Nu har jag bytt batteri i min Cardo Scala Rider packtalk.

Batteriet i min Cardo Scala Rider Packtalk har blivit allt sämre. Enligt Cardo ska det hålla i 13 timmar, men efter 4-5 timmar började en röst tjata … low battery … low battery … low battery … low battery … low battery … low battery … low battery … low battery … … och när tjatet hade pågått nån timma slocknade enheten. Så jag beställde ett nytt 850mAh batteri från Subtel.se

Jag var tvungen att köpa ett verktyg till de 5 små torx skruvarna.

Med rätt verktyg var det lätt att öppna enheten.


För att slippa löda direkt på kretskortet klippte jag av kablarna från det gamla batteriet.

Det syns att det gamla var slut för det hade börja svälla.

Jag lödde ihop kablarna och drog över krympslang.


Sen klistrade jag på en tunn sträng med silicone runt kanten och skruvade dit de 5 skruvarna.

Fixat och färdigt, så nu är det bara att hoppas att strömmen räcker längre tid och att det blev vattentätt.


Uppdatering 20230816.
Vid kvällsrundan på grus var enheten igång 4,5 timmar och när jag kom hem visade Cardo-appen i mobilen att batteriet var 100% laddat.
Det gamla batteriet hade säkert varit nere på 40-50%.


Om du vill veta hur du ska para ihop enheter kan du kolla filmen nedan eller göra som jag har skrivit i texten:

  • Tryck på intercom-knappen i 5 sekunder på alla enheter, tills du hör en röst som säger “Start grouping“.
  • När alla enheter är i grouping- eller pairing läge trycker du på intercom-knappen på den enhet som ska vara admin, även kallad gruppledare.
  • Vänta några sekunder tills de andra enheterna har anslutit.
  • Klart.

Viktigt är att du, eller någon annan, INTE får trycka på intercom-knappen på en annan enhet än den som ska vara admin eller gruppledare, för då skapar du ytterligare en grupp som du sedan måste ansluta medlemmar till.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.