95 mil grus 2022 – reseinbjudan.


Uppdatering 20220413
Fullbokad, men det kanske inte är kört ändå för reservlistan är tom och det brukar ofta hända att någon får förhinder. Sen begär jag aldrig in någon anmälningsavgift för de på reservlistan, så om det inte blir en ordinarie plats ledig behöver du inte ligga ute med pengar.

Uppdatering 20220316
Det var ju inte “bara” att ändra boende från Kungsfors Herrgård till Raggsocka Logi i Ockelbo. Eftersom det skiljer närmare 3 mil var jag tvungen att göra om rutterna en hel del. Jag har ändrat 26 mil i dag 1, 5 mil i dag 2 och strax över 4 mil i dag 3.

Uppdatering 20220315
En ny anmälan till till den här resan kom in.

Uppdatering 20220315
Den ursprungliga planen var att vi skulle samlas i Kungsfors Herrgård där vi skulle äta en gemensam middag och tillbringa natten. Men nu har läget förändrats så att vi träffas och bor första natten i Raggsocka Logi i Ockelbo. Sen har jag lovat alla att det ingår middag på torsdag kväll, men eftersom vi inte äter middag i Kungsfors Herrgård går vi till går vi till Atalanta Pızzerıa & Restaurang där jag betalar all mat och alkoholfri dryck.

I och för sig blir middagen på torsdag kväll lite enklare men boendet i Raggsocka Logi är mycket bättre och eftersom det totalt sett är en förbättring hoppas jag att detta accepteras av alla som redan har bokat in sig på resan.


Den 16 – 19 juni kör vi 95 mil grus igen. Anmälningsformuläret hittar du längst ner på den här sidan.

Sommaren 2016 började jag arrangera 3-dagars grusresor som redan från början blev väldigt populära. Kanske för att det är enklare att få ledigt från jobbet en långhelg? Men jag hittar hela tiden på nya rutter och nya boenden så därför har det blivit flera varianter som 69, 70, 75, 80, 95 och 100 mil grus.

Den här resan 95 mil grus körde vi sommaren 2021 och den blev så lyckad att jag kör nästan samma upplägg en gång till. “Nästan samma” p.g.a. att det är några ställen där vi inte ska köra igen samt att det är några vägar vi fick skippa eftersom vi hamnade i en svår backe samt att Gluggens hoj gick sönder så det drog ut på tiden. Detta betyder alltså att det fortfarande finns outforskade vägar kvar att kolla upp. 🙂

Några kommentarer från Facebook.

 • Tack till alla för en fantastisk fin upplevelse och kamratskap och extra tack till Magnus för ett som vanligt genomtänkt och fantastiskt arrangemang  ‼️
  //Pelle Thom
 • Tack för en fantastiskt rolig resa.
  På återseende. 😊 👍
  //Benny Ståhl
 • Tack för en mycket trevlig och bra resa med väldigt varierande underlag och Tack alla som va med 👍 😁
  //Lars Karlsson
 • Tack alla för en trevlig 95 mila helg. Grymma vägar.
  //Peter Engström
 • Rolig körning på varierande underlag. Grymt planerat som vanligt av Magnus, Hojresor.
  //Pär Thornell
 • Tack Magnus för ett grymt bra arrangemang! King of Gravel!
  //Mats Fröding
 • Vill tacka alla deltagare i 95 mil grus för en underbar helg med varierande underlag. Tack Magnus på Hojresor.se för ett gott utfört uppdrag dvs se till att vi alla hade riktigt kul.
  //Lasse Petersson
 • Sista dagen gjord på 95 mila resan från Mora till Kungsfors. Oj vilken kanonupplevelse det har varit! Så många mil så mycket omväxling och roligt citerar Magnus turledare – “vi har kört på makadam, finmalet stenkross, dammiga vägar, blöta vägar, gräsbevuxna vägar, spåriga vägar, leriga vägar, vägar med stora stenar och några grymma backar. Vi har helt enkelt kört på alla varianter utom vajervägar.” 😎Galet kul. Sista jäkelbackarna tagna, idag superroliga endurospår det är nog det jag gillar mest samt skogsstigar och skogsvägar. Sista timmarna idag bjöd på sjukt roliga spår. Leran ska jobbas mer på den ska övervinnas med 😎 Utvecklats haft kul men framförallt bara kört och gett mig på grejer det har gett självförtroende och körningen blir ännu roligare. Win win! Tack Magnus för en kanonhelg med så mycket omväxlande roliga mil! Tack alla som var med! Kommer definitivt på fler Hojresor! 🤗 🏍
  //Marina Björk

Kostnader …. 

