Test av Yamaha T7

Idag när vi besökte SMC’s riksträff vid Romme alpin passade jag på besöka Biketowns monter och boka in en provkörning av den nya Yamaha T7.

Det absolut första intrycket jag fick när jag reste upp hojen från stödet var att den kändes väldigt lätt. Men om det nu ska provköras är det lika bra att göra det ordentligt tänkte jag och fick tips om en ganska dålig grusväg. Väl där kunde jag  konstatera att fjädring och stötdämpare fungerade perfekt. Jag noterade också att T7’an är väldigt rapp på gasen och svarar direkt, vilket är en stor fördel om man ska köra aktivt på gruset. Apropå aktivt så saknas det ingen effekt heller. Yamaha uppger att motorn har 75 HK och det räcker kan jag lova.

Jag försökte att stänga av ABS bak men då stängdes den även av fram. Kanske jag som inte visste hur man skulle göra, men till aktiv gruskörning vill i alla fall inte jag ha ABS bak.

En bild på skönheten 🙂

Några bilder på motorn mm.Ett stort tack till Mattias Eriksson på Biketown för att jag fick prova motorcykeln. Om du också vill prova eller rent av köpa en Yamaha T7 så kan du gärna kontakta Biketown. Telefonnummer hittar du längst ner på webbsidan.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.