I dag hade jag premiär som handledare.

Till vardags kör Andrea långtradare så hon är väldigt van med trafiken och dess regler. Men hon har längtat länge efter att köra motorcykel så hon köpte en Kawasaki Z 650 R för att börja övningsköra. Hon frågade om jag kunde vara handledare och jag tackade ja, så idag var det dags för premiär.

Hon berättade att hon hade kört en del landsväg redan men i stort sett ingenting på teknikbana mm.

Så vi körde ner till ABB i Storvik där jag hjälpte henne att justera in koppling- och handbromsreglagen. Sen blev det lite körning med bromsprov och att vända utan att sätta ner fötterna.Efter en stund körde vi ut på mindre vägar i Storvik samt Gästrike Hammarby. Vi tränade även att köra sakta, sen tränade vi motstyrning genom att köra slalom mellan mittstrecken på en 70 väg.


Här hade en bonde släpat upp jord och grus på vägen så Andrea fick se att det kan bli halt precis när som helst. Detta är något man inte tänker på direkt när man kör bil.

Fort kan ju alla köra, så den bästa träningen är att köra sakta på småvägar.

Tillbaka i Storvik körde vi uppför en brant backe och då var jag naturligtvis tvungen att stanna, bara för att visa Andrea hur man startar i en backe. Det blir nog bra det här och det märks att hon har gjort stora framsteg bara på några timmars övning 🙂

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.