Nu blev det lite dyrare, dels för att samtliga ställen har höjt priserna samt att vi får egna rum i Raggsocka Logi, sen finns det sänglinne på alla ställena. Städningen ingår normalt på alla ställen utom i Målkullans vandrarhem men jag har köpt till städning där också. Dessutom har jag bokat lite glesare boende, vilket också gör att boendet kostar mera. Så efter en del räknande har jag kommit fram till summan 5000 kronor (inklusive moms)

 • I kostnaden ingår ca. 95 mil guidning under 3 kördagar.
 • 3 övernattningar inklusive sänglinne. Att sänglinne ingår betyder att vi INTE behöver släpa på handdukar, lakan och örngott.
 • Välkomstmiddag i restaurang Atalanta i Ockelbo.
 • Övernattning i B&B rum med frukostbuffé i Raggsocka Logi, Ockelbo.
 • Övernattning i B&B rum med frukostbuffé på Särna camping.
 • Övernattning och frukostbuffé i Målkullan vandrarhem i Mora.
 • All övrig mat som lunch och middag betalar var och en själva.

Ruttbeskrivning (inte de närmsta vägarna dock)

 • Torsdag 16 juni. Körning till- och samling i Raggsocka Logi, Ockelbo.
 • Fredag 17 juni. Ockelbo – Särna camping. 316 km.
 • Lördag 18 juni. Särna camping – Sälen – Målkullan Vandrarhem. 308 km.
 • Söndag 19 juni. Målkullan i Mora – Gagnef – Ockelbo. 304 km.
  (Att vi avslutar där vi startar brukar uppskattas av de som transporterar motorcyklarna till startplatsen)

Lite om resan ….

 • Max antal deltagare på denna resa är 12 personer inklusive turledaren och en sweeper.
 • Du bör ha vana av att köra på grusvägar och att tillbringa hela dagen på hojen.
 • Du bör ha en motorcykel av Adventure-modell som är lämplig för grusvägar – just det vägarna. Det blir bara körning på vägar och kanske några större stigar, för vi kan ju inte släpa ut tunga fullastade motorcyklar i bottenlösa surhål.
 • Nabbdäck som Continental TKC80 eller Pirelli MT21 rekommenderas men det är inget krav. Grova däck som Michelin Anakee, Metzeler Tourance, Heidenau K60, Mitas E-07 och liknande fungerar också bra. Men har man inte nabbdäck gäller det att vara extra försiktig när man ska korsa en gräsbevuxen mittsträng etc. men det vet ni säkert redan.
 • Motorcykeln bör vara ganska nyservad med friska bromsar och bra drivpaket. Den bör även ha bränsle för att klara upp till 20 mils körning mellan mackarna.
 • Som turledare strävar jag efter att hålla ner “gummisnoddseffekten” så därför försöker jag att hålla en jämn fart, som är max 70 – 80 km/tim. på grusvägarna.
 • Farten och vägvalet motsvarar ungefär som de guidade Advanced Scenic och Advanced Tempo på Adventure Days.
 • Körningen kommer att ske enligt cornermanprincipen så att alla alltid har en vägvisare. Då blir det inte en snabb och en långsam grupp, utan det blir “variation i ledet”
 • Vi kör aldrig längre körpass än max 1 timma innan vi tar en paus, kortare eller längre beroende på om det är dags för tankning, fika eller lunch.
 • Det går tyvärr inte att helt undvika asfalt, men vi undviker de stora vägarna och det blir absolut ingen vajer- eller Europaväg med stressade bilister.
 • Vi ska bo i B&B och vandrarhem. Alltid max 2 personer per rum.
 • Om singelrum önskas finns det ett begränsat antal som kan bokas till en extra kostnad.

Utrustning som du måste ha med:

Eftersom vi kommer att göra tankstopp någon gång mitt på dagen kan vi även passa på att äta lunch då. Alltså är det onödigt att släpa med Trangia-kök eller liknande. Men det kan faktiskt hända att någon får punktering eller annat strul så att vi blir försenade till lunchen. Därför bör du ha med dig någonting att äta. Ett tips är en Lingongrova och tubost i valfri smak.

