Adventure “extra” Days 2022, inställd

Inställd!

Det verkar som att jag inte blir antagen som turledare i Adventure Days, vilket är en förutsättning för att jag ska arrangera dessa extradagar till ett mycket subventionerat pris.

Lite tråkigt är det för många tycker att själva Adventure Days är dyrt, men tillsammans med några extra dagar till en ganska låg kostnad skulle det bli en Adventure week till ett överkomligt pris.

Men nu är det beslutat och några av deltagarna har bokat in sig på annat som jag arrangerar. Sen är det några deltagare som inte hittade någon lucka i kalendern så till dem har jag återbetalat anmälningsavgifterna. Men samtliga av mina deltagare kommer inte att delta i Adventure Days heller.


Precis som Adventure Days år 2016, 2017 och 2021 har jag tänkt att vi ska få några extra kördagar före själva eventet.

Vi träffas vid lunchtid på måndag den 19 september och sen kör vi några extradagar till torsdag förmiddag den 23 september då Adventure Days startar.

På måndagen checkar vi in i stugan eller stugorna, sen kör vi en runda och på kvällen kan vi äta något i restaurang Jägaren. På tisdag och onsdag kör vi egna dagsturer.


Lite om Adventure “extra” Days

 • Max antal deltagare är 12 personer inklusive turledaren och en sweeper.
 • Du bör ha vana av att köra motorcykel på grusvägar.
 • Vi kommer att köra på massor av fina grus- och småvägar.
 • Som turledare strävar jag efter att hålla ner “gummisnoddseffekten” så därför försöker jag att hålla en jämn fart.
 • Farten och vägvalet motsvarar ungefär som Advanced Scenic och Advanced Tempo på Adventure Days.
 • Körningen kommer att ske enligt cornermanprincipen så att alla alltid har en vägvisare. Då blir det inte en snabb och en långsam grupp, utan det blir “variation i ledet”
 • Motorcykeln bör vara ganska nyservad med friska bromsar, bra drivpaket, bra däck och helst då nabbdäck. Den bör även ha bränsle för att klara upp till 20 mils körning mellan mackarna.
 • Vi ska bo i en eller två stugor i Säfsen.

Hur stor stuga eller stugor vi behöver beror på hur många vi blir, men jag kommer i alla fall att boka en eller två stugor i Säfsen resort. Kök finns i stugorna så vi kan fixa både gemensam frukost och mat dagarna innan Adventure Days startar. Om vi handlar mat i affären i Fredriksberg, behöver inte maten under extradagarna bli så dyr. Om vi kör dagsturer så käkar vi naturligtvis lunch ute på nån restaurang.


Boendet med frukost i stugan + guidning på fina grusvägar under extradagarna kommer att kosta 2000 kronor per person, vilket är ett betydligt lägre pris än andra resor och evenemang som jag ordnar. Tanken med det är att deltagare i Adventure Days ska få en hel äventyrsvecka till en rimlig kostnad.

Du som brukar vara turledare på Adventure Days kanske också är intresserad av några extradagar, för att ha tid att utforska den där vägen du har funderat på?

Det är grymt fina vägar runt omkring Säfsen.

Det kan vara slirigt ibland, så jag rekommenderar faktiskt nabbdäck.

Nu till frågan alla undrar över – Är detta kul?


På torsdagen den 22 september ansluter vi till själva Adventure Days.

Kolla gärna på filmen som fotograf Johan Larsson har gjort åt Touratech.

Din anmälan till Adventure Days skickar du in till Ride Nordic.

Söndagen den 25 september är det dags för en sista frukost i Säfsen och sen kör vi naturligtvis grusvägar ända hem. Det låter väl trevligt?

Anmälan till extradagarna fyller du längst ner på den här sidan. Sen lägger jag in era namn och uppgifter i en lösenordskyddad deltagarlista så att vi kan hålla reda på varandra också.

