Till Topparna 2022 – dag 8


Tryck på pilen för att komma till indexsidan över Till Topparna 2022.


Lördag den 10 september.

Vi vaknade efter en lugn natt i B&B Parkgården och vid halv åtta hade Sabina dukat fram frukostbuffén.Det var en lite kylig morgon så Sabina hade tänt en brasa i öppna spisen.


Detta var sjätte gången som Rickard och Susanne var med på en av mina resor, men definitivt inte den sista sa Rickard. Men nu hade de lastat hojarna på en släpvagn inför den långa resan hem.

Pärra körde hem efter middagen i går kväll, men Patrik, Alf och jag skulle köra en hel del trevliga vägar österut.

Vi började med härligt mjuka sandvägar.

Sen blev det några kilometer kurvig asfalt.


Vi var snart ute på de mindre vägarna igen.

Den här flottbron får man nog inte köra över, men jag tror inte att någon protesterar mot det eftersom vi körde lugnt och försiktigt. Anledningen till att vi körde där överhuvudtaget är inte primärt för att vi snabbt skulle ta oss vidare, utan den primära orsaken var att kolla in de fina vyerna.

Om ni tittar noga så ser ni att hästen verkligen gillade att vi stängde av motorerna.

Flottbron över Österdalälven får man dock köra över.

Några stora stenar blockerade vägen, men vi kom förbi.

Vi körde över en bäck som rinner vidare till Dalälven.

Vi kollade utsikten från bron.

När vi kom till bron vid Torsång vek Alf av hemåt.

Fin utsikt över Dalälven från bron.

Jag och Patrik fortsatte österut.

Jag hade gjort en rutt på fina vägar.

Men sen ville Patrik visa några ställen, så han körde först.

Härliga vägar.

Jag noterade i GPS’en att det finns en fikaplats som heter Moskogen.

Patrik fortsatte att visa fina vägar.Här körde vi inte, men enligt kartan ska man komma till Svedbo.

På min GPS såg jag en waypoint på en väg som jag inte visste om den fanns, så vi körde dit och kollade. Vägen fanns så nu kunde jag ändra uppgifterna i GPS’en från okänd till bekräftad.

Vi körde genom Riskebo vindkraftområde och vill du se riktigt inzoomade bilder på turbiner kan du kolla här.

Vi körde hem till Patrik där hans sambo och hundar hälsade oss välkomna. Jag tackade för att han hade varit sweeper under hela resan och sen drog jag vidare.

Naturligtvis var jag tvungen att rekognosera på hemvägen. Började med att kolla en liten stig intill E16.


Jag körde ut till en fikaplats vid sjön Edsken.


Efter att ha kollat Edsken fortsatte jag.

Jag stannade till för att kolla ruinen efter Edske masugn.

Sen fortsatte jag hemåt.

Hemma igen kollade jag trippmätaren som visade att jag hade kört 1786 km på 8 dagar.

Angående det här och andra av mina resereportage så har jag faktiskt inte sett att någon annan researrangör gör så omfattande resebeskrivningar som jag gör, utan de flesta verkar nöja sig men några bilder under resans gång på sociala medier som Facebook etc. Men nackdelen med Facebook etc. är att bilder är svåra att hitta efteråt eftersom de försvinner i flödet.

Dessutom får bilderna knepiga URL-adresser på sociala medier så att man inte via namnet kan hitta stället i GPS-loggen där bilden togs, som t.ex. den här bilden som på Facebook får adressen: https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/305517452_10210156168058521_5883279105365866796_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=m3sdYQEjWkoAX_pyeBf&_nc_oc=AQnIvTnAXWAlK2Cic0uDfm8f1DOPXD_qXrldiBsi6L36FepUEOjparFECg11IthUu30&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=00_AfBgq87UZGdqkuRdujABCVItmMXed6GE04T3cGz7lCHoHQ&oe=6373BC13

Men jag döper alltid om bilderna till datum-tid-eventuellt namn så att bilden här på Hojresor får adressen: https://www.hojresor.se/wp-content/uploads/2022/09/20220905-153306.jpg Då är det lätt att se att bilden togs 20220905-153306 och eftersom jag har tillgång till GPS-loggar ser jag att motorcykeln stod på koordinaterna N62.17412 E10.69617.

Resereportagen med bilder och GPS-loggar har jag faktiskt nytta av själv eftersom jag med hjälp av informationen (som just nu innehåller  4158 waypoints och 1094 spår av vägar som inte finns på normala kartor) kan planera ännu bättre resor i framtiden.

 


Kommentera via Facebook

Comments are closed.