Problem …. eller kanske snarare ett i-landsproblem?

Som alla säkert förstår preliminärbokade jag redan i höstas övernattning för maximalt antal deltagare vid alla resor och evenemang. Sen lovade jag att höra av mig om exakt antal i början av mars, bara för att de inte ska behöva tacka nej till andra som frågar. Till ställena där vi ska övernatta vid Swedish gravel adventure hörde jag av mig redan i början av februari när den resan blev fullbokad.

Men som sagt nu är det mars, så jag skickade e-post till alla övriga ställen där jag har bokat övernattning och upplyste om hur många personer vi är. Men då vi bara är 7-8 personer fick jag några positiva, men även tråkiga svar.

En av dem svarade att om vi är under 10 personer kan de inte hålla det pris som jag har fått.  Så de vill ha betalt för 10 personer även om vi bara är 7, typ en grundavgift. Att betala 10 middagar, 10 övernattningar i singelrum och 10 frukostar svider lite om jag bara får in 6 deltagaravgifter. Att de inte kan hålla priset jag har fått om vi bara är 7 personer har även med det allmänna kostnadsläget att göra. Som alla vet så har alla kostnader stigit rejält. Detta är säkert också en av anledningarna till att färre har bokat in sig på resor, för om det ska betalas skyhöga elräkningar blir det ekonomiska utrymmet för MC-resor mindre.

Men helt krasst kan det bli så att jag måste ställa in någon resa och höra med deltagare om de kan tänka sig att flytta deltagande till en annan resa. Men erfarenhetsmässigt vet jag att det är svårt för alla har ju fulltecknade kalendrar.

Om jag ska ta bort någon resa så ligger nog 68 mil grus sämst till. Men samtidigt är det lite tråkigt för den resan innehåller många nya eller rättare sagt, gamla bortglömda mindre vägar och större stigar. Dessutom ska jag köra en rekognosering så snart snön försvinner.

Sett till deltagarantalet ligger inte 82 mil grus så bra till, men den resan vill jag helst inte ställa in eftersom den innehåller många nya intressanta vägar. Dessutom är det 3 personer från Gotland som ska delta.

Till Topparna i Norge kör jag troligen även om vi bara blir 4 personer, för då kan jag ta chansen att göra en massa rekognosering. Jag har ju inte varit i Norge på några år men det betyder inte att reseplaneringen har stannat. Tvärtom så har jag som sagt massor av ställen att kolla upp.

Att ragga ihop fler deltagare är inte heller det lättaste, så vi får väl se vad som händer. Jag kan bara hoppas att det kommer in fler anmälningar snart. Kanske nu när skatteåterbäringen kommer och semesterscheman är klara.

Nedan ser du hur många lediga platser det finns på respektive resa/evenemang.
Klicka på önskad länk för att läsa mera.

Om du vill hänga med på något så hittar du anmälningsformulär längst ner på respektive sida.

Uppdatering 20220310
En ny anmälan till 100 mil grus kom in.

Uppdatering 20220309
4 personer från Gotland hoppade av resan 82 mil grus, så det är risk att den resan blir inställd.

68 mil grus 5-8 maj 5 lediga platser
82 mil grus 26-29 maj 9 lediga platser
95 mil grus 16-19 juni 5 lediga platser
Swedish gravel adventure 2-10 juli Fullbokad
100 mil grus 4-7 augusti 3 lediga platser
Gestrike gravel weekend 25-28 augusti 3 eller 4 lediga platser
Till Topparna 3-10 september 8 lediga platser
Adventure “extra” Days 19-21 september Fullbokad

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.