Anmälan / betalning till extradagarna:

 • Fyll i dina uppgifter i anmälningsformuläret nedan men glöm inte att kryssa i godkännanden.
 • När er anmälan har kommit in får ni e-post med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 500:- ska betalas.
 • När anmälningsavgiften om 500 kronor har kommit in får du en bekräftelse via e-post, där du även får lösenordet till den lösenordsskyddade deltagarlistan.
 • Om evenemanget blir fullbokat kan du ändå anmäla dig och blir då placerad i en reservlista. Vid en eventuell avbokning, kontaktar vi den som står först på reservlistan. Tackar du ja till en ordinarie plats får du information om var/hur/när du ska betala anmälnings- eller deltagaravgiften.
 • Slutbetalning, dvs. resterande belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan evenemangets datum.

Avbokningsregler:

 • Avbokning innan slutbetalning  av evenemanget kan ske mot en administrationsavgift på 500 kr, dvs. anmälningsavgiften.
 • Om avbeställning sker inom 10 dagar före avresa ska resenären betala hela evenemangets pris.
 • Om du får förhinder under de sista 10 dagarna när du redan har betalt har du alltid rätt att överlåta (sälja vidare) till någon kompis eller till någon på reservlistan. Detta enligt punkt 5.1 i Konsumentverkets allmänna villkor.
 • Vid färre antal deltagare än 3 personer förbehåller vi oss rätten att ställa in evenemanget. Om en resa ställs in på grund av för få deltagare, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).
 • Om evenemanget ställs in på grund av att arrangören inte kan genomföra evenemanget pga. sjukdom eller andra hinder, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).

Avbeställning- och reseförsäkring:

 • Du bör ha en egen avbeställning- och reseförsäkring för extradagarna. “I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar och den räcker oftast om du ska på en vanlig semesterresa. Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste skadehändelserna som kan inträffa på en resa, till exempel för sjukvårdskostnader om du blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Dessutom för sjuktransport hem om det blir nödvändigt. Akut tandvård kan också ersättas upp till ett visst belopp. I grundskyddet ingår också alltid ett egendomsskydd som ger ersättning för stölder upp till ett visst maxbelopp. Har du ingen hemförsäkring, kan du köpa en separat försäkring som innehåller motsvarande skydd.”
  Läs mer på www.konsumenternas.se eller kolla med ditt försäkringsbolag.

Oförutsedda händelser:

 • Vi betalar inte kostnader som orsakas av deltagares bristande kondition eller andra personliga omständigheter. Om deltagare avbryter lämnas inte avdrag på deltagaravgiften.

Resevillkor och resegaranti:

hojresor.se använder De allmänna resevillkoren som är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

 

Arrangör:
hojresor.se
Magnus Andreasson
Norrbergsvägen 5
812 40 Kungsgården

Tel: +46706308000


  Jag vill delta i Adventure “extra” Days 2022 till en kostnad av 2000 kronor.

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Gatuadress (obligatoriskt)

  Postnummer(obligatoriskt)

  Ort(obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Vilken sorts motorcykel kör du? (obligatoriskt)

  Har du nabbdäck?

  Anhörigs namn (ICE)

  ICE, telefonnummer till anhörig.

  Frågor och önskemål som t.ex. eventuella allergier eller önskan om specialkost.

  Jag godkänner de Allmänna villkoren för paketresor

  Jag godkänner att mina uppgifter lagras enligt GDPR – Dataskyddsförordningen

  Jag godkänner att foton kan publiceras på webbsidan och sociala medier.

  Jag godkänner att foton kan användas i marknadsföringssyfte.


  Skicka gärna mejl om anmälningsformuläret inte fungerar.
  Ibland kommer det upp en skylt som säger att det inte gick att skicka meddelandet, men då brukar jag hitta dem i mappen för skräppost.
  Varför vet jag inte men det är en hårfin gräns mellan att hindra spammare och ändå få seriösa meddelanden.


  Välkomna 🙂


  Kommentera via Facebook

  Comments are closed.