tränga ihop oss i onödan. Men efter allt strul så tror jag ändå att Swedish gravel adventure 2020 blev bättre än vad det skulle ha blivit sommaren 2016.

Under resans gång tog jag närmare 2500 bilder, sen fick jag in nåt hundratal från 5 deltagare. Efter urval och redigering återstår 527 bilder som jag har lagt upp på den här indexsidan, en sida med de bästa bilderna samt 8 sidor med en dag per sida.

För att kunna sortera in bilderna i rätt tidsordning är det viktigt att klockan är rätt inställd på kameran, vilket några deltagare hade missat. En deltagare hade ett helt år fel vilket ställde till det en del. För att lättare korrigera tiden efteråt är det bra att ta fram sidan Tidpunkt.nu på datorn och ta ett kort på datorns skärm innan avresa. Kanske jag ska ta fram sidan på mobilen innan nästa avresa och be alla att ta ett kort på skärmen? Min kamera angav att detta foto är taget 20200704-130722 vilket är helt acceptabelt.

Innan avresan monterade jag ett nytt framdäck på min hoj. Om någon undrar vilken sort så är det ett Pirelli MX extra X i dimensionen 80/100×21.

När jag hade packat min hoj körde jag de 2 milen till Kungsfors Herrgård.

När jag kom fram såg jag att 5 personer redan var där.

Patrik som körde som sweeper hade modifierat sin hoj en hel del.

Fredriks älg skulle följa med på den här resan också.

Klockan 19:00 gick vi över till herrgården för att äta ännu en god middag.


Efter middagen lastade Ken ur sin och polarens hoj.

Andreas styre satt löst så han fick modifiera lite.

En skada innan vi ens hade börjat resan, men däcket höll lufttrycket så det var mest kosmetiskt.

Uppställda och klara inför morgondagen.


Klicka på nån av pilarna nedan för att se och läsa mer om Swedish gravel adventure 2020


Tryck på pilen för att se några utvalda bilder, eller “the best of Swedish gravel adventure 2020”


Tryck på pilen för att komma till dag 1.
Kungsfors Herrgård – Träporten.


Tryck på pilen för att komma till dag 2.
Träporten – Ramsele camping.


Tryck på pilen för att komma till dag 3.
Ramsele camping – Kultsjögården.


Tryck på pilen för att komma till dag 4.
Kultsjögården – Vildmarksvägen – Gäddede camping.


Tryck på pilen för att komma till dag 5.
Gäddede camping – Ledkrysset vandrarhem.


Tryck på pilen för att komma till dag 6.
Ledkrysset vandrarhem – Hede camping.


Tryck på pilen för att komma till dag 7.
Hede camping – Kungsfors Herrgård.


Tryck på pilen för att komma till dag 8.
Kungsfors Herrgård – hem


Kommentera via Facebook

Comments are closed.