Gestrike gravel weekend 2023 blev en riktigt trevlig långhelg.

Ett tag var det osäkert om det skulle bli något Gestrike gravel weekend överhuvudtaget i år och den 25 juli skrev jag i gruppen Hojresor på Facebook:

Det här evenemanget ligger faktiskt lite dåligt till just nu eftersom ytterligare en person hoppade av idag, så nu är det bara 7 personer anmälda till övernattningarna. Uffe som driver Kungsfors Herrgård har som krav att vi är minst 10 personer för att det ska gå jämt upp ekonomiskt. Så om vi inte blir fler är det risk att Gestrike gravel weekend blir inställt.

Så den 28 juli tänkte jag faktiskt ställa in och boka av alltihopa, men då ville Uffe ha betalt ändå eftersom det var mindre än 30 dagar kvar. Då tänkte jag att det är bättre att få in pengar från 7 personer och betala för 10, än att få in noll kronor och betala för 10. Men sen kom det in 4 nya anmälningar och då blev det helt plötsligt fullbokat. 🙂

Vi som var med i evenemanget har haft en mycket trevlig helg med massor av MC-körning samt 3 nätter, frukostbufféer och goda middagar i Kungsfors Herrgård.

Väderprognoserna inför helgen var inget vidare, då i stort sett samtliga prognoser hotade med massivt regn och visst har det regnat – på nätterna! Men vi har klarat oss, utom en dag då fick vi några stänk på visiren, men inte ens handskarna blev blöta.

Tack vare regnet på nätterna slapp vi dammet, men de blöta vägarna blev otroligt hala.

Fin körning med fina vyer.

Vi har kört på många vägar som inte finns på vanliga kartor.

På lördagen käkade vi lunch i Sorento Restaurang & Pizzeria, Svärdsjö.

Vi har även kört på gamla banvallar.

Benny visade en bild på en väg med gräs i mitten och sa att det är såna vägar han vill köra på. Helt klart är att han fick sin önskan uppfylld. 🙂

Men regnet hade gjort vägarna otroligt hala.

Det blev djupa vattenpölar.


Ett längre reportage kommer senare när jag har valt ut de bästa av mina närmare 600 bilder samt valt ut de bästa av deltagarnas bilder.


Jonte har gjort en film:

Efter timmar av val av sekvenser i det filmade materialet från fredagens körning och processande i datorn över natten så är nu en film klar från den dagen.

Ska försöka fixa lördagen och söndagens inspelningar senare vid tillfälle (tar ju som sagt en jäkla tid att sålla i 65Gb material).

Håll till godo med 39 minuter från fredagen så länge.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.