Bra att ha:

 • Kamera, GPS, USB-kablar samt laddare.
 • Schampo, tvål, tandborste och tandkräm.
 • Handdukar och rena underkläder.
 • Ett ombyte till vanliga kläder och enklare skor.
 • Ett tunt rep eller något så att du kan hänga upp de eventuellt blöta MC-kläderna på tork.
 • Camelbak.
 • Vatten, minst 2 liter per person.
 • Termos, som du kan fylla med kaffe eller varmvatten på morgonen.

Lite mer detaljer om själva resan:

På torsdag eftermiddag eller tidig kväll den 16 juni när ni är på väg till Raggsocka Logi i Ockelbo, där vi ska tillbringa första natten, är det viktigt att ni tankar upp hojarna, så att de är fulltankade på fredag morgon när själva resan startar.

Med de fulltankade hojarna gasar ni sen vidare till Raggsocka Logi som du hittar till med koordinaterna N60.88496 E16.70855 eller med hjälp av kartan som finns i länken till Google maps.

Det kan vara lite svårt att hitta exakt var man ska köra för Google och de flesta GPS’er har inte uppdaterat att Kvarnvägen är avstängd. Men lättast är att köra Vigatan, svänga in på Herrgårdsvägen och efter 55 meter svänger man in höger. Följer man sen den blå linjen som jag har ritat så kommer man till parkeringen framför receptionen.
När vi har fått av oss MC-kläderna, duschat av oss vägdammet och gjort oss hemmastadda i rummen så kan vi slappa en stund. Men vid 18:45 går vi till Atalanta Pızzerıa & Restaurang och äter något gott. Ni kan beställa vad ni vill samt alkoholfri dryck för det ingår i resans pris, men vill ni beställa öl eller vin till maten så går det också bra, men då måste ni skaka fram lite mer pengar.
Efter middagen går vi tillbaka till våra rum i Raggsocka Logi, kryper till kojs och drömmer om rivspåren som vi ska göra i gruset 🙂

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


Fredag 17 juni. Efter skönhetssömnen går vi en trappa upp för att äta frukost eller så serveras frukosten i Wij Trädgårdskök. (Jag får besked om detta senare)
Efter att vi har gått igenom cornermanprincipen mm. gasar vi iväg norrut på de fina vägarna.

Eftersom jag har ändrat så mycket i rutterna blir det tankning och lunch i Orsa.


Det blir många små pauser på fina ställen.

På kvällen anländer vi till Särna camping där jag har bokat in oss i 6 st. B&B rum

När vi har duschat och bytt om kan vi gå ner till restaurangen och käka något.

Efter middan och några öl är vi säkert trötta …. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Lördag den 18 juni. Klockan 07:00 käkar vi frukost, sen packar våra väskor, byter om och ger oss iväg.


Nån gång mitt på dan har jag planerat att vi ska tanka hojarna och käka lunch i Sälen där det är mest aktivitet på vintern, men nåt ställe borde väl vara öppet.

Framåt kvällen anländer vi till Mora där jag har hyrt 6 rum i vandrarhemmet Målkullan. Alltså även här max 2 personer per rum i dessa Corona-tider.

När vi har fått av oss MC-kläderna och duschat av oss dammet kan vi gå till restaurang Vasagatan 32 där jag har bokat bord åt oss.


Efter middagen är det nog bara att krypa till kojs i vandrarhemmet.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


Söndag den 19 juni.

Jag har beställt frukost i vandrarhemmet så jag slipper att fixa med den. Jag har även köpt till städning av rummen, så vi slipper det också. När vi har ätit frukost, packat våra saker och fått på oss MC-kläderna kan vi lämna Målkullan i Mora för den här gången.
Jag har gjort en trevlig rutt tillbaka till Ockelbo, men på sista dagen brukar deltagare droppa av en efter en och gasa hemåt.

Men vi som håller ut till slutet kan räkna med fina vägar hela dagen.


Anmälan / betalning:

 • Fyll i dina uppgifter längst ner på sidan och glöm inte att kryssa i godkännanden.
 • När er anmälan har kommit in får ni e-post med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 750 kronor ska betalas.
 • När anmälningsavgiften om 750 kronor har kommit in får du en bekräftelse via e-post, där du även får lösenordet till den lösenordsskyddade deltagarlistan.
 • Om resan blir fullbokad kan du ändå anmäla dig till resan och blir då placerad i en reservlista. Vid en eventuell avbokning, kontaktar vi den som står först på reservlistan. Tackar du ja till en ordinarie plats får du information om var/hur/när du ska betala anmälnings- eller deltagaravgiften.
 • Slutbetalning, dvs. resterande belopp ska vara oss tillhanda senast 30 dagar innan avresedatum.

Avbokningsregler:

 • Avbokning innan slutbetalning  av resan kan ske mot en administrationsavgift på 750 kr, dvs. anmälningsavgiften.
 • Om avbeställning sker inom 10 dagar före avresa ska resenären betala hela resans pris.
 • Om du får förhinder under de sista 10 dagarna när du redan har betalt resan har du alltid rätt att överlåta (sälja vidare) till någon kompis eller till någon på reservlistan. Detta enligt punkt 5.1 i Konsumentverkets allmänna villkor.
 • Vid färre antal deltagare än 10 personer förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Om en resa ställs in på grund av för få deltagare, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).
 • Om en resa ställs in på grund av att arrangören inte kan genomföra evenemanget pga. sjukdom eller andra hinder, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).

Avbeställning- och reseförsäkring:

 • Du måste ha en egen avbeställning- och reseförsäkring för denna resa. “I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar och den räcker oftast om du ska på en vanlig semesterresa. Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste skadehändelserna som kan inträffa på en resa, till exempel för sjukvårdskostnader om du blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Dessutom för sjuktransport hem om det blir nödvändigt. Akut tandvård kan också ersättas upp till ett visst belopp. I grundskyddet ingår också alltid ett egendomsskydd som ger ersättning för stölder upp till ett visst maxbelopp. Har du ingen hemförsäkring, kan du köpa en separat försäkring som innehåller motsvarande skydd.”
  Läs mer på www.konsumenterna.se eller kolla med ditt försäkringsbolag.

Oförutsedda händelser:

 • Vi betalar inte kostnader som orsakas av deltagares bristande kondition eller andra personliga omständigheter. Om deltagare avbryter en resa lämnas inte avdrag på deltagaravgiften. Våra guider har rätt att ändra färdväg, övernattningsställen, transporter och tidtabeller på grund av händelser som ligger utanför vår kontroll.

Resevillkor och resegaranti:

hojresor.se använder De allmänna resevillkoren som är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

 

Arrangör:
hojresor.se
Magnus Andreasson
Norrbergsvägen 5
812 40 Kungsgården

Tel: +46706308000


När din anmälan har kommit in lägger jag till dig på den lösenordsskyddade deltagarlistan, sen får du ett e-mail med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 750:- ska betalas. När jag ser att pengarna har kommit in får du ytterligare ett e-mail med lösenordet till deltagarlistan.

Observera även att det är bra att ange telefonnummer till någon anhörig, ett så kallat ICE-nummer. Se bara till att informationen hamnar i rätt rutor. Det kan nämligen bli fel om datorn använder “autofyll

Välkomna 🙂

  Jag vill delta i 95 mil grus 16-19 juni 2022 till en kostnad av 5000 kronor.

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Gatuadress (obligatoriskt)

  Postnummer(obligatoriskt)

  Ort(obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Vilken sorts motorcykel kör du? (obligatoriskt)

  Anhörigs namn (ICE)

  ICE, telefonnummer till anhörig.

  Frågor och önskemål som t.ex. eventuella allergier eller önskan om specialkost.

  Jag godkänner de Allmänna villkoren för paketresor

  Jag godkänner att mina uppgifter lagras enligt GDPR – Dataskyddsförordningen

  Jag godkänner att foton kan publiceras på webbsidan och sociala medier.

  Jag godkänner att foton kan användas i marknadsföringssyfte.

  Skicka gärna ett mail om det strular med formuläret så att du ser den här skylten.

  Det är nämligen en hårfin gräns mellan spam och seriösa meddelanden. Om jag sänker gränsen på spamfiltret ett enda steg blir det hundratals spammeddelanden i veckan.

  Välkomna 🙂 


  Kommentera via Facebook

  Comments are